Ръчно циркулярно трио

Целта на използването на ръчен циркуляр е дълги линейни срезове или напречни прецизни срезове на заготовки. Той работи с голяма скорост и разрязва много гладко. По време на строителството без него е трудно да се управлява.

Чрез чистотата и точността на рязането, режещият диск превъзхожда другите триони, особено при рязане на дъски и греди.

Сортове ръчни циркуляри

Основната характеристика на триона, което определя неговата сила и тегло, размери и цена - максимална дълбочина на рязане. Има проекти, с дълбочина на рязане на 30-130 мм, а вътрешните триони обикновено са разделени на малки, с дълбочина от 40-46 мм, средно - 50-55 мм и още - с дълбочина на рязане на повече от 65-70 мм. Последното вече може да се счита за професионален инструмент.

Средните триони - най-често, но ако трябва да се построи къща, по-добре е да си купите трион голям, особено тази, която е в състояние да бъде инсталирано постоянно - да работи с тънки дъски ще стане по-лесно. Избор между няколко режещи триони с една и съща дълбочина, по-добре да изберете този, който има много власт: на паркета, че ще работи по-добре и не го правят сладко, когато се преминава на възел. Можете да обърнете внимание на скоростта на въртене на диска: желателно е той да е по-голям.



Скъпите модели имат система за меко стартиране, която позволява на диска да ускорява постепенно. Е, ако триона има седалка за свързване на прахосмукачка. Докато работите на закрито, това е много полезна функция.

Тъй като цената на такъв трион е доста висока и не винаги е икономически изгодно да го купите, наемът на строителни инструменти на сайта stroiprokat.by ще бъде най-доброто решение.

Инструмент за циркулярни триони

Дисковете могат да бъдат с различен брой зъби (12-110), различни диаметри и различен размер на отвора за кацане. Зъбните зъбни дискове се използват за шперплат и иглолистна дървесина, те са скучни бързо върху ПДЧ. Карбидните зъби с печеливши кранове са по-практични. Колкото повече брой зъби, толкова по-високо е качеството на рязането. Дискове с малък брой зъби се използват за надлъжно рязане на плоскости: тяхната производителност е висока и качеството на рязане е по-лошо.

Зъбите трябва да бъдат добре заточени, тъй като работата с тъп инструмент увеличава натоварването на електродвигателя и скъсява живота на инструмента. Ето защо, ако се прави разреза по-трудно режещ ръб започна да гори, а защитната обвивка на двигателя е започнал да се затопли, е необходимо незабавно да се спре работата, нека двигателят се охлади и промяна на диска или усъвършенствате зъбите му. По принцип, след 30 минути работа, трябва да дадете на инструмента 15 минути почивка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работаЕлектрически триони за газобетон изберете инструмент за дома и работа
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Устройството за правилно заточване на верижни верижни триониУстройството за правилно заточване на верижни верижни триони
Как да изберете резачкаКак да изберете резачка
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Как да изберем циркулярен трионКак да изберем циркулярен трион
Заваряване на лентови триониЗаваряване на лентови триони
Циркуляри, които трябва да се вземат предвид при избораЦиркуляри, които трябва да се вземат предвид при избора
Кислородно рязанеКислородно рязане
» » Ръчно циркулярно трио
© 2021 BggeHat.com