Как да изберем циркулярен трион

Циркуляр (или диск) е един от най-полезните инструменти на капитана в къщата. Трябва да се отбележи, че не е толкова лесно да се направи правилен избор от огромно разнообразие от кръгови модели, както изглежда.
За да направите това, трябва да знаете ясно как ще използвате триона, каква ще бъде неговата цел. Съществуват редица критерии, които трябва да бъдат взети под внимание.

На първо място, обърнете внимание на властта, този критерий е най-важният. По време на рязането на дърво върху инструмент има много напрежение. Когато инструментът е мощен, напрежението на намотката на двигателя е по-малко, то не е толкова горещо и следователно животът му ще бъде по-дълъг. Съществува обаче важен нюанс - колкото по-силен е трионът, толкова по-тежък, а това е ръчен инструмент и той трябва да бъде поддържан на работа. Най-добрият вариант е да се намери нещо средно. По принцип всички триони могат да бъдат разделени на големи и малки. Мощност: 1500-2000 вата - за голяма, 1200 вата за малка. Основното е да се вземе решение въз основа на тези работни места, които ще бъдат произведени. При строеж, например, къщи, къщи, огради, няма нужда да купувате трион с голяма мощност.

Друг важен критерий е дълбочината на рязането. Обикновено тази цифра не е много по-различна за малки и големи циркуляри (до 65 и 70 см, съответно). Но съвременните циркуляри имат способността да направят рязане в необходимата степен. Обикновено 45 °. Така че обръщайте внимание на това колко може да се реже под ъгъл.

Необходимо е да се обърне внимание на инструменталната екипировка. Едно полезно нещо е ограничител, който се използва за плавно отстраняване на ръба на дъската. С помощта на неговата собствена е възможно с идеална равномерност да отрежете парче борда или шперплат с всякаква широчина.



Компанията "Байкал" (Ижевск) произвежда циркуляри, които могат да бъдат монтирани трайно, продават се специални стойки, чрез които триона може да превърне машината.

Важни особености на циркулярни триони. Те могат да са с различни диаметри (вътрешни и външни) имат различна кацане на инструмента имат различен брой зъби. Имайте предвид, че ако на диска има повече зъби, разрезът ще бъде по-чист. С цел да се намали на ламината, DCB, гипсофазер е необходимо да се вземат режещия диск, който има най-малко 36 на зъбите, по-добре е, ако те ще бъдат 48. Конвенционални дъски могат да се режат с инструмент кара 20 - 24 зъби. Карбидните карбидни дискове им позволяват да служат по-дълго.

Когато избирате циркуляр, вземете под внимание тези съвети, съобразявайте се с нуждите си и ще можете да изберете най-подходящия инструмент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работаЕлектрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машинаВерижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
Циркуляри, които трябва да се вземат предвид при избораЦиркуляри, които трябва да се вземат предвид при избора
Как да изберем акумулаторна тренировка?Как да изберем акумулаторна тренировка?
Изграждане на инструменти как да избиратеИзграждане на инструменти как да избирате
» » Как да изберем циркулярен трион
© 2021 BggeHat.com