Пяната бетон блокира техническите характеристики и характеристики

Пянобетонни блокове - технически спецификации и характеристики 1Производителите на строителни материали винаги търсят най-икономичния и практичен материал, който ще се радва на нарастващо търсене от страна на клиентите. Това беше пенобетонови блокове

, техническите характеристики на които отговарят на необходимите изисквания, заемат тази позиция още през 90-те.

Любопитно е, че производството на този материал започва още през ХIХ век, но по това време технологията за неговото производство е твърде скъпа и не попада в масово производство. Пяната бетон се прави на базата на цимент, пясък, вода и химически разпенващ агент. Освен това производственият процес е много прост.

достойнство

Този материал съчетава две основни предимства, които го правят толкова популярен. Това е малка цена за плащане на енергийни носители и наличието на технологии, които позволяват използването на химически разпенващи агенти. Пяната от бетон не изисква обработка в автоклав, процесът се извършва чрез смесване. Но накрая, блоковете от пяна, чиито технически характеристики се подобряват с нагряване, се подлагат на топлинна обработка.

Разходи за блокове от пяна повече от привлекателен. Също така този материал е много лек поради своята порьозна структура, което значително опростява транспортирането и намалява натоварването на основата. Въпреки това, въпреки лекото си тегло, пенобетонът е издръжлив и издръжлив.

Например, ниски постройки penoblochnye до 3 етажа не изискват допълнителна армировка с метална рамка. Действителната порьозност позволява използването на този материал като топло и звукоизолация.

Друга от своите добродетели е пожарната безопасност и липсата на токсичност. Трябва също така да се отбележи, че пенобетонът лесно се обработва по механичен начин, независимо дали е пробиване, рязане, залепване и т.н.

Пянобетонни блокове - технически спецификации и характеристики 2

недостатъци

Притежавайки толкова много предимства, този строителен материал също има отрицателни характеристики, например като непривлекателен външен вид. Определено ще имате нужда от външно покритие за "разкрасяване".



Поради простотата на производство на блокове от пяна, много от занаятчийските магазини са отворени, които произвеждат продукти с лошо качество. Ето защо, за да получите висококачествен материал, ще трябва да търсите надеждни производители, сравняващи цените и характеристиките.

Тук можете да се притекат на помощ на световна мрежа, просто въведете в търсачката фразата "газобетонни блокчета спецификации" - и вниманието ви ще се отвори много сайтове на производителите на такива материали.

Пянобетонни блокове - технически спецификации и характеристики 3

вид

Пяният бетон, произведен без автоклав, е разделен на четири типа:

  1. Топлоизолацията. Марки от D150 до D400. Има плътност до 400 кг / м3. Оценките под D400 нямат клас на якост. В D400 този параметър е между стойностите на B0.5 и B0.75. Също така, устойчивостта на замръзване на тези марки не е стандартизирана.
  2. Структурни и топлоизолационни. Марките от D500 до D900 имат плътност от 500 до 900 кг / м3. D500 има якост от -13 кг / м3. Замръзващата устойчивост на този клас не подлежи на нормализиране.
  3. Структурно. Марки от D1000 до D1200. Максималната плътност е 1200 кг / м3. Параметри на якост в диапазона от 7.5 до 12.5. Стойността на коефициента на съпротивление при замръзване е 15-50 и е идентична за всяко име.
  4. В структурно-газирани. Марки D1300 до D1600. Плътността е в диапазона от 1300 ... 1600 кг / м3. Произвежда се в много малки партиди, поради което характеристиките на този клас липсват в GOST.

Пянобетонни блокове - технически спецификации и характеристики 4

Критерии за подбор

Как да изберем правилните блокове от пяна, чиито технически характеристики трябва напълно да отговарят на вашите изисквания? На първо място, погледнете производителя, който произвежда този строителен материал. Прочетете сертификата.

В отсъствието му, в никакъв случай не се свържете с такъв продавач. Обърнете внимание и на съответствието на строителните материали с изискванията на GOST. Ако производителят свободно ви предостави цялата необходима информация, това означава, че той е уверен в качеството на своите продукти и няма какво да крие от вас.

Добре доказаните фирми действат изключително изключително. Един добросъвестен производител на блокове от пяна обикновено има площ от най-малко 180 м2, на която е разположено оборудването за рязане на блокове. В този случай стаята трябва да се нагрее. Обърнете внимание на ценовата политика. Средната цена на марката D800 е около 80 с. за 1 m3. Ако строителният материал е много по-евтин, значи си струва да мислите за ниското му качество.

Пянобетонни блокове - технически спецификации и характеристики 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?Как да направите завод за пенобетон със собствените си ръце?
Самопроизводство на пенобетонСамопроизводство на пенобетон
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Технология на производството на пеноблоковеТехнология на производството на пеноблокове
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Производство на силикатни тухлиПроизводство на силикатни тухли
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
» » Пяната бетон блокира техническите характеристики и характеристики
© 2021 BggeHat.com