Бетонови плочи

Бетонови плочиОпростяването на строителните материали води до спестявания при изграждането на сградата. Колкото е по-малко натоварването на основата, толкова по-икономична е прогнозата. Първоначално сградата е била разтоварена от леки материали за изграждане на стени.

Модерните технологии не стоят неподвижни и бетонни плочи от бетон позволяват да се създаде дори по-лека конструкция от евтини материали. Плочките са близки роднини на блокове. Той предава силата, лекотата и скоростта на монтиране на известен материал.

Газирани бетонни плочи - технически спецификации

Теглото на продукта е приблизително 120 кг. Разбира се, ръчното вдигане на височините е проблематично. Но сравнително малък индикатор дава възможност да се използва по-малко оборудване за повдигане на товари, което означава скъпо оборудване. Малкото тегло и целостта на дизайна могат да намалят броя на служителите. За инсталирането на плочите са необходими трима души.

Продуктът е изработен от бетон D500, с експозиция в автоклав. Тази технология дава материална здравина и трайност на употребата. Класът на якост на бетона в този случай е B3.5. Плочите издържат товар от 600 кг / м2.

За улесняване на свързването на отделните елементи по краищата е осигурена част от жлеб-жлеб. Дизайнът определя положението на продуктите и осигурява по-голяма якост на плочата.

Видове бетонни плочи

Според технологията на производство на газобетон плоча може да бъде:

  • автоклав;
  • neavtoklavnogo.

Една от съществените различия за потребителя е ценовата политика. Неа-автоклавните плочи са по-евтини. При втвърдяване не се използва прекомерна енергия. Съответно продуктът придобива необходимата сила самостоятелно. Процесът продължава по-дълго, но резултатът, с всички правила за съхранение, е висококачествена и гладка повърхност. Недостатъкът на такива продукти е концентрацията на газови мехурчета по-близо до повърхността. Също така, клетките са неравномерно разпределени, което води до нееднакво действие на плочата по дължината на повърхността.



Автоклавните продукти се получават при излагане на температура и налягане. С тази технология, циментът не е цимент, а варовик. Процесът може да бъде сравнен с образуването на тест за дрожди. Във формата сместа набъбва и под влиянието на температурата се задава.

Появяването на пяна в метод без автоклав става чрез въвеждане на пяна в разтвора от химикали. Тя е, която създава ефекта на газобетон.

Предимства и недостатъци на бетонни плочи

Нанасяне на газобетонни подови плочиВсеки нов материал има както предимства на употреба, така и недостатъци на технологията и инсталацията. Да започнем с доброто. Бетоновите бетонни плочи са леки и практични. Цялостните размери на продукта допринасят както за лесния монтаж, така и за транспортирането му, без специална селекция на типа оборудване.

Продуктите се инсталират лесно, поради пропуските в просвет. За материала се разработват специални лепилни състави, повишена якост.

Материалът има ниска абсорбция на влага. Това допринася за използването му дори в душове и вани. Използването на този тип припокриване без последствия е възможно при влажност 60-75.

Продуктите, произведени от газобетон, са много геометрични. Техният размер и форма почти винаги идеално съвпадат с параметрите на GOST. За равномерност на основата е необходима и идеална вертикална инсталация на стените. При деформации или дефекти плочата винаги може да се регулира с шкурка.

Благодарение на порите материалът абсорбира влагата в случай на стружки и повърхностни дефекти. Подложката трябва да се обработва с водоустойчиви разтвори и мазилки. Проектът трябва да бъде подсилен. Поради това се постига твърдост на сградата и се повишава капацитета на подаване на пода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Новите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтиноНовите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтино
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Пяната бетон блокира техническите характеристики и характеристикиПяната бетон блокира техническите характеристики и характеристики
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къщаГазирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
Керамо блоковеКерамо блокове
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Изграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочиИзграждане на вътрешни преградни стени от плоскости и бетонни плочи
» » Бетонови плочи
© 2021 BggeHat.com