Какво е по-добре от тухли или пенобетон?

Днес, най-популярните материали за изграждане на къщата е сравнително млади бетонни блокове пяна и вече се превърне в класика тухли, и знаейки, че идва една дилема - това, което е по-добре: тухлена или пяна се прилага за изграждането на къщата, така че се оказа, не само топло, удобно, масивно, но и естетически. За да разберем напълно този въпрос, трябва да отделите малко анализ, въз основа на характеристиките на тези материали, като се вземат предвид всички нужди на проекта.

тухла

Основни характеристики

Първият елемент, който интересува всеки, който разглежда този въпрос - това е материал, най-трайни? Може би това е единствената характеристика, на която тухлата е до голяма степен превъзхожда бетонни блокове, те се препоръчва да се използва за изграждане на сгради, чиято височина не надвишава 3 етажа, но тухлата е по-добре да се откажете за строителство на високи сгради, но днес, много често той и пяна блок използван в тандем , вариантите на използването им не са много, само две от тях.

пяна блок

  1. Първите - в основния употреба материал качество пяна блок, както и за изолация и за подобряване на естетическите качества - тухли, а втората - на основния материал - добър материал и за изолация използва конкретни елементи на по-малка плътност, и двата варианта са добри, но по-икономично - на първо място, тъй като те продукти много по-евтино, но заради внушителните си размери, тя е и по-икономични от гледна точка на зидария хоросан поток.
  2. Въз основа на всички от един и същ размер, може да се заключи, че най-добрият вариант да се изгради за кратко време ще бъде на блока, струва си да се отбележи, че на пенобетонни зидария е по-евтино, а ако се изгради стена с ръцете си, за газобетон е по-лесно да се инсталира.
  3. Ако сравним топлината - и звукоизолацията на тези материали за 5 - система за точкуване точка, пенобетонови статиите могат да бъдат доставени безопасно твърдо Pyaterochka-плюс, но керамични тухли само C клас, и неуверено, всичко зависи от качеството и свойствата на глина, използвана за неговото производство.
  4. Но абсорбцията на влага в клетъчния бетон, по-специално, е много по-ниска. Следователно, устойчивостта на замръзване на материала от пяна надвишава, но не много, тази характеристика, отново е много зависима от суровините, от които се произвеждат материалите, така че, когато се избира, обърнете внимание на това.
    Клетъчната структура на блоковете от пяна прави лесно изрязването им, така че ако е необходимо да се приложи нестандартна архитектурна форма, тогава те са по-приемлив материал в този случай.
снимка на пяна бетон

По отношение на устойчивостта, тези материали се увеличават, те и двете са еднакво безопасни, въпреки че пяната не е склонна към появата на различни плесени и гъбички, но ако се вгледате в екологичните показатели на различен ъгъл, по-глобално, пяна - безспорен лидер, обяснява това предимство производствена технология материали. Необходимите суровини за направата на блокове от абсолютно безопасни за околната среда, както и по време на производството на блокове от пяна, не причиняват вредни емисии в атмосферата. Разработването и извличането на глинести слоеве са много вредни за околната среда и в редки случаи тухла може да отдели дори малки, но все още токсични вещества.



Видео за изграждане на тухли

заключение

Въз основа на данните и изискванията на вашия проект, лесно можете да определите в полза на конкретен материал. При покупката е необходимо да се поискат всички необходими документи, удостоверяващи качеството на избрания материал.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Тухлена къщаТухлена къща
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Изграждане на вана от блокове от пянаИзграждане на вана от блокове от пяна
Технологии на нискоетажно строителствоТехнологии на нискоетажно строителство
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
» » Какво е по-добре от тухли или пенобетон?
© 2021 BggeHat.com