Как да намерите и поправите неизправности в скритите кабели

1Окабеляване, ако е правилно изпълнено, може да работи без злополука в продължение на десетки години. Причината за повредата може да бъде механично ударно или токово претоварване, ако защитата е дефектна или уредът е повреден.

повреди кабелите могат да бъдат много различни, но всички те се свеждат до два вида - отворени или къси. Причината за грешка може да се повреди тел изолация, ненадеждни тяхното закрепване или свързване на проводниците един с друг или със заземени отоплителни тръби, вода, с частите на корпуса неоснователни устройства. Счупвания възникнат поради честото огъване, корозия, разхлабване скоби.

отстраняване на неизправности

Ако в някоя от стаите напрежението е изчезнало, необходимо е да проверите кутията за свързване, от която тече напрежението в стаята. Ако на кутията няма напрежение, тогава щетите са по-рано, ако има - тогава по-късно. По този начин от полето до кутията можете да определите повредения кабел.



Ако установите, че контактът, монтиран на стената, се подава напрежение, и лампата, на които от контакта чрез предпазител трябва да бъде предоставена на напрежението, не отговори, когато натиснете бутона ключ, това може да е лампа, патрон или преминаване.

Преди всичко опитайте да смените лампата. Ако новата лампа също не свети, проверете състоянието на касетата. След като сте изключили ключа, е необходимо да извадите лампата и капака (резбовата част, където лампата е завита). Можете да видите дали контактът с контактите с жици е подходящ, независимо дали контактът е счупен на това място. Контактните плочи леко се огъват от обшивката, така че лампата да е в по-добра контакт с тях. Всичко се връща и се проверява. Ако няма светлина, остава да проверите ключа.
С премахването на капака на превключвателя можете да опитате да използвате изолиран инструмент, за да затворите контактите му. Ако светлината се включи, тогава се налага причината за счупване на превключвателя и замяната му (само когато захранването е изключено).

Отстраняване на счупената жица в заземени електрически кабели

Ако се окаже, че има някаква повреда в определена зона на вътрешното окабеляване, не е необходимо да се удари стената, ако в момента няма капиталов ремонт. Достатъчно е да поставите жицата вместо повредените по повърхността, като я маскирате със специална кутия. Тя ще служи до следващия ремонт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да поставите кабела в стаятаКак правилно да поставите кабела в стаята
Защо удря автоматична машина в щита, за да разбере причините и да ги отстраниЗащо удря автоматична машина в щита, за да разбере причините и да ги отстрани
Мигащата светлина в апартамента е основата на проблема и методите за решаването муМигащата светлина в апартамента е основата на проблема и методите за решаването му
Окабеляване в дървена къща със собствените си ръцеОкабеляване в дървена къща със собствените си ръце
Как да намерите счупения проводник в търсенето на стени и отстраняване на неизправностиКак да намерите счупения проводник в търсенето на стени и отстраняване на неизправности
Кабелна електропроводКабелна електропровод
За домашни електрически инсталацииЗа домашни електрически инсталации
Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…Електротехникът трябва да се довери на професионалист, но си заслужава да мислим за бъдещото…
Инсталиране на гнездаИнсталиране на гнезда
Кабел WBPSКабел WBPS
» » Как да намерите и поправите неизправности в скритите кабели
© 2021 BggeHat.com