Как да изчислим броя на блоковете пяна на къща

Как да изчислим броя на блоковете пяна на къща 1при Изграждане на къща

важно е да изберете добър материал. Тя трябва да бъде силна, надеждна, топлинно спестяваща. Една от тези опции е пяна бетон, който е удобен за използване под формата на готови продукти - блокове пяна. Необходимо е предварително да се изчисли броят на блоковете пяна на къща, за да не се прекъсне строителният процес.

Предимството на използването на пяна блокове

Penoblok е материал, произведен от циментова замазка, вода и специална пяна. Крайният продукт е блок под формата на паралелепипед със затворена пореста структура.

Строителният материал е различен:

  • екологосъобразност (в производствения процес се използват естествени компоненти);
  • звукопоглъщане;
  • ниско тегло, намалявайки натоварването на основата;
  • топлоизолационен ефект;
  • подобрена, в сравнение с тухли, сила;
  • пожароустойчивост;
  • химическа инертност;
  • висока якост на натиск.

Пяна бързо се вписва в структурата на сградата, а времето за монтиране на сградата се съкращава. Те се използват за полагане на основите, издигане на лагери и самоносещи стени.

Как да изчислим броя на блоковете пяна на къща 2

Характеристики на изпълнение на блоковете пяна

За да изчислите броя блокове пяна на къща, трябва да изберете продуктите с оптимална плътност и да определите начина на полагане, в зависимост от желаните експлоатационни характеристики (якост, икономия на топлина). за носещи външни стени Продуктите се монтират така, че дебелината на бъдещата стена да се увеличи.

За вътрешен дял се препоръчва използването на пяна блокове плътност 300-500 кг / m³, за външната стена без допълнителни носещи стени или вътрешни - плътност от 500-900 кг / m³, за фундаменти и подпорни стени, тежки украсени с лице материал - блокове плътност 900-1200 кг / m³.

Изборът на пяна блокове в зависимост от техния размер

Изчислението отчита проектните данни за дебелината и височината на сградата. След определяне на необходимото количество пяна блокове за строителството трябва да добавите брак автомобила 2-3 (тези продукти, които могат да получат чипове и други вреди, в резултат на транспортиране на материала до мястото за монтаж), до 5 на строителство брака (по време на работа на уреда може да падне от ръката му, или в противен случай е повреден).

Как да изчислим броя на блоковете пяна на къща 3

Фабриката за производство на блокове пяна предлага такива размери продукти:

а) 200 х 300 х 500 (600) mm;

б) 200 (300) х 400 х 600 mm;

в) 100 х 300 х 600 mm.

Най-търсеният блок от пяна е продукт с размери 200 х 300 х 600 мм. Ако съединителят изпълнява "на ръба" (Строителен термин - "да навира"), ние се дебелината дизайн на 200 mm, което е достатъчно за вътрешните самоносещи прегради и окачени фасади с допълнителна изолация. При инсталиране на продукт "на леглото" (г позиция, разположена), оформена структура 300 mm, което е необходимо за изграждане на стени, под и припокриването фасади без изолация. Полагането на "лъжица" образува дебелина на стената 600 mm.

В местата, където се изисква да се постигне подобрена звукоизолация, се избира размерът на пяновите блокове 200 х 400 х 600 mm. Натрупването се извършва по такъв начин, че да се получи готова стена с дебелина 40 см. Продуктите с минимални размери (100 х 300 х 600 мм) ще бъдат полезни при подреждането на вътрешни самоносещи преградни стени. За особено студени зони, ако няма закупуване на нагревател, поставете блоковете пяна така, че дебелината на стените да достигне 600 мм.



Как да изчислим броя на блоковете пяна на къща 4

Изчисляване на броя на пяновите блокове

При изчисляване на материалите, използвани върху основата, е необходимо да се познават линейните параметри на всяка секция по периметъра на сградата. За обикновена основа на лентата под формата на правоъгълник е достатъчно да се познават параметрите на дължината, ширината и височината на двете съседни секции. Този дизайн е доста рядък, тъй като дори една едноетажна къща се състои от няколко стаи.

Следователно общата площ на фондацията ще бъде съставена от отделните й секции, които са със същата височина. При стените ситуацията е подобна. Външните стени, вътрешните стени и преградите се изчисляват отделно.

Пример за изчисление

Първоначални данни:

  • дължината на кутията под стената - 12 м;
  • ширината на кутията е 8 м;
  • височината на стените е 2.8 м.

Общата дължина на стените със стандартна правоъгълна основа се изчислява по следния начин:

(12 х 2) + (8 х 2) = 40 m.

Площта на бъдещите стени: 40 x 2.8 = 112 м².

Площ на един подреден блок:

200 x 300 = 60000 mm² (или 0,06 m²).

Ние определяме броя на блоковете пяна, които ще бъдат използвани за изграждане на стените: 112 / 0,06 = 1867 бр.

За изграждането на стените на къщата с горния размер ще са необходими 1867 пяна блокове.

Трябва да се изясни, че изчислението се извършва при полагане в един слой. Дебелината на завършената стена е 600 мм. Ако блоковете се подреждат различно, консумацията на материали ще бъде различна.

Надяваме се, че ако сте изправени пред задачата да изчислите броя на блоковете пяна на къща, сега ще се справите с нея без проблеми.

За да фиксирате блоковете от пяна, трябва да знаете колко да купите лепило. Ще е необходимо да се изчисли броят на шевовете по вертикалата, хоризонталата, техния общ обем (дебелината на залепената става се препоръчва на 5 mm или повече).

Като се вземе предвид обема на лепилото, получен от една торба, става ясно колко чували ще трябва да бъдат закупени. Крайната консумация на лепилото се състои от действителната стойност и корекциите за непредвидено превишаване (2 от общата стойност).

Как да изчислим броя на блоковете пяна на къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Пяна от пянаПяна от пяна
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
» » Как да изчислим броя на блоковете пяна на къща
© 2021 BggeHat.com