Как да се изгради една къща от пяна блокове

Днес все по-малко частни предприемачи поръчват къща проекти от обичайните тухли, дървесина и парцали. Той бе заменен от лек клетъчен бетон, и това не е случайно, защото в къщата на пяна блокове има редица съществени предимства, като например ниско тегло, висока степен на топлоизолация, е добър показател за здравина, мразоустойчивост и звукоизолация. Всичко това заедно прави възможно да се изгради надеждна пенобетон къща, спестяване на два пъти, в сравнение с изграждането на тухлена конструкция, но някои от тях не се губи по отношение на качеството.

Строителни технологии

къща от пяна блокове

Класическата конструкция на къща, изработена от пенобетон, е изграждането на кутия на сградата от обичайната зидария на блокове с впечатляващи размери. Но това не е единственият начин да се изгради този прекрасен материал. Като алтернатива, можете да използвате пълнежа на бетон с пяна за търговски цели в фиксиран кофраж от експандиран полистирол или куха тухлена стена.

къща от пяна блокове

Тези методи спомагат не само за съкращаване на времето за строеж, но и за едновременно издигане и затопляне на столичните стени. Това е качествено във всяко отношение начин за изграждане на основното тяло на всяка сграда, ако сравнявате видовете този метод, най-доброто, разбира се, е полагането на стени от блокове от експандиран полистирол.

Предимства на несвалящия се полистирен кофраж

кофраж от експандиран полистирол

Една от мазнините на такива дизайни е лекото тегло. Най-често ръководени от това качество на легопродуктите, те са избрани не само за изграждането на къщи от нулата, но и за изграждането на жилищни тавани вече в съществуващи сгради. Те не създават критични натоварвания върху основата и освен това работят качествено под стоманобетонната основа изграждане на къща върху ненадеждни почви и в хълмист терен стават по-достъпни благодарение на фиксирания кофраж, изработен от полистиролова пяна.

кофраж от експандиран полистирол

Друго завидно предимство е лекотата на инсталиране. За производството на зидани стени на тези блокове не изискват услугите на квалифицирана работна ръка и използването на тежко оборудване, те могат лесно да бъдат монтирани с ръцете си, освен че премахва необходимостта от мащабна и скъпа хидроизолация на стените, тъй като пяната не абсорбира влага, като по този начин ги предпазва от вредните ефекти. Малко хора знаят, че бетон кофражът пенополистирол перфектно предпазва сърцевината на топлинното разширение и напукване.

кофраж от експандиран полистирол



По отношение на топло- и шумоизолацията, тяхното изпълнение е няколко пъти по-високо от коефициентите на тухлени стени с по-голяма дебелина. Благодарение на структурата на пяна в къщата през лятото не е запушен, но през зимата това не е студено. Но в същото време, цената на отоплението е намалена няколко пъти. Намаляването на разхода на гориво води до по-ниски емисии на въглероден диоксид в атмосферата, което оказва положително въздействие върху околната среда.
Друг важен аспект, който влияе върху окончателния избор на материал за стени, е цената. Тя е почти идентична с разходите за изграждане на къщи от обикновени пенобетонови блокове.

Технология на монтаж на фиксиран кофраж от експандиран полистирол

Снимка на монтаж на фиксиран кофраж

Укрепване на такива стени ако е необходимо, както при всеки друг лек бетон. Но се извършва по цялата им височина и във всеки ред по целия си периметър, така че полагането на подсилванията се грижи дори по време на изливането на основата. За съжаление, с този метод на строителство не е възможно да се избегне хидроизолацията на основата, преди полагането на първия ред, основата е напълно защитена от влага. За целта абсолютно подходящите са микроскопи, рубимастър или стъкло.

Незаменяема технология за инсталиране на кофраж

След това се монтира кофраж от пяна от полистирол, той се полага по подобие на блоковете от пянобетон - от ъгъла според нивото. Когато се постави първият ред, в кухината на блоковете се монтират арматурни прътове. В допълнение към вертикалната армировка подходящ валцуван метален продукт е подреден във всеки ред, така че са настроени три реда.
Сега е възможно да се напълни с бетон с пяна за търговски цели, трябва да е достатъчно силен, така че да е избрана марка с плътност от най-малко D600. Запълването с разпенен бетон започва само след изграждането на три реда от кофраж от експандиран полистирол, след което конструкцията продължава.

зидария от блокове пяна

При извършване на зидария, не забравяйте за обличането, тя е подобна на тухла. Блоковете са закрепени съвсем просто, за тази цел има специални канали от всяка страна на продукта. Те са толкова добре прилепнали един към друг, че течният бетонен пълнител не се разпространява и не се разрушава с получената структура.

Видео на проекти за къщи и вили

заключение

Решавайки да построи къща от пяна бетон, не се закрепват върху зидарията на стените на блоковете. Може би е за вас, алтернативните методи са по-приемливи.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пяна от полистирол и пенобетон в строителство през 2018 г.Пяна от полистирол и пенобетон в строителство през 2018 г.
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Как да се изгради дача от пяна блоковеКак да се изгради дача от пяна блокове
Какво е по-добре от тухли или пенобетон?Какво е по-добре от тухли или пенобетон?
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
» » Как да се изгради една къща от пяна блокове
© 2021 BggeHat.com