Как да изберем резачка?

Верижната верига не се счита за най-необходимия инструмент в домашния арсенал. Междувременно, когато се строят и ремонтират в частна къща, без да го правят. Как да избера инструмента, който най-добре отговаря на вашите нужди? Разбира се, производителите в придружаващата документация посочват както класа на моторни триони, така и всички необходими показатели, но как да се справят с тях?

Верижни триони се предлагат в няколко разновидности: домашни, полупрофесионални, както и професионални и така наречените с една ръка. Домакинските верижни триони не се характеризират с висока производителност. Такъв инструмент е необходим, когато от време на време се изисква да се изреже храст или малко дърво на място, да се подготвят дърва за огрев или да се извършат малки ремонти. Функционалните възможности на резачките за домашни любимци са доста сериозно ограничени и техният моторен ресурс не е висок. Но те са по-лесни за работа и грижа, освен това са по-леки, по-компактни и по-евтини. Обикновено те се изчисляват приблизително за 20 часа работа всеки месец, така че това е достатъчно за малки ремонти.

Основата е най-важната част от изграждането на къща. И много често хората се чудят дали е възможно да се изгради монолитна основа със собствените си ръце.



Към този клас са сходни по своите характеристики са компактни и малки по размер с една ръка трион (името идва от структурата - наличието на един единствен бутон, който се намира в горната част, което го прави лесен за управление на машината, на практика с една ръка). За ремонтни работи подобни рядко се използват, с изключение на малките. По същество целта им е да се режат и оформят короните на дърветата. Работата с тях обаче изисква и спазване на правилата за безопасност.

Полупрофесионалните верижни триони често се наричат ​​фермерски вериги. Те са предназначени за използване с доста голям брой строителни и ремонтни работи. Единственият им недостатък - относително ниско време на живот и не винаги удобна анти-вибрационна система. Но като цяло учителите по домовете трябва да бъдат достатъчно и инструмент от този клас.

За сравнение, професионалните верижни триони могат да работят 8 часа без прекъсване. Те са проектирани за 12-16 часа работа на ден, а мощността им надвишава 2,5 kW. При построяването на дървена къща закупуването на такъв инструмент е оправдано, но в бъдеще може да не се нуждаете от такъв мощен модел, така че може би трябва да помислите за полупрофесионален верижен трион.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Резачката за вили и къщи избира добър и евтин моделРезачката за вили и къщи избира добър и евтин модел
Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машинаВерижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
Устройството за правилно заточване на верижни верижни триониУстройството за правилно заточване на верижни верижни триони
Коя резачка е най-добре спокойна или хъски stihl или husqvarnaКоя резачка е най-добре спокойна или хъски stihl или husqvarna
Видове дърводелциВидове дърводелци
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Как да изберем тренировка?Как да изберем тренировка?
» » Как да изберем резачка?
© 2021 BggeHat.com