Екологично изолирано разпенено стъкло

Пяно стъклоКолкото по-дълго продължава търсенето на нагревател, толкова повече възможности се отварят. Разнообразието от материали и технологии въвежда потребителя в ступор. За да разберем по-добре нуждите, е необходимо да проучим всеки материал по-подробно.

В тази статия ще разгледаме пяна стъкло, чиито характеристики и свойства са от интерес за много клиенти. Каква е разликата от другите нагреватели? Какво е добро и какво не е прекалено успешно в този вид материал?

Пяна - характеристиките на нагревателя

Пяната от стъклопластов материал е разпенена и изпечена на скални елементи + 900 ° и отпадъци от стъкларска промишленост. Материалът се произвежда под формата на:

  • блокове;
  • тръби;
  • пелети.

Основното предимство на нагревател от този вид е неговата съпротива срещу много фактори, влияещи върху него. Пяната от стъкло не се страхува от температурни промени, корозия, гниене и деформация. Следователно можем да заключим, че изолацията е трайна. Изолацията може да запази оригиналния си вид за 100 години.

Нагревателят е устойчив на химични и биологични ефекти. Но трябва да се помни, че такъв състав като флуороводородна киселина е способен да я разложи. Използва се в някои синтетични масла, поради което е необходимо да се внимава с тяхното приложение в близост до пяната.

Материалът е достатъчно силен. В специални случаи тя може частично да облекчи лагерните елементи. Продуктите, изработени от такъв материал, не са запалими и напълно екологични. Тези характеристики позволяват да се използва за изолиране на сгради с повишени санитарни изисквания.

Блокът трябва да се обработва внимателно. Влизането в сместа от стъкло придава на продукта чупливост, така че не може лесно да се счупи.

Основните предимства на пяна стъкло



Пяно стъкло в гранулиПроучванията на сгради, изолирани с пяно стъкло преди повече от 50 години, показаха отлични резултати. Материалът не е загубил своите свойства и геометрични параметри.

Поради съдържанието на твърдите скални елементи в сместа изолацията не е деформирана. И това се отнася както за измененията на размерите, така и за разширението и свиването при въздействието на температурите. Между блоковете не е необходимо да се организират деформационни шевове или да се използват други трикове.

И двете тръби и блокове се обработват лесно. Те не се разпадат и не изпускат прахови маси. Закрепването може да се извърши на основата на скрепителни елементи, рани или лепила. Отличните адхезионни свойства на повърхността и ниската абсорбция позволяват използването на различни лепила и пяна. Често за фиксиране на плочите пяна се използва за фиксиране на изолационните материали.

Пяна стъкло - изолационна технология

Технологията на полагане на този материал зависи от неговия тип. Гранулираният продукт често е изолиран подови настилки и тавани. Използва се вместо всички известни разширени глини. Също така малки топчета от този материал се добавят към различни разтвори и оцветители. Груповият слой не трябва да бъде 100 мм. От горе се покрива с филм и се излива с бетонна замазка.

За изолацията на тръби и промишлено оборудване е разработена специална черупка. Той има дебелина на стената 50 мм и е разделена на две, оребрени части. Закрепването се извършва върху топлоустойчиво лепило. Ставите са бродирани китове или запечатани с изолирана лента с фолио.

Използването на блокове не се различава от работата с полистиролова пяна. Единствената разлика е по-голямото тегло на материала от пенопласт. За закрепване на стената се използват чадъри и лепило. Устройството на ставите трябва да се извършва с превръзка. Ако материалът е монтиран на два слоя, връзките на кръстовищата не трябва да съвпадат.

За да се монтира върху основата на соковете, долната и горната част на блоковете, както и ъглите, трябва да бъдат защитени срещу стружки. Пяната стъкло, чиито характеристики включват крехкост, са оформени по тези лица от алуминиев ъгъл.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на дървена къща навънЗатопляне на дървена къща навън
Термична проводимост и плътност на пянатаТермична проводимост и плътност на пяната
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Нагревател за рецензии на къщи и какво да избереНагревател за рецензии на къщи и какво да избере
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Затоплянето на къщата от пяна блокове извън съвременните материали, технологии, техникиЗатоплянето на къщата от пяна блокове извън съвременните материали, технологии, техники
Топлоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация на отоплителни тръби
Стандартен размер на пенопластСтандартен размер на пенопласт
Фолиева изолацияФолиева изолация
» » Екологично изолирано разпенено стъкло
© 2021 BggeHat.com