Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна

Взирайки се в газобетонни блокчета като основен строителен материал за домовете си, оценявайки неговите качества и характеристики, повдига един разумен и доста уместен въпрос: какво трябва да бъде дебелината на стените на пеноблоковете за жилищно строителство, за да се случи не само приятна, но и най-икономичен, както в стъпка строителството и в процеса на работа е много важно да изберете правилния размери на блоковете пяна.

Малко за избора

блок

В търсене на ниски разходи, не забравяйте, че много ниска цена за пенобетонни продукти е първият знак за качество с ниско качество, затова ги купувайте, попитайте производителя за качествен паспорт и сертификати. Качественият блок се отличава с липсата дори на малки пукнатини и чипове, а хетерогенният цвят на блоковете с пяна най-вероятно е показателен за нискокачествени суровини и нарушение на производствените технологии.

снимка на пяна бетон зидария

Че къщата се оказа надеждна, е необходимо да изберете само силен пяна бетон, не се надява на руски "може би". Най-добрият вариант за изграждане на столичните стени е блокът от пяна с плътност D800 и клас на якост поне B5, този избор съчетава най-добро съотношение качество / цена.

пяна блок

Що се отнася до размер, а след това също е важно да не направи грешка, да изберат за малки единици, разходите за зидария лепило или хоросан ще се увеличи значително. Оптимален вариант за външни стени - блокове, които имат стандартни размери 60 * 30 * 20 см, и са идеални за малки превръзки, размери 40 * 40 * 20 см е добър избор за вътрешни прегради -. Pazogrebnevye бетонни блокове от по 60 * 30 * 10 см.

размера на блока от пяна

След като се занимава с пенобетона, е време да се вземе решение за вида на изолацията и външното покритие, тъй като дебелината на опорните стени ще зависи най-вече от техните характеристики. Към днешна дата има 4 схеми за изграждане на капитални стени, изградени от блокове от пяна:

  1. Дебелина в един блок + мазилка
  2. В 2 + външна топлоизолация + мазилка
  3. В 2 + тухла + мазилка
  4. В 3+ топлоизолация + завършване с система "вентилирана фасада"

Изчисляване на дебелината

смес

За да изчислите правилно дебелината, трябва да знаете точно следните три показателя:

  1. Топлинна проводимост на блокове от пяна, използван при изграждането на стени, стойността на този индикатор за различни материали може да се намери в SNIPe 2-3-79.
  2. Друг индикатор - температурата на въздуха за строителната площ по време на отоплителния сезон, тази информация може да се намери в една и съща SNIP.
  3. И последният параметър е стойността на съпротивлението на проекта за топлопренос, той директно зависи от регионалната температура.


Сега ние можем лесно да се изчисли ширината на външната пяна стена, например, да разгледа най-честата опция - нашата трета схема. Регион - Екатеринбург, гледайки в горната изрезка и получаване на такива данни за топлопроводимост на блок D800 пяна - 0,21- за стандартни тухли 12 см - 0,56- и мазилка, дебелината на слоя от 2 см - 0.58.

пяна блок характеристика

След това изчисляваме индекса на устойчивост на топлопредаване, по-специално за всеки от нашите строителни материали. За тази цел стойността на дебелината му в метри е разделена на коефициента на топлинна проводимост:

  1. Мазилка - 0,02 / 0,58 = 0,03;
  2. Тухла - 0,12 / 0,56 = 0,21;
  3. Penoblock - не можем да изчислим още, защото дебелината на стената е неизвестна - x / 0.21.

Общият топлинното съпротивление е 3,65 за Екатеринбург, получи от този прост формула: 0.21 + 3.65 = (х / 0.21) 0.03, следователно, х = (3.65 - 0.21 - 0 , 03) * 0,21 = 0,7161 метра, това е ширината на външната стена на пяновите блокове на сградата. Според тази схема можете лесно да изчислите необходимата ширина не само на пенобетонни продукти, но и на всякакви материали.

тънкости

зидария от блокове пяна

Като предпочитат, те трябва не само да знаят, но и да вземат предвид някои характеристики, които ще трябва да се сблъскат в процеса на изграждане. Когато купувате продукт от пенобетон, отново се уверете в качеството му и най-добрият начин е да го направите чрез самопроверка на вече завършения блок в строителната лаборатория. Този независим тест ще покаже истинското качество на неговото състояние. За да се елиминира "студени мостове", по време на неговото инсталиране, използвайте специално лепило, не хоросан, не забравяйте, че не е много устойчив на постоянно влияние на водата, така че по-дълго живота на този материал, използвайте хидроизолационни материали ,

Стенна зидария, видео

заключение

Дебелината на стените е засегната не толкова много показатели, и най-вече те зависят от климатичните условия на строителния регион. Като се започне от тях и от финансовите възможности, можете лесно да изчислите не само за кратко време, но и да изградите "кутия" на бъдещата къща.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Лепило за блокове от пянаЛепило за блокове от пяна
» » Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
© 2021 BggeHat.com