Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател

Закрепване на пяната към тухлената стена AЧастното жилищно строителство се развива бързо. Материали като бетон, метал-пластмаса, метал, армиран бетон и тухли наистина се разпръскват от складовете на големи и малки търговци. Последният от тях, тухли, се отделя, тъй като се отличава с практичността си. Тухлените стени с нагревател се използват по-често на частни обекти. Почти никой не строи сега напълно от тухли - всеки използва комбинираните методи на строителство.

Тухлените зидарски технологии се модернизират през цялото време. За такива цели широко се използват всички видове тухли. Изграждането на жилищни сгради и поддържането на нормален микроклимат в тях е основната задача на този материал.

Зидария на тухлена стена с нагревател Това е добър начин да защитите своя дом от неблагоприятно студено време през зимата, когато термометърът може да падне и да попадне в границата -40 ° C.

Изисквания и видове нагреватели

Изграждането на тухлена стена с нагревател е важна и доста трудна задача. Независимо от вида на изолацията, всеки от тях трябва да има подходящи изисквания.

Първо, устойчивост на деформации. Това е доста сериозен фактор, тъй като под въздействието на природни фактори изолацията може да промени структурата си, което по никакъв начин няма да повлияе на целостта на структурата и нейните свойства.

Закрепване на пяната към тухлената стена 1

Следващият критерий за добра изолация е отличната устойчивост на влага. Въпреки че изолацията се извършва вътре в конструкцията, това не означава, че влагата не може да влезе в нея. Често този факт води до много негативни последици, като по този начин унищожава материала. Топлоизолационните свойства на цялата конструкция са изгубени.

Що се отнася до инсталирането на материал, този фактор също играе съществена роля. Например, закрепване на пеноплекс към тухла стената не е много по-различна от същата технология и пяна. Но първото има подобрени свойства, което го прави много по-ефективна.

Добре Масонството

Тухлените стени с нагревател са особено подходящи за полагане на леки тухли. Така номиналното натоварване на сградата е значително намалено и строителните материали се запазват. Изолация и топлоизолация също се увеличават. Леката зидария може да бъде от няколко вида.

Закрепване на пяната към тухлената стена 2

Най-популярният вариант се състои в издигането на две стени от тухла, чиито кухини са напълнени с нагревател. Също така е възможно да се построи само една стена и вече да се изгради нагревател. Облицовката на къщата с тухла с нагревател е надеждна защита срещу студ.

Уелнесът също е популярен и се състои от вътрешна носеща стена с конвенционална тухла и външна стена, половин тухла дебела. Други превръзки се правят на няколко реда. Метални пръти за това много добре пригодени. Друг вид зидария, в който са запълнени с шлака или бетон, също е подходящ. Дебелината на стените в този случай е равна на половин тухла.

Трислойна тухлена зидария с нагревател

Тук се използват топлоизолационни панели. планина изолация на тухлената стена се прави с помощта на котви. Те са предварително монтирани в стената. За да се предотврати образуването на кондензация, е необходимо да се направи парна бариера. Това е зидария, изработена от облицовъчни тухли, можете да нанесете и камък.



Закрепване на пяната към тухлената стена 3

Не е зле, ако тухлената стена с нагревател има малка разлика. В този случай тя ще позволи на изолатора да изсъхне и предотвратяване на кондензацията. С този метод първо се издига вътрешна опорна стена. Материалът на нагревателя се монтира върху анкерите, монтирани в стената.

Закрепване на пяната към тухлената стена 4

С този метод са необходими гъвкави връзки с фиксатори. Те са необходими за свързване на изолационните панели към стената и по този начин за създаване на въздушен слой. Подложките от неръждаема стомана са идеални за фиксиране. Основният недостатък на този метод се състои в неговата голяма интензивност на труда.

Затопляне на стените с пяна

Топлоизолацията на тухли с пяна пластмаса значително ще спести на строителни материали по време на изграждането на стени. По този начин е достатъчно да се изгради средна дебелина на стената и след това да се изолира с 50 mm пяна с плътност 25 kg / m3. Закрепването на пяна към тухлена стена не изисква специални умения.

Разпенване на пяната

Самият процес на залепване със специален труд не е различен и отнема няколко дни, за да завърши. Закрепването на изолацията към тухлената стена започва с нанасянето на лист от пластмасова пяна с мистрия специално лепило. Той трябва предварително да се смеси в кофата. След това материалът се полага върху стената и е добре натиснат. Трябва да го почукате леко, можете да използвате дланта си.

Закрепване на пяната към тухлената стена 6

Закрепване с дюбели

След това фиксиране на пяна пластмаса към тухлената стена се извършва с помощта на дюбели (четири в ъглите и един в центъра, ако листа е с размер 1 x 1 метър). След това трябва да се въртите по склоновете, с които работата винаги е по-голяма.

запушване

При фиксирането на пяната към тухлената стена е завършена, можете да пристъпите към шпакловка. За това е подходящ един от материалите на линията Ceresite, например CM11. Първо, нарисувайте металния ъгъл на всички ъгли.

Закрепване на пяната към тухлената стена 5

След това можете да започнете процеса на шпакловка. Тя не се различава по никакъв начин от обичайния процес на замазване, само слоят трябва да бъде приложен така, че укрепващата мрежа да може да се удави.

Един слой замазка ще бъде малък. На следващия ден трябва отново да вървите с нея. Важно е да не прекалявате с лепило, тъй като на слънцето пяната започва да се движи доста силно поради термичното разширение. Това може да доведе до пукнатини на фасадата на къщата - това ще отнеме ремонт на фасадата.

Е, това е всичко! Процесът на закрепване на пяната към тухлената стена и нейното следващо грундиране е завършен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Зидария от зидария с нагревателЗидария от зидария с нагревател
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Тухлена зидария за частно строителство в РусияТухлена зидария за частно строителство в Русия
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Тухлена къщаТухлена къща
Правилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качествоПравилният избор на тухли за къща е гаранция за нейното качество
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
» » Видове тухла с полагане на нагревател и монтаж на нагревател
© 2021 BggeHat.com