Производство на сглобяеми стоманобетонови изделия

Производство на сглобяеми стоманобетонови изделия

Технологичните операции за производство на готови стоманобетонни продукти се състоят от: подготовка на бетонна смес, армиране и действително армиране, последвано от формоване на продукти, втвърдяване.

Стоманената арматура се почиства, оформя и след това се нарязва на пръти с необходимата дължина. Желаната форма е прикрепена към пръчките на специални машини. Ако е необходимо, прътите и проводниците се свързват чрез заваряване, като се получава твърда рамка.

Завършените скелети се поставят в матрицата. След това формите се пълнят еднакво с бетонна смес и се изравняват.

Вибрационното уплътняване, валцоването се използва за уплътняване на бетоновата смес в производството. Вибрационните вложки се използват за формиране на празнини в продуктите. След това крайните продукти се поставят в автоклави за третиране с топлина и влага. Автоклави са тунелни камери, в които продуктите преминават през отоплителни, хладилни зони. На всички тези етапи продуктите са във форма. Времето за нагряване (нагряване на продуктите с наситена пара) отнема от десет до шестнадесет часа. През този период бетонът придобива почти седемдесет процента от силата, дадена от проекта.



Производството на стоманобетонни изделия в неподвижни форми се нарича щанд. Същността на този метод е движението в рамките на щанда от една форма в друга, като се наблюдава технологичната последователност. По този начин се произвеждат опъващи продукти с големи размери, като греди, ферми, както и насипни продукти - основи, блокови помещения, стенни панели, плоски плочи.

Извършването на операции за производство на стоманобетонни изделия чрез метода на технологичния поток, използвайки необходимото оборудване, се нарича метод на поточен агрегат или конвейер. Тази технология се използва в големи растения. Характеризира се със сложна механизация и автоматизация на процесите. Довършва се и повърхността на продуктите. Крайните продукти трябва да отговарят на архитектурните и естетическите качества. Продуктите за фасадни повърхности могат да бъдат завършени с цветен бетон, облицовани с керамични плочки. За довършването на обемни продукти, като например санитарни кабини, всички довършителни работи могат да се извършват в условията на производителя.

За готовите стоманобетонови изделия се налагат следните изисквания: геометрични размери, дебелина на защитния слой, якост на бетона.

Е, ако се интересувате от банята аполо - посетете сайта aqv.ru. Само там можете да намерите най-добрите бани на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се гмуркат черупките?Как се гмуркат черупките?
Предимства на армировка от фибростъкло за основаПредимства на армировка от фибростъкло за основа
Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?Защо се нуждаем от подсилваща клетка за основата на къщата?
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Самозалепващ се бетонСамозалепващ се бетон
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Каква е специфичната топлина от бетон?Каква е специфичната топлина от бетон?
Характеристики на подготовка на бетонови смесиХарактеристики на подготовка на бетонови смеси
Стоманени тел като вид хардуерни продуктиСтоманени тел като вид хардуерни продукти
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
» » Производство на сглобяеми стоманобетонови изделия
© 2021 BggeHat.com