Пяна от пяна

Пяната бетон, въпреки че е добър, но все още доста специфичен материал, така че зиданните стени на блоковете от пяна трябва да бъдат специални. Предвид ниската якост на продуктите от пяна всеки ред трябва да бъде подсилен, и също така е необходимо да се монтира брониран капак под тавана. За качествено издигане на стените на пеноблочне със собствените си ръце или за контрол на зидарите, трябва да знаете някои правила и тънкостите на блоковете от пяна за зидария на устройството.

Какво да поставите бетонната пяна

причиняване

Има 2 вида инсталация на продукти от пенопласт: обикновена циментова замазка и бетонно лепило. Използването на циментова замазка пясък е само препоръчително, ако сте закупили не е пяна качество, с голяма разлика в размера на пукали и. Такава производствен дефект може да се коригира, без да нанасят значителни щети на портфейла при използване на конвенционално решение, но в този случай на пенобетонни къща не е достатъчно надежден и топло, което не може да се каже и за сградата, чиито стени са били построени с помощта на цимент лепило. За днес това е най-добрият вариант за опаковане на такива продукти, благодарение на следните качествени характеристики:

  1. Минималната дебелина на фугите и специалните добавки намаляват образуването на студени мостове до нула, което предпазва стените от замръзване.
  2. По-трайна шарнирна връзка.
  3. Простота на приготвяне и използване на циментово лепило при полагането на блокове.
  4. Независимо от факта, че цената на такава пяна залепена лепилна композиция е няколко пъти по-висока от цената на суровините за подготовка на сглобяемата смес, нейната минимална консумация намалява цената на лепилото почти 2 пъти.
  5. С използването на лепило се намаляват парите и разходите за труд и стените на мазилката.

Финността на монтажа на пяна блокове за лепило цимент

смес

Струва си да се напомни, че лепилото цимент се използва само в случаите, когато размерите на всеки блок се различават един от друг с не повече от няколко милиметра. Друг малък нюанс - ако стените на пяна блокове са подредени при температура под 15 градуса, тогава е необходимо да се въведат в състава му специални устойчиви на замръзване добавки. Основното правило за поставяне на блокове от пяна върху специално лепило е пълното запълване на междинните блокове, за да се предотвратят кухините в тях, когато се използва лепило, използвайте шпатула с назъбен ръб. Поради своя необичаен дизайн лепилото е точно и икономично. Трябва да се има предвид, че лепилото поема доста бързо и затова трябва да се приготвя на порции в малки количества. Когато се изисква постоянно смесване, в никакъв случай сгъстеното лепило не се накисва с вода. Колкото повече вода в състава на лепилото, свързващата става става по-малко трайна.

зидария от блокове пяна

Въпреки високите си темпове, лепило за блокове от пяна в някои райони това не е толкова лесно да се намери или не изпълнява обещанията си, но не се отчайвайте, защото в този екстремен случай на блоковете може да се сложи на лепило за плочки с добро качество мразоустойчив, ако все още подредени те ще бъдат в разтвора, тяхната повърхност не е необходимост малко да се мокри. Пропорциите на такова решение са стандартни 1: 4.

Основните принципи на полагане на стени от блокове пяна



облицовка

Както беше споменато по-рано, поради ниската си якост се поставят мрежи в шевовете между отделните единици, намалява риска от напукване на стените, повишава тяхната стабилност и сила. Друга опция е подсилване - изрязаните канали се поставят подсилващи. Поради ниската им плътност, те се режат бързо и добре, така че тази опция за подсилване също има право да съществува. Важно е да се помни, че плочата не трябва да се поставя върху бетонни блокове, те създават напрежение може да се превърне в основа за появата на една точка на товара, многократно надвишаващи това, което е в състояние да издържат на блока пяна и не се срине. За равномерно разпределение на такива товари се използва монолитна стоманобетонна армофауза, оптималната дебелина и ширина на армопоята е 20 см.

снимка на основата на лентата
  1. Ако се планира дървен под, е възможно да се монтира допълнителен разпределителен пояс, изработен от масивна тухла, който се полага по обичайния начин в няколко реда.
  2. Първият ред винаги е поставен върху циментовата мазилка, дори ако последващите редове са монтирани върху лепилото, върху лепливата смес блоковете се изравняват веднага, в рамките на 5 минути.
  3. Във всички останали отношения технологията за монтиране на блокове от пяна е много подобна на конструкцията на стени от обикновени тухли, а също така са необходими стоманобетонни прегради над прозореца и вратите.

Материали от пяна за зидария със собствени ръце, видео

заключение

Наблюдавайки зидария технологията на пяна бетонни блокове, можете бързо и надеждно може да достави на главния прозорец на сградата, като не се превишават планираните разходи, цифрите от които са вече по-ниски от цената на тухли, дърво и shlakoblochnogo стена.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Какви са пяните блокове?Какви са пяните блокове?
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
Лепило за блокове от пянаЛепило за блокове от пяна
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Изграждаме фалшива камина от блокове от пянаИзграждаме фалшива камина от блокове от пяна
Екологично изолирано разпенено стъклоЕкологично изолирано разпенено стъкло
Изграждане на тавана от блокове от пянаИзграждане на тавана от блокове от пяна
» » Пяна от пяна
© 2021 BggeHat.com