Обръщане на историята и модерността на произведенията

Извършващите се работи са били произведени в продължение на много векове. Има данни, че инструментите за обработка на дърво, керамика и желязо са съществували 400 години преди нашата ера. Доказателство за това са орнаментите, които са оцелели до този ден. Невъзможно е да ги направят не чрез обръщане на метода.

Към днешна дата, превръщането на производството, това е вид работа, в която конвенционален метален заготовк се превръща в дясната част на различни механизми. Най-разпространеният начин да направите това е да режете. Всички стругови работи върху метала се извършват на стругове с помощта на въртеливо движение на обработвания детайл и на транслационно движение на фрезата. Същността на въртящата се работа се състои в отстраняване на излишната част от метала от обработвания детайл и призракът му до желаната форма и размери.

Работите се извършват на два етапа:

• Чертеж на струята. С него детайлът получава подходяща форма.
• Завършване на завъртането. Предоставяне на най-точни, окончателни размери.

Включването включва няколко опции за обработка.

Най-често срещаните са:

• Завъртане и фрезоване. Съгласно предварително разработения технически план се произвежда точна част.
• Пробиване. Вътрешните повърхности на заготовката се обработват с пробиващ нож.



Кътър, това е инструмент за завъртане, състоящ се от държач и глава. Според технологията крайната част на инструмента захваща обработвания детайл и режещият инструмент с ръба си отстранява изпъкналия метален слой, превръщайки го в стърготини.

Завършващите работи бяха от голямо значение за всички народи по всяко време. В древна Рус продуктите на ковачите са уникални по своята същност. През 10-и век, нарязани ястия са широко разпространени. Според археологически изследователи, в тези ранни дни занаятчиите са използвали обикновени стругове.

Обработката на метали от древни ковачи се извършва чрез методи на натиск. Работи с различни сплави се правят само в гореща форма чрез коване и щамповане. Впоследствие бяха използвани други видове обработка на метали за прибиране на реколтата. Например, рязане и подаване.

Обработката на метали и сплави, без да се нагрява, се появява по-късно. Такава работа се нарича студено довършване или завъртане. Приложението се установява в случаите, когато е необходимо да се даде гладка повърхност на метала или да се отделят отделни малки елементи. Почти всички ножове, копия, мечове са направени по този начин.

Заточването на предмети се извършва чрез шлайфане. Най-често това са естествени камъни. В някои погребални места бяха намерени необходимите за заостряне нотки на заострени ножчета от различни инструменти.

Като рязане, често се използва пясъчник и корунд

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Нарязване с водна струяНарязване с водна струя
Оборудване лазерно рязанеОборудване лазерно рязане
Производство на дебелината със собствени ръчни рисунки на самоизрязана рендеПроизводство на дебелината със собствени ръчни рисунки на самоизрязана ренде
Как правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметриКак правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметри
Рязане с кислородно копиеРязане с кислородно копие
Приложение на валцувани метални изделияПриложение на валцувани метални изделия
Специални машиниСпециални машини
Как да се изгради дървена къща от палетиКак да се изгради дървена къща от палети
Детайли за струговетеДетайли за струговете
Кислородно рязанеКислородно рязане
» » Обръщане на историята и модерността на произведенията
© 2021 BggeHat.com