Неизправности на асинхронни двигатели

Асинхронен двигател (BP) с ротор накъсо, просто, надеждно и евтино, изключително често: 85 изцяло електрически автомобили - това е асинхронни трифазни.

BP се изчислява за безпроблемна услуга в продължение на 15-20 години, при условие че работи с тези параметри, посочени в паспортните данни на двигателя. Но действителните условия често не отговарят на номиналните условия: захранващото напрежение е лошо, двигателят преживява претоварване, работи при висока температура без охлаждане. В резултат на това съществуват аварийни режими на работа и рекламите се повредят. Обикновено аварите имат сериозни последици и причиняват големи щети: технологичните процеси се преустановяват, се налагат сериозни ремонти. За да се защити AD от аварии, трябва да си представите причините за тях.

Механични аварии с кръвно налягане

Чрез механични инциденти могат да бъдат приписани деформация на роторния вал, нарушение на статорната закрепваща на рамката, на топене на плъзгащ лагер Babbitt, унищожаване на части от търкалящи лагери, мръсотия получаване на движещи се елементи, и т.н.



Причините за механични аварии могат да бъдат:
- асиметрията на фазите на мрежата за доставки, водеща до вибрации;
- механично претоварване на вала на двигателя;
- брак по време на сглобяване или компоненти.

Механичните аварии заемат около 10 от всички произшествия с кръвно налягане.

Електрически аварии с кръвно налягане

Инцидентите на АД, които имат електрически причини, на свой ред са разделени на три вида.
- Мрежа недостатъчност, причинена от извънредни ситуации в електрозахранването, включително абонатните станции под въздействието на бурята, което води до неравномерно разпределение на товара между фазите, надценяване на редица показатели във връзка с ал. 80 от всички произшествия на кръвното налягане са свързани с аварийна промяна на мрежовото напрежение. Това може да бъде колебание в големината на напрежението, отклонението от симетрията между фазите, отклонението от синусоидалните напрежения.
- Текущи аварии, в резултат на които е асиметрията на фазовите токове, която значително надвишава асиметрията на напрежението. Симетричният свръхток е свързан с механично претоварване на двигателя. Причина злополуки настоящите проводници могат да бъдат пролука в статора или ротора намотка верига, изолация разграждането при нагряване, причинени от претоварване.
- Случаи на нарушение на изолационната съпротива поради стареене, овлажняване или унищожаване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Свързване на схемите и правилата за безопасностСвързване на схемите и правилата за безопасност
Ремонт на отоплителната циркулационна помпа, как да я възстановите?Ремонт на отоплителната циркулационна помпа, как да я възстановите?
Как да изчислите силата на настоящите практически съвети за домашен електротехникКак да изчислите силата на настоящите практически съвети за домашен електротехник
Помпа за отопление тип, цел и правила за подборПомпа за отопление тип, цел и правила за подбор
Маслото за двутактови двигатели с въздушно охлажданеМаслото за двутактови двигатели с въздушно охлаждане
Прахосмукачка с рецензии за аквафилтър и какво по-добре да изберетеПрахосмукачка с рецензии за аквафилтър и какво по-добре да изберете
Как да ремонтирате самата душ кабинаКак да ремонтирате самата душ кабина
Предимства и характеристики на дизеловите генераториПредимства и характеристики на дизеловите генератори
Видове дърводелциВидове дърводелци
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
» » Неизправности на асинхронни двигатели
© 2021 BggeHat.com