Изграждане на къща от блокове от пяна

Като се има предвид текущите проекти на вили стане ясно, че безспорен фаворит в сектора на строителството са градивните елементи, изработени от пяна, ако това е необходимо за фантастично кратко време да се изгради на топло, надеждни, ергономичен, като естетически потенциал на структурата, а дори и запаметите, нискоетажни къщи на пяна блокове им ръце - това е най-добрият вариант изграждане на къща по дадените критерии.

къща за пяна

Характеристики на пенобетонни къщи

За да се увери най-накрая за правилността на избора на този лек клетъчен материал като основен, е достатъчно да се разгледат подробно основните му характеристики, които той приписва на изградената сграда.

Икономическата страна

пяна блокове

Благодарение на вида на технологията на производство на пяна бетонни блокове, крайният продукт е доста евтини по себестойност се дължи не само за облекчаване на готовност и с използването на евтини екологично чисти суровини, но с минимално използване на трудовите и производствени ресурси. Тъй като разходите за закупуване на стенни газобетон продукти са средно 20 на общата стойност на проекта, и това е друго нещо, изработена от висококачествена пяна блокове структура е не само удобен, но и по-полезно от гледна точка на спестяване на нагряване 25. Значителни размери блокови си позволяват да се изгради стена за за рекордно кратко време, като същевременно се спестяват много пари на замазка зидария и привеждане специално оборудване, но когато изберете да не стигат до крайности и да купуват най-евтините пяна блокове на пазара. Обикновено тези продукти не притежават добро представяне и правилна геометрия, а не да се поддават на изкуши ниска цена, не забравяйте думите на барон Ротшилд: ". Аз не съм достатъчно богат, за да купуват евтини неща"

Качествени характеристики

размера на блока от пяна

Първото нещо, което искам да отбележа, топлината - и качество на звука, което от бетонни блокове на върха, а е да се осигури оптимална комбинация от плътност и здравина на тези стени продукти, ниско тегло, което значително облекчава основите на сградата, но тези характеристики могат да се видят от другата страна. Сравнително ниска устойчивост на натоварвания позволява изграждането на пеноблоковете е не по-голям от 3 етажа, в която след всяко устройство се изисква Двоен под Полагане мрежи, и само при такива условия, сградата, за да се получат надеждни и издръжливи. Облицовъчен камък трион клетъчен материал дава възможност да се реализират сложни дизайнерски идеи, а повърхност на това е много гъвкав, той може да завърши най-различни области.



блок

Невъзможно е да не се отбележи, че микроклимата на къщата, която е сравнима само със структурата на дървото, клетъчната структура отлично допуска въздух, което позволява да не се осигури допълнителна вентилация и овлажняване. Пожароустойчивостта на сградата, издигната от пяна блокове, заслужава първа степен, такива блокове не само не горят, но и постоянно запазват пламъка. В допълнение, пяна стени, когато са изложени на открит огън, не изпускат токсични газове.

Основните тънкости на конструкцията на къща от пяна бетон

снимка на къща от пяна бетон
  1. Гаранцията за трайна структура е, разбира се, качествен материал, така че отивайки за закупуване на пенобетон, фокусирайте вниманието си върху следните неща:
  2. Документи, удостоверяващи качеството и съответствието на плътността и якостта, съгласно GOST 25485-89.
  3. Не се препоръчва закупуване на прясно приготвени, тъй като вероятно силно свиване на построените стени.
  4. Геометрията на тях трябва да бъде перфектна, без чипове, а разликата в размерите на продуктите, придобиване на навити блокове, ще нараства понякога на цената на хоросан и довършителни работи.
  5. Обърнете специално внимание на безопасното разтоварване, за да не повредите целостта им с стоманени кабели на крана, е необходимо да поставите палета върху неразредените продукти. Зоната за съхранение на устройствата трябва да е равна и да е защитена от влага.
  6. Когато издигате опората от пяновите блокове, подсилете всеки ред и при полагане на основните стени направете допълнителна армировка с усилващи ремъци на всеки етаж.
  7. Важно е да се обърне внимание на хидроизолацията, първоначално трябва да се разчита на тях, за да се предпази от влага, идваща от почвата, за които между пяна блокове и фондацията организира хидроизолация на покривни материали в 2 слоя. В зависимост от външната страна на сградата е предвидена и защита срещу влага за основните стени, най-приемливата опция за тези цели е течната хидроизолация.
  8. При закрепване на всякакви конструкции към клетъчните стени, използвайте фиксиращи елементи, предназначени само за пенобетон, в противен случай ще се получат некачествени скрепителни елементи.

Изграждане на къща, видео

заключение

Пяната бетон е много добър материал, но само за съжаление за нискоетажни сгради. Бъдете внимателни, когато купувате блокове, ако се съмнявате в избора си, консултирайте се с независим опитен строител, за да не се улавяте от безскрупулни производители.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Лепило за блокове от пянаЛепило за блокове от пяна
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Изграждане на тавана от блокове от пянаИзграждане на тавана от блокове от пяна
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
» » Изграждане на къща от блокове от пяна
© 2021 BggeHat.com