Характеристики на мозайката

Характеристики на мозайката

В частното строителство доста популярен инструмент е електрическият моторен трион, който често се нарича електрически мозайката. Това е универсален ръчен инструмент, който може да служи вечно и искрено в продължение на много години, разбира се, с всички правила и изисквания за безопасност.

Дори в края на експлоатационния живот, обявен от производителя, можете да извършите няколко прости операции, които ще увеличат експлоатационния живот. Така че, достатъчно е да смените жицата, захранващия ток, износените четки в електрическия мотор и да актуализирате смазването на всички механизми, включително лагерите. По принцип е по-добре да смазвате инструмента всеки път след приключване на работата. И трябва да се съхранява при нормални условия.

Между другото, грес трябва не само части на инструмента, но също така обработената повърхност - това е необходимо за рязане на метали, по-специално алуминиеви и железни сплави, както и плексиглас. Освен това, трябва редовно да почиствате вътрешността на инструмента от прах. Тези операции могат да бъдат извършени от себе си, но това е по-добре да се прилагат, за да се със сервизния център.



За да мозайката дълги години е служил, внимавайте да не се "помощ" инструмент по време на работа, не натискайте силно на режещия диск, тъй като може да прегрее и това ще доведе до провал. Ако трябва да се изпълняват дълги прави участъци, по-добре е да се използва широко острие, тъй като тя се стабилизира позицията на инструмента, а самата разрезът е по-равномерно и високо качество. Е, ако работите мозайката на улицата през деня и през нощта, най-добре е да се организира добра улично осветление, като при слаба светлина, можете не само да се прекъсне този инструмент, но и сериозно ранен.

Като цяло платното се препоръчва да се променя доста често. В противен случай режещият диск ще стане тъп и само ще "разкъса" материала, а не да го отреже. В този случай натоварването на мотора се увеличава и работата на мозайката се намалява.

Когато става въпрос за дебелина обработка на метали по-малко от 1 mm, се препоръчва да се сложи под него на шперплата и нарязани в същото време имате нужда от нисък звук, след което ще се избегнат вибрации, и тя ще се разшири използването на инструмента.

И накрая, има още една важна точка. Не работете с мозайката без прекъсване, особено при ниски честоти на хода, тъй като двигателят може да прегрее. Не се препоръчва монтаж с електронен контрол и управление на честотата при ниски температури, тъй като това може да доведе до претоварване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Как да изберем гравьорКак да изберем гравьор
Сортове и характеристики на верижния трионСортове и характеристики на верижния трион
Обръщане на историята и модерността на произведениятаОбръщане на историята и модерността на произведенията
Цветни метали в строителствотоЦветни метали в строителството
Ръчно циркулярно триоРъчно циркулярно трио
Критерии за избор на перфораторКритерии за избор на перфоратор
Обхват на електрическия чукОбхват на електрическия чук
Циркуляри, които трябва да се вземат предвид при избораЦиркуляри, които трябва да се вземат предвид при избора
» » Характеристики на мозайката
© 2021 BggeHat.com