Избор на мозайката

Електрическият мозайката отдавна престава да бъде рядкост в домовете ни. Използва се за ремонт и в ежедневието, в дома и в страната. Този инструмент е много гъвкав. Те могат да бъдат нарязани дърво и пластмаса, алуминий, керамика, права или къдрава крива, и в случаи като рязане в листовия материал на кръгли или правоъгълни отвори Jig почти задължително. Работата с мозайката е лесна - простият й дизайн е разбираем дори и за неопитен човек.

Сглобяема конструкция

Основната структура - насочване на платформа, стомана или алуминий, за определяне на шаблона на третирания материал, рязане, преместване вертикално при честота от 3500 об / мин, моторно устройство и дръжка, за която се провежда на инструмента по време на работа. Много дизайни имат допълнителни устройства - адаптиране на честотата на съкращения (за твърди материали трябва по-ниска честота, и обратно), раздуване от автоматична защита стърготини задно осветяване под формата на пластмасови екрани в зоната на рязане и т.н.

По какви параметри е електрически мозайката

1. Захранване. Тази цифра зависи от работата, която трябва да бъде извършена: по-мощният мозайката ще работи по-бързо, може да изреже по-дебел материал. Домакинските мозайката имат мощност от 200 до 900 вата. Ако мозайката е твърде ниско захранвана, режещият диск ще се задръсти, двигателят ще се нагорещи и дори може да изгори.

2. Регулирайте честотата на хода. Ако трябва да работите с различни материали, този показател е особено важен.



3. Наличие на удар на махалото. Ако триона се движи не само вертикално, но и хоризонтално, при рязане на меки материали точността на рязането ще се увеличи.

4. Вид на захранването. Мозайката на батерията - удобна портативна машина, която ви позволява да работите на отдалечени места от електрическата мрежа.

5. Устройството за събиране на прах (или възможността за свързване към прахосмукачка) не само освобождава повърхността на триона от чипове, но също така предпазва частите от инструмента от прах, като увеличава трайността.

6. Метод за фиксиране на файла. Можете да използвате шестостенни ключове или универсален държач. Ако държачът се използва по този модел, замяната на кърпата е лесно и без нужда от умения.

7. Производител. Разбира се, по-добре е да си купите мозайката на добре известна фирма, като например Bosch или Sparky - високо качество, удобство при работа и дълготрайност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в домаРеверсиращият трион е многофункционален инструмент за рязане на различни материали в дома
Плазмено рязанеПлазмено рязане
Как и какво да режем гипсокартон?Как и какво да режем гипсокартон?
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Как да изберем гравьорКак да изберем гравьор
Характеристики на диамантен рязанеХарактеристики на диамантен рязане
Кислородно рязанеКислородно рязане
Характеристики на мозайкатаХарактеристики на мозайката
Резачки за плочкиРезачки за плочки
Диамантно рязанеДиамантно рязане
» » Избор на мозайката
© 2021 BggeHat.com