Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа

Пила за газобетон е същият важен инструмент в арсенала на капитана, както и отвертка, тренировка, български, набор от гаечни ключове. И всичко това, защото газобетон се използва в цялата строителна индустрия за изграждане на многоетажни и частни къщи, гаражи и крайградски сгради. Изборът на удобен и бърз инструмент ще зависи от времето на работа и количеството усилия. В статията ще анализираме два варианта на електрически триони за рязане на газобетон - шаблонен трион и "алигатор", ще сравним техните характеристики, предимства и недостатъци.

Какви параметри да разгледате - измама лист за купувача

Електрически триони за газобетон имат голяма мощност и производителност, което ви позволява да го използвате за работа с масивни блокове. При избора на инструмент трябва да определите къде ще се извърши работата. Ако рязането се извършва на строителна площадка, съветваме ви да закупите акумулаторна трион. Такъв инструмент е лек и мобилен, позволява да се отреже газовият блок на труднодостъпни места, но времето му на работа е ограничено, е необходимо да се презареди батерията.

Видях с газобетон

Видях с газобетон

Универсалните и надеждни възможности за работа с газобетон са сабленови триони с кранове от печелившите и втвърдени ножове. Устойчивост на високи натоварвания се наблюдава при електроплитери с керамични режещи елементи, които включват твърди сплави от волфрам, кобалт, монокарбид.

Когато избирате инструмент, обърнете внимание на следните параметри:

  1. 1. Силата на триона. Моделите с мощност от 400-500 W са проектирани да изпълняват прости задачи - да работят с масивни блокове, да избират инструмент с мощност повече от 1 kW.
  2. 2. Настройте дълбочината на рязане. Важна особеност, ако работите с плочи с различна дебелина. Платното износва равномерно, което означава, че неговият експлоатационен живот се разширява. Обърнете внимание на устройството за регулиране на дълбочината. Тя може да бъде ключова и без ключ. Вторият вариант ускорява промяната на дълбочината, без да се използват допълнителни инструменти. Оптималната дължина на ходовата част е от 28 до 32 мм.
  3. 3. Възможност за регулиране на скоростта. Позволява ви да изберете оптималния режим за работа с различна степен на сложност.
  4. 4. Махало движение на платното. Позволява ви да увеличите скоростта на рязане, да намалите приложеното физическо усилие. Дайте предимство на моделите, където движението на махалото е включено според нуждите и не работи постоянно.
  5. 5. Наличие на бутона за мек старт. Този бутон дава възможност да се намали натоварването на инструмента по време на стартирането му. Тази функция е особено полезна, когато инструментът работи с голяма мощност.
  6. 6. Запушалка на острието. Той ви позволява да натискате триона близо до аериран бетон, като увеличавате точността и качеството на среза, като измествате надлъж и нашир до желаното разстояние.
  7. 7. Тегло на инструмента. Ако се планират няколко часа непрекъсната работа, този параметър също трябва да се обърне особено внимание. Не забравяйте, че колкото повече мощност и производителност на устройството, толкова по-тежко е. Погледнете златната дума.
Ако конструкцията не предполага наличие на сложни ъгли и завои, купете ръчна хартия

Ако конструкцията не предполага наличие на сложни ъгли и завои, купете ръчна хартия

Купуване на един трион за един живот, помислете за сложност на строителството. Ако не се предполага наличието на сложни ъгли и завои, вземете ръчна хартия. Едно дъскорезница и един алигатор се препоръчват да се купуват при извършване на голямо количество работа и рязане на сложни структури поради високата цена на инструментите.

Рециклирани триони - защо предпочитат аматьорите и професионалистите?

Реверсивни триони - универсална опция за работа с газобетон. Силата на този инструмент варира от 400 до 1600 вата. Колкото по-голяма е мощността, толкова по-бързо и по-лесно се извършва рязането на газовия блок. Въртящи се триони - това е подобрена версия на ръчната хартия, която работи на електрическата мрежа. Режещият ръб на инструмента е остър нож от карбид, който пресича определен път, създавайки точен разрез. За да можете да получите по-добро качество, линията е предварително маркирана с молив. Такъв инструмент е подходящ за средни обеми работа.

Марката на Bosch е призната за лидер в производството на сабленови електрополи. Електрическите триони на тази фирма се произвеждат с настройка на скоростта, антивибрационна защита и подмяна на ножовете без ключ.

Като пример, помислете за модела BOSCH GSA 1300 PCE. Това е средна бюджетна възможност за дом и работа на строителни обекти, освен универсалната. Подходящ е за рязане на газобетон, метал, дърво, гипсокартон, пластмаса и други материали. Какво е удобно за този модел? За бързото подмяна на режещите остриета е осигурена патентованата система BOSCH-SDS. Става дума за Steck-Dreh-Sitzt, което на немски означава - insert-rotate-sit (готово). Мощността на инструмента е 1300 W, ще бъде достатъчно за бърза работа. За да не изморите ръцете си, дизайнът на модела осигурява анти-вибрационна дръжка, балансираща, гумирана кутия за зъбни колела за лесно сцепление. За присъствието на тези елементи на дизайна трябва да се ръководи и при избора на други модели. От допълнителните функции, които създават удобство при работа, можете да различите наличието на метална кука за окачване на инструмента в неактивен режим и LED подсветка, която ви позволява да работите в условия на лоша видимост.

Рециклиран трион

Рециклиран трион

Ускорява скоростта на работа и наличието на махало движение на платното. В BOSCH GSA 1300 PCE е непрекъснато, но ако искате да изберете инструмент с отделен бутон, за да активирате тази функция, трябва да обърнете внимание на Makita JR 3070 CT или Hitachi CR 13 VA. Общото тегло на електрическите триони BOSCH GSA 1300 PCE е 4,1 кг, а средната цена е 13 500 рубли.

Saw aligator - принцип на работа и дизайн

Външно електрически алигатор за рязане на газобетон прилича на верижен трион, докато самата гума е по-скоро като ръчна хартия. Всъщност това е подобрен аналог на триона. Какво се е променило в него? Основната разлика е режещият елемент. Каналите на шината е оборудван с два режещо острие успоредни един на друг, които действат на принципа на възвратно-постъпателно движение, т.е. движи едновременно в две различни посоки при висока скорост, за да се осигури прецизно рязане с минимално усилие. Ударът на махалото липсва при такива триони, ножовата лента е неподвижна.

Режещ блок с електрически триони

Режещ блок с електрически триони

Основните предимства на алигатора видяха:

  • Дори рязане, дори когато инструментът е прегрял;
  • по-прецизно рязане, което се постига благодарение на повишената твърдост на гумата;
  • без вибрации поради балансирано движение на двете платна в различни посоки
  • Липсата на реактивна обратна връзка на инструмента, дори ако има препятствие по пътя му, за разлика от верижните и циркулярните триони;
  • дебелината на материала за рязане не е ограничена;
  • способността да се нарязва направо на правилната дълбочина
  • работят в труднодостъпни и тесни места.

Основният недостатък на този инструмент е високата цена. Обмислете две популярни серии, техните характеристики и ценови сегмент.

BOSCH и DeWalt - сравни модели за цена и качество

Например два модела добре познати производители на електрически инструменти, нека анализираме по-подробно характеристиките на триони на алигаторите. Да започнем с вече известната германска компания BOSCH и нейния модел GFZ 16-35 AC. Този инструмент има плавна настройка на броя на оборотите, което ви позволява постепенно да увеличите ефективността му, в случай че задачите станат по-сложни. Дръжката на триона се движи и се завърта в страничната посока, ако е необходимо да се произведе трион близо до ръба. Инструментът е оборудван със система SDS, която е основното предимство на Bosch пред други производители. Той осигурява удобна подмяна на платна без използване на допълнителни инструменти. Този модел е подходящ за дълбоки срезове с дължина на хода 50 мм и гума от 350 мм. Сред допълнителните функции има и превключвател за свързване, изпускателен канал за събиране на чипове. Мощност BOSCH GFZ 16-35 AC - 1600 W, което позволява да се използва за сложни работи с газобетон. Резултатът от модела също е отразен в теглото му - 5,2 кг. Средната цена на един трион на алигатора BOSCH GFZ 16-35 AC - 30 000 рубли.

Американската марка DeWalt предлага серия мощни алигатори за триони. Повече подробности за модела DWE 399. Това е професионален модел с капацитет 1700 W, който е подходящ за тежки работи по рязане на порест бетон, керамични блокове и изолационни материали. Работата на оборудването се подобрява чрез използване на прахоустойчив редуктор и лагери. Осигурява блокиране на случайното включване, лесното подмяна на плата, има вграден калъф за съхранение на ключове. Дръжката на алигатора е балансирана, гумирана за лесно захващане и работа. Въпреки високата мощност, ходът на ножа е 40 мм с дължина на гумата 430 мм. Конструкцията е по-тежка - 5,5 кг. Средната пазарна цена на DeWalt DWE 399 е 26 000 рубли.

Както можете да видите, цената на един триъгълник на алигатор е почти 2,5 пъти по-голяма от сабята. Затова препоръчваме да закупите този инструмент само за професионалисти или майстори, които ще се сблъскат със сложни строителни работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Как да изберем циркулярен трионКак да изберем циркулярен трион
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
Заваряване на лентови триониЗаваряване на лентови триони
Циркуляри, които трябва да се вземат предвид при избораЦиркуляри, които трябва да се вземат предвид при избора
Предимства на къщи, издигнати от блокове с газобетонПредимства на къщи, издигнати от блокове с газобетон
Бетонови блоковеБетонови блокове
» » Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
© 2021 BggeHat.com