Препоръки за специалисти при избора на циркуляр

Циркулярът е много удобен инструмент за прецизно рязане на различни материали, с изключение на стомана и черни метали.

Пълна комплект и основни характеристики за избор на циркуляр:

Циркулярът е оборудван с електродвигател с мощност от 550 до 2200 W. Такова разпространение на мощността се дължи на различни начини за използване на този инструмент. За да се избере подходящата мощност на двигателя, е необходимо да се разбере, че циркуляр с по-мощен двигател позволява използването на по-голям диаметър на лопатката, което от своя страна определя максималната дебелина на изрязания материал.

Платно, което е прикрепено към вала на двигателя. При избора на лента е необходимо да се приеме, че колкото по-голям е нейният диаметър, толкова по-голяма е възможната дебелина на обработвания материал, но максималният допустим размер на лентата е ограничен от техническите характеристики на триона. Трионите се различават не само във външен, но и във вътрешен диаметър. Размерът на вътрешния диаметър зависи от модела на триона, така че трябва да знаете кой диаметър на диска е необходим за вашия модел.



Табелка за окачване, върху която е монтиран двигателят. Основната плоча позволява рязане на материала под различни ъгли и регулиране на дълбочината на рязане. Често всички модели триони имат основна плоча с успоредна спирачка за паралелен шев при рязане. Също така е по-добре да изберете модела на циркуляра с опората, предвидена върху основната плоча към работния плот. Това ще опрости някои точки при работата с инструмента.

Циркулярът, който планирате да купите, трябва да бъде оборудван с предпазна обвивка тип махало. Този корпус осигурява защита на потребителя от нараняване при използване на триона, както и от възможното появяване на искри и стърготини върху кожата.

От съображения за безопасност, моделът на режещия диск трябва да е снабден с механизъм за предотвратяване на случайно вкарване на инструмента. За да включите триона с този механизъм, трябва да включите два превключвателя, в противен случай то няма да започне. В допълнение, вторият бутон, който е отговорен директно за стартиране на двигателя, трябва да се съхранява по време на експлоатацията, в противен случай двигателят спира да се върти. Изключение може да бъде режимът на работа, при който триона е прикрепен към работна маса или специална маса, която е оборудвана със специална скоба за непрекъсната работа на инструмента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Прахосмукачка с рецензии за аквафилтър и какво по-добре да изберетеПрахосмукачка с рецензии за аквафилтър и какво по-добре да изберете
Видове дърводелциВидове дърводелци
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Как да изберем гравьорКак да изберем гравьор
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Как да работим с електротръбак?Как да работим с електротръбак?
Основни характеристики и съвети за избор на пневматичниОсновни характеристики и съвети за избор на пневматични
Как да изберем циркулярен трионКак да изберем циркулярен трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
» » Препоръки за специалисти при избора на циркуляр
© 2021 BggeHat.com