Как да монтираме плочи

Как да монтираме плочи

Стоманобетонната плоча се използва за покриване на мазето и други помещения в изграждането на жилищни, административни, жилищни и много други подходящи съоръжения. При производството на тези плочи се използва армирана рамка и бетон. Поради голямото си тегло се изисква само подемно-транспортно средство за монтиране.

Всички плочи са снабдени със специални панти за товарене и монтаж, които се вкарват в рамката за армиране, преди да се излеят с бетонна смес. Благодарение на тях можете да прехвърлите и да ги сложите на всяка височина с помощта на кран. По отношение на безопасността, работникът на такелажа, преди да закачи панела към кранчето, трябва да осигури наличието и експлоатационната способност на такелажа.

 Редът на монтаж на плочи.

Непосредствено преди поставянето на панела на предвиденото място е необходимо да се постави циментовата замазка за по-голяма адхезия на плочата и стената. Решението действа като лепило и не оставя празни места под панела и прави възможно изравняването му с други плочи. Решението трябва да е еластично, но не сухо и не течно - да напомня пюрето пластилин.



На куката на крана е поставено специално устройство с четири куки, което панелът се придържа към тях и благодарение на тях частта, носена от крана, не променя първоначалното си положение. За да изпълните инсталационната работа, трябва да има двама души, които трябва предварително да опаковат хоросана, да поставят плочата на определеното място и точно да я приравнят с решението по отношение на останалите, инсталирани преди това.

Секцията на плочата има трапецовидна форма, в която долната равнина е по-широка. Гипсата, образувана на върха, широка от пет до осем сантиметра, се запълва със същия разтвор, който се приготвя за монтаж или с течен бетон с фина фракция.

За силата на припокриването се прави допълнително усилване на панелите помежду им. За тази цел бримките на съседни плочи, чрез преминаване през тях метален прът, се съединяват и заваряват заедно чрез електрическо заваряване. При монтиране на плочата върху зидарията не трябва да се простира до стената от сантиметри 15, това е необходимо за по-нататъшното продължаване на работата по полагане на тухли.

Тъй като конструкцията на плочата е много тежка, всички работи по монтажа й трябва да се извършват при пълно спазване на всички правила за безопасност.

Е, ако се интересувате от клетъчен поликарбонат - посетете сайта nvph.ru. Само там ще намерите висококачествен поликарбонат на разумна цена и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочата на ПазогребневиПлочата на Пазогребневи
Фибро-циментови плочиФибро-циментови плочи
Бетонови плочиБетонови плочи
Стенни стоманобетонни панелиСтенни стоманобетонни панели
Видове подови плочиВидове подови плочи
Магнезитни плочи като довършителни материалиМагнезитни плочи като довършителни материали
Изграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочиИзграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочи
Стоманените врати са в основата на безопасносттаСтоманените врати са в основата на безопасността
Дъски от частициДъски от частици
Видове специални съоръжения за строителствоВидове специални съоръжения за строителство
» » Как да монтираме плочи
© 2021 BggeHat.com