Как правилно да направите електрически кабели в къщата

Няма къща, която няма електричество. И тъй като електричеството и всичко свързано с него е с повишена опасност, е необходимо да се знае как да се използват електрическите уреди и как функционират. Такива познания ще бъдат полезни в ежедневието и когато е необходимо да се направят някои вътрешни ремонти.

Електрически ключове и контакти

Случаят на превключвателя е направен от диелектрични, незапалими материали: пластмаса, керамика. Може да бъде кръпка на стената или вградена. Също така могат да бъдат оборудвани с различни електронни устройства - таймер, димер и други чипове. Най-малко простият превключвател е снабден с диодна крушка, за да намери превключвателя на тъмно. За баня и външна употреба водоустойчиви ключове, както и за улицата и анти-вандалски.
Може да се монтират гнезда, както и ключове на стената или монтирани в нея. Възможно е използването на преносими гнезда върху гъвкава жица. Тук не можете да прекалявате и да свързвате с тях устройства с висока мощност.

Кои електрически лампи за избор?

Понастоящем няма ограничение за броя на осветителните устройства. Най-известните от тях са нажежаеми лампи, те са най-евтините и лесни за инсталиране. Единственото нещо, което не е задоволително в тях, е ниската ефективност, защото 95% от енергията се превръща от топлина в топлина. Също така, те нямат дълъг живот и качеството на светлината далеч не е идеално.

Халогенни лампи. Може да има както високо напрежение на 220 V, така и ниско напрежение от 36 до 12 V. Срокът на годност е по-висок от този на лампите с нажежаема жичка до 5 пъти. Добре пригодени за помещения с висока влажност, но изискват захранващи източници и се нуждаят от стартов трансформатор за стартиране.



Флуоресцентните лампи са с малък размер с диаметър до 10 мм и отделят различни нюанси на светлината. От недостатъците - не работят при отрицателни температури. Положителен - дълъг период на работа, ниска консумация на енергия.

Кои кабели да изберем за вътрешно окабеляване у дома

Електрическите проводници могат да бъдат направени от алуминий или мед и могат да бъдат в един или повече проводника. Необходимото напречно сечение на проводниците се избира според таблиците, в зависимост от предстоящия товар? подробно тук. Медните проводници са по-надеждни, но са по-скъпи от алуминиевите. Когато се изисква земно свързване, се използва трижилен кабел.

заземяване

Самозатварянето се извършва само в частни къщи. Металните пръчки са изковани в земята, под дълбочината на замръзване, след това са заварени във верига и са свързани към нулева жица чрез кабел.

Електрически шкаф с електромер

Той се намира на достъпно място. Той се захранва със захранващ кабел от обикновения проводник и се свързва към основната машина. След като машинният проводник, през електромера, разпределя електроенергията в цялата къща. При захранване машината трябва да издържи натоварване, по-голямо от номиналното.

Ето едно резюме на това, което собственикът трябва да знае преди да предприеме ремонта на електрическата инсталация на къщата си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Публикуване в къщата със собствените си ръцеПубликуване в къщата със собствените си ръце
Осветление в сейф в банята и красива екзекуцияОсветление в сейф в банята и красива екзекуция
Диаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампиДиаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампи
Как да премахнете превключвателя от стената подробни инструкции за правилното демонтаж на…Как да премахнете превключвателя от стената подробни инструкции за правилното демонтаж на…
Електрическо окабеляване в дървена къщаЕлектрическо окабеляване в дървена къща
Смяна на светлината превключва в апартамента прости инструкции за сложна работа за начинаещиСмяна на светлината превключва в апартамента прости инструкции за сложна работа за начинаещи
Марки на гнезда и превключватели на топ 7 най-добри производителиМарки на гнезда и превключватели на топ 7 най-добри производители
Той бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняванеТой бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняване
За домашни електрически инсталацииЗа домашни електрически инсталации
Електрически работи в дървена къща.Електрически работи в дървена къща.
» » Как правилно да направите електрически кабели в къщата
© 2021 BggeHat.com