Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!

Таблата се използват активно за различни строителни и ремонтни дейности. Този материал може да бъде направен независимо от всеки подходящ дървен материал, използвайки обикновена верижна машина.

Верижен трион - универсален летен инструмент

Мрежови триони, често наричани също моторни триони, са верижният ръчен инструмент, оборудван с двутактов (в повечето случаи) двигател с вътрешно горене. Този популярен механизъм е незаменим във всяко домакинско стопанство. Трионът е компактен и мощен в същото време. Тя работи без повреди за дълго време в офлайн режим, поради което е позволено да се използва на всяко място и в удобна за потребителя позиция. Верижната верига има и други предимства:

  • Оборудван с механизми за избор на скорост и гладко старт. Поради това опасността от счупване на веригата е сведена до минимум.
  • Може да се използва при висока влажност.
  • Не се нуждае от електрическа енергия.
  • Характеризира се с висока мощност (значително по-голяма от електроинструмента).
  • Има бързодействаща инерционна спирачка.
Верижната верижна верига е инструмент за верижна ръка

Верижната верижна верига е инструмент за верижна ръка

Основното предимство на бензиновия трион е способността му да бъде оборудвана с различни дюзи. Те правят това универсален, незаменим инструмент за домашния майстор. С помощта на електрически триони рязане трупи, рязане камък, метал, тухли, керемиди строителни материали, премахване на кората от дърво, рязане в монтажните прътове жлебове и различни депресии.

Функционалността на инструмента може да се разшири още повече, най-важното е да изберете подходящо приспособление правилно или да го оборудвате със специално устройство.

Няма да опишем всички възможности на резачка. В рамките на тази статия се интересуваме само от въпроса за рязане на дървени трупи с помощта на силов трион. Относно спецификата на това да вършиш такава работа със собствените си ръце.

Дюзи и аксесоари за рязане - занаятчията на къщата ще оцени!

Разрязването на дървени трупи с бензинов трион може да се извърши след завършването му с различни видове приспособления и специални приспособления. Вземете сравнително плоски дъски от багажника на старото изсъхнало дърво в летния Ви вила е лесно, ако инсталирате стандартна дюза за надлъжно рязане на дървесина върху резачката. Важна точка. Идеални дъски, когато използвате този прикачен файл, няма да получите. Но изрязаните продукти могат да се използват за изграждане на ограда около обекта или просто навес.

Нарежете намотка за надлъжно рязане на дървесина

Нарежете намотка за надлъжно рязане на дървесина

Много по-лесно е да изрежете дървото по-лесно, ако добавите инструмент за дърпане на дървения детайл и водача към дюзата. На лентата на винтовете трябва да поставите метална рамка. Той се продава в строителството на магазини. Ако искате да го направите сами със собствените си ръце, използвайки краката на старото училище или обикновени метални ъгли. Разстоянието между гумата и рамката е регулируемо. Поради това става възможно да се видят дървени трупи на различни дебелини на дъските.

Ако инструментът е приложен трайно, водачът на верижния трион е направен от равен дървен блок или от метален профил. Тя трябва да бъде колкото е възможно по-твърда. Краищата на домашната писта са прикрепени към козите. И при тази конструкция се подреждат дървени трупи за рязане. Процесът на нейната обработка ще се осъществи бързо и без ненужни усилия.

Трябва да се отбележи, че описаната техника се използва изключително за рязане на малки дължини на стволове. Ако вземете по-дълъг дневник, водачът ще се огъне. В резултат на това багажникът не може да бъде нарязан качествено и равномерно.

Вземи дневника и вземи дъски от него!

Перфектно прави рязане се получава, като се използва водещият владетел (вместо него се използва често специално ръководство), което обикновено се нарича директен шаблон. Това всъщност е малък металорежещ инструмент, препоръчван за случаи, когато работата с дърво се извършва повече или по-малко редовно. Такава миниатюрна дъска за надлъжно рязане струва от 10 хил. Рубли. Ако го приложите "веднъж на сто години", е по-добре да го управлявате самостоятелно изработено приспособление, описано по-горе.

От тези, които работят редовно с дърво, се изисква миниатюрна дъска

От тези, които работят редовно с дърво, се изисква миниатюрна дъска

Както фабричното устройство, така и конструкцията, направена от собствените си ръце, видяха трупи според една схема. Надлъжното рязане се извършва с помощта на специална верига. Намерете, че може да е трудно. Но има изход. Прерязването по ствола може да се извърши чрез обикновена верига. Трябва само да го наточите внимателно под ъгъл от 10 градуса. Важна точка! Инструментът в процеса на работа достатъчно бързо губи оригиналната си острота. Следователно, тя трябва да бъде непрекъснато заточена, така че рязането на дървени трупи на дъските не създава трудности и геометрията на получените продукти отговаря на обявените изисквания.

Дъските за рязане на плоски дъски, оборудвани с верижен трион, се изпълняват, както следва:

  1. 1. Вземете две прави и силни дъски. Свържете ги под прав ъгъл един към друг. Резултатът е надежден директен шаблон.
  2. 2. Направете най-простите спирачки от дървени пръти. Подкрепете ги с шаблона.
  3. 3. Поставете барабана върху фиксатора.
  4. 4. Фиксирайте рамката върху гумата, закрепете опорните елементи, които поддържат водещото влакно, до краищата на дървените трупи. Последната операция изисква хоризонтална инсталация. Използвайте нивото на сградата, за да контролирате.
  5. 5. Закрепете всички налични елементи с винтове. Някои майстори използват ноктите за тази цел, което е нежелателно. След като режете дървените трупи на дъските, ще трябва да демонтирате използваните крепежни елементи. Направете това без значителни структурни щети е трудно.
  6. 6. Прикрепете шаблон към опорите, регулирайте го на височина. Nuance. Пропилът ще отиде някъде на 10 мм над нивото на владетеля, а не точно на него. Имайте предвид това, когато регулирате височината.
  7. 7. Завъртете регистрационния файл. Включете резачката. Направете първото изрязване.

След това трябва да освободите дървения материал от спирачките и дъските, фиксирайте шаблона върху подредената повърхност, така че да изглежда по посока на второто рязане. Принтерът може да бъде закрепен с опори до краищата или директно към повърхността на багажника. Изгответе второ нареждане. Във връзка с първия, той ще бъде перпендикулярен.

След това завъртете регистрационния файл, оправете го. Можете да почистите владетеля. По-нататъшно рязане ще бъде извършено без него - една от пресечените страни на багажника ще действа като водач. Трябва да настроите дебелината на рязане върху рамката, да отрежете дървения материал, за да получите кора от кората само от едната страна. Сега отново завъртете барабана. Регулирайте рамката. Извършете окончателното рязане - на ваше разположение дъски. Ако тяхната ширина не е важна за вас, няма нужда да отрежете багажника под шината. Просто забелязате детайла до средата, разгънете го на 180 °, а след това продължете започналата работа.

Отлепете багажника - без затруднения!

Както виждаме, надлъжното рязане на верижни триони е доста труден процес. Ако искате да вземете трупите, да режете лентата и след това да ги извадите от дъските, операцията ще бъде непрактична поради големия разход на усилия. Най-често се използва напречно рязане, когато е необходимо да се направи дърво от външни мебели - маси, пейки, малки пейки. Също така се препоръчва за приготвяне на дърва за огрев и за декорация градински пътеки с помощта на нарязан дървен материал. В такива ситуации трупите се нарязват на малки дискове (с дебелина до 15 см).

Напречното рязане се използва при производството на мебели от страната

Напречното рязане се използва при производството на мебели от страната

Процесът на напречно рязане е както следва:

  1. 1. Поставете барабана на 70-80 инча високи височини (те трябва да са възможно най-стабилни).
  2. 2. Отстранете кората от дървото, ако има такава.
  3. 3. Извършете малък срез. Тя ще играе ролята на направляващ канал.
  4. 4. Разгънете обработения варел на 90 °. Гумата на инструмента, задвижван от бензин, трябва да се движи стриктно по дължината на предвидения жлеб.
  5. 5. Ако имате нужда от дърво, сложете разреза на дървото с брадва.
  6. 6. Разгледайте цевта.

Кръстосаните и надлъжните трупи трябва да бъдат намалени в съответствие със стандартите за безопасност. Желателно е да се работи в плътни дрехи, ръкавици, чаши, слушалки. Подгответе меден адаптер - резачка, която е потенциално опасен инструмент и може да причини сериозно нараняване на човек. Винаги движете триона по протежение на водача само напред и не се опитвайте да го натиснете по-здраво. Инструментът трябва да бъде свободен.

Верижните триони са забранени да се повдигат над раменете. Инструментът трябва да работи само на земята. В този случай верижната спирачка трябва да е в активирано състояние. Отпускът му се извършва точно преди началото на рязането на трупите. Не зареждайте резервоара за бензин, ако наскоро сте използвали триона. Трябва да изчакате охлаждането на инструмента и резервоара за гориво. Обърнете внимание на безопасната работа. И тогава независимото разкрояване на дървесни стволове няма да доведе до тъжни последствия. Успех.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Резачката за вили и къщи избира добър и евтин моделРезачката за вили и къщи избира добър и евтин модел
Как да настроите карбуратора на верижния трион на всички тайни на правилните настройкиКак да настроите карбуратора на верижния трион на всички тайни на правилните настройки
Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работаЕлектрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
Как да изостря веригата на верижната верига у дома, от която се нуждаете?Как да изостря веригата на верижната верига у дома, от която се нуждаете?
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Верижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машинаВерижни триони за дърводобив, как да изберем най-добрата машина
Устройството за правилно заточване на верижни верижни триониУстройството за правилно заточване на верижни верижни триони
Коя резачка е най-добре спокойна или хъски stihl или husqvarnaКоя резачка е най-добре спокойна или хъски stihl или husqvarna
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
» » Рязане на трупите на верижния трион е ефективно и безопасно!
© 2021 BggeHat.com