Стандартен размер на пенопласт

За да се изолира частна къща, на първо място е необходимо да се определи материалът, който ще бъде използван за това. Бих искал да е евтин, лесен за инсталиране и практичен нагревател. Пенопластът в този случай ще направи най-много. Има няколко вида изолация, която може да се използва в някои области на строителството. Ако има различна плътност и дебелина, то може да се използва както за външна, така и за вътрешна изолация на къщата.

Пластмасова пластмасова пластина

Листовата пластмасова пяна е лесна за инсталиране и е с ниска цена.

Материални стойности

Тази изолация има високо ниво на топлоизолация, което я отличава от други строителни материали. Благодарение на тези характеристики можете да осигурите дълъг живот на къщи и съоръжения при всяко време. В сравнение с термичната проводимост на изолацията от друга страна, на пяна, чийто размер е 80 мм дебелина, еквивалентни на вълна 100 мм, дърво - 275 мм, 750 mm зидария бетон и 1700 мм. Трябва да се отбележи, че листът от пластмасова пяна е доста евтин. Това ви позволява да го прилагате в големи количества и за различни цели.

За да го използвате като довършителни материали, трябва да разберете дебелината. То варира от 20 до 500 мм. Следва да се има предвид, че дебелината винаги е кратно на 0,1 см. Въпреки това, листовете може да се поръча с множество 5 mm, но цената им е много по-висока от аналозите стандартните стойности. Размерите на листа могат да бъдат различни. При стандартни размери на пластмасова пяна от 1000 до 2000 mm дължина и от 1000 до 2000 mm ширина цената може да варира в зависимост от някои фактори.

Обърнете внимание на индекса на плътността. Според този показател има материал от 15, 25, 35 марки. Плътността играе важна роля при избора на пяна. Дебелината на листа от 500 мм и 35 марки е подобна на тази с дебелина 100 мм и плътност 25. Колкото по-плътни са листовете, толкова по-висока е тяхната цена.

Предимства и недостатъци на изолацията

Таблица на характеристиките на пяната и EPSA

Таблица за сравнение за характеристиките на пяната и EPS.

Размерът и плътността значително влияят върху топлинната устойчивост. Все пак е необходимо да се обмислят основните предимства и недостатъци на този материал.



Следните факти свидетелстват за пяната:

  • това е евтин и висококачествен материал;
  • лесна за обработка и инсталиране;
  • има различна плътност, което отваря възможности за вътрешна изолация.

Отрицателни аспекти:

  • изключително запалим;
  • по време на горенето се отделят много токсични вещества;
  • мишките често минават през тях.

Трябва да се отбележи, че в материала има много кухини, които могат да се напълнят с влага. Ако го огънете, тя се разпада, така че трябва да го използвате на места, където няма да има механични ефекти. А плътността на същата полистиролова пяна е 5 пъти по-плътна от пяната.

Приложение на материала

Използвайте нагревател в области като:

  • строителството (в изолацията на стените) и звукоизолация на вътрешните апартаменти;
  • външна реклама;
  • корабостроене (за производство на шамандури, лодки, спасителни пояси);
  • производство на мебели;
  • шивашки.

Но преди всичко полистиролът е отличен звукоизолиращ материал. В допълнение, тя запазва топлината дори и в най-студените зими.

Поради ниското тегло на изолацията не се натоварват носещите конструкции. Пенопластът се използва като пълнител в кутии на домакински уреди, контейнери с донорски органи. Но все пак много от тях избират полистиролова пяна като заместител. Това се дължи както на технологията на производство, така и на свойствата на експандирания полистирол. Това е подобрена версия на полистиренова пяна. Но цената на цените винаги е на първо място сред тези, които желаят да направят ремонта по-евтино. В този смисъл печели полистирол. Ако обаче говорим за качество, стиропорът определено е по-добър.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревателВидове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател
Как да изолирате дървената къща отвън с пяна и пянаКак да изолирате дървената къща отвън с пяна и пяна
Всички видове вътрешна изолация в дървена къщаВсички видове вътрешна изолация в дървена къща
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Пенопласт за изолацияПенопласт за изолация
Покривна изолацияПокривна изолация
Технически характеристики на нагревателяТехнически характеристики на нагревателя
Затопляме селска къщаЗатопляме селска къща
» » Стандартен размер на пенопласт
© 2021 BggeHat.com