Производство на пенобетон в къщи

Дори и днес, газобетонни блокчета и се различават завидна популярност и разходите са по-ниски в сравнение с други строителни материали са всички - все още закупите точното количество пяна бетонови изделия за строителството на сградата е много скъпо. Производство на пяна блокове у дома - идеален спестявания опцията, с времето, след като е разработила правилната формула и постигане на високо ниво на качеството, е производството на помощна програма може да бъде добра основа за започване на собствен силно печеливш бизнес и е чудесна възможност за изграждане на къща, гараж, лятна резиденция ...

Суровини

За производството на висококачествен пенобетон ще ви трябва съвсем нормални и достъпни компоненти, които отговарят на изискванията на GOST 25485-89.

Портланд цимент

Портланд цимент

Всяка производствена технология пяна блок предвижда следните марки цимент: M500D0, M400D0, M400D20, но най-добрият вариант на критерия "цена - качество" M400D20 ще Портланд. За да не се досетите от това, което не можете да получите добър бетон от пяна, вземете само качествен астрингент.

Силициеви компоненти

силициеви суровини

За производството на пенобетон с всякаква плътност е позволено да се използва пясък и пепел - улавянето на топлоелектрическите централи. Вторият вариант ще бъде много по - икономичен от първия, но дори ако пепел - плаващите ще отговарят на всички изисквания на GOST, блокът, приготвен върху пясък, ще бъде не само по - добър, но и надежден. Тъй като пепелта може да повлияе неблагоприятно на свиването на блоковете.

вода

При производството на бетонни продукти се използва обичайната чешмяна вода, но е необходимо да се знае, че нейното ниво на рН трябва да бъде най-малко 4, но не повече от 12,5.

Пенообразуватели

пенообразувател с



С пяна агенти ситуацията е по-сложна, коя ще зависи от вашето оборудване като цяло, така че, когато я придобиете, не забравяйте да изясните този въпрос. Важно е пяната да има добра устойчивост, в противен случай няма да има значение за качеството на блоковете.

стъклопласт

стъклопласт

Много производители на пенобетон рано или късно се сблъскват с такава катастрофа, като образуването на пукнатини и предотвратяването на това отрицателно въздействие, подсилват тази смес със специални влакна. С използването му, пяновите блокове не само ще бъдат устойчиви на пукнатини, но и по-трайни.

оборудване

оборудване

  1. За производството на пенобетонни блокове ще бъде необходимо следното оборудване:
  2. Мини-фабрика за производство на пяна или отделно закупен бетонов смесител, пенообразувател и маркуч за захранване на сместа.
  3. Форми, в които ще бъде излята готовата смес, с чертежи с точни размери на кофраж, е възможно да се направи самостоятелно.
  4. Стая за задържане на блокове.

Производствен процес

снимка на производствения процес

Преди да се пристъпи към директно леене, е необходимо да изберете рецепта, чийто състав зависи изцяло от използваните суровини и оборудване.

Приготвяне на сместа

  1. Първоначално всички компоненти, с изключение на пенообразувателя, се смесват до хомогенна структура, след което пяната се добавя към генератора на пяна. Важно е времето за смесване на циментовата смес с пяната да не надвишава 2 минути, след което през маркуча завършената пяна бетонна смес се подава в предварително приготвени форми. Смажете кофража с конвенционално използвано моторно масло.
  2. По-добре е да го държите в топла стая, а също така да увиете калъпите с фибростъкло, за да запазите топлината в тях, като по този начин намалите времето за втвърдяване. По принцип експозицията на блоковете на пяната не отнема повече от 1 ден. След преминаването на това време е възможно да се започне разглобяването на кофража, но прясно приготвените блокове са все още много крехки, така че те могат да бъдат построени само след 2 седмично излагане.

Икономическата страна

пяна блок

Изчисленията на разходите за блоковете могат да бъдат много изкусителни, така че 1 куб от готовата пенобетонна смес ще струва около 1800 r. Разбира се, тази цена е много приблизителна, но влияе на цената на закупените оборудване за производство и материали.

  1. Също така планиране на бъдещото производство, заслужава да се обмисли и фактът, че от първите миксове да се постигне съотношението на желаната плътност и сила, без загуба на обем, почти нереалистично.
  2. Ако не планирате да ги запълвате в бъдеще, тогава не е нужно да купувате оборудване, просто можете да го наемете.
  3. За бележката на бъдещия производител - по-изгодно е да се направи през зимата, когато цените на цимента не са толкова високи, колкото в строителния сезон.

Производство на пяна блокове ръчно, видео

заключение

След като сте решили самостоятелно да произвеждате блокове от пяна вкъщи, да мислите и да преброите всичко до най-малките детайли и да получите само качествени суровини, ще се предпазите от неизбежния брак.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Производство на пенобетон от собствените си ръцеПроизводство на пенобетон от собствените си ръце
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Технология на производството на пеноблоковеТехнология на производството на пеноблокове
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
» » Производство на пенобетон в къщи
© 2021 BggeHat.com