Заваряване на лентови триони

Заваряване на лентови триони

Разликите в параметрите на различните триони и условията на тежката им работа причиняват сложността на процеса на свързване на различни краища. Инструмент, който подлежи на повтарящи се натоварвания и огъване, трябва да има силна връзка като цяло, въпреки че е изключително трудно да се постигне това.

Съвременните технологии имат два основни вида комбинация от лентови триони:

  • запояване;
  • челно заваряване на контактния тип на заваръчната машина.

Заваряване на лентов трион със заваръчна машина

Контактното заваряване се извършва чрез съединяване на съединението и компресиране на краищата с определена сила, след което се извършва електрически ток, водещ до топене и допълнително заваряване на ръбовете на лентата. Електродите, които преди са били свързани към клемите, водят до ток.

За заваряването на контактния тип лентов трион има много модели машини. Най-модерните и технологично напреднали предлагат автоматичен цикъл на закаляване и самозаваряване, което премахва възможността за работна грешка при прилагане на електрически импулс. При по-прости уреди времето за заваряване се контролира от оператора. Pilo-teh предлага готови продукти, както и всички необходими инструменти и оборудване.



Най-простият модел за заваряване в неговия състав е:

  • трансформатор за заваряване;
  • тялото;
  • Електродиоден клемен механизъм;
  • затягащи лостове;
  • бутона "старт".

Захващащият механизъм се състои от скоби от неподвижен и подвижен тип. Последният сорт има свободен удар, необходим за внедряването на утайката, така нареченото движение към различните краища на лентовия трион с последващото образуване на заваръчния валяк. Действието на пружината, която осъществява натиска на тежестта, създава затягане на края на триона.

Процес на заваряване: как се случва всичко

първото режещо острие се извършва с помощта на гилотина ножици или рязане длето, тогава е необходимо да се извършва почистване на краищата на примеси и след това обезмасляване с ацетон или алкохол разтвор. Последващите настройки на машината и инсталирането на лентата определят резултата след заваряване. Крайните точки за свързване на краищата на лентовите триони са отгряване и отстраняване на лентата. Това трябва да се направи, така че металът с повишена твърдост и същевременно с крехкостта, дължаща се на заваряване, да е придобил първоначалните параметри, като става гъвкав и вискозен. Допълнителното почистване се извършва с абразивен инструмент за отстраняване на отлаганията в областта на шева.

В случай, че всички горепосочени действия са били извършени правилно, пишещият тип лента ще продължи дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Контакт заваряванеКонтакт заваряване
Технология на заваряванеТехнология на заваряване
Електромагнитно заваряванеЕлектромагнитно заваряване
Заваряване на бутаЗаваряване на бута
Заваръчни полуавтоматични машиниЗаваръчни полуавтоматични машини
За сортовете на съвременните заваръчни материалиЗа сортовете на съвременните заваръчни материали
Избор на машина за заваряванеИзбор на машина за заваряване
Съвети за избор на електрически триониСъвети за избор на електрически триони
Контейнер с поточна и поточна сърцевина за полуавтоматично заваряванеКонтейнер с поточна и поточна сърцевина за полуавтоматично заваряване
Материали за заваряванеМатериали за заваряване
» » Заваряване на лентови триони
© 2021 BggeHat.com