Единична или двуслойна стена как да избирате?

Еднослойна или двуслойна стена: как да избирате?

Външните стени трябва да бъдат не само силни, но и топло, за да предпазят човека не само от дъжд и вятър, но и от шум от улицата. И, разбира се, те трябва да отговарят на най-високите изисквания за безопасност на околната среда. Ето защо много разработчици избират да построят тухлена къща. В края на краищата, характеристиките на този материал напълно отговарят на тези изисквания. В този случай обаче възниква въпросът какво трябва да бъдат тухлените стени - един или два слоя?

Всяка от тези опции има свои предимства. Спомнете си, че еднослойните стени се състоят всъщност от един слой зидария и няколко слоя покрития (например мазилка или облицовка). В този случай, еднослойни стени са по-добре да се издигнат от материал с високи топлоизолационни характеристики. От тази гледна точка е по-добре да се даде предимство на пореста керамика, кухи блокове или клетъчен бетон, тъй като тяхната топлинна проводимост е по-ниска от тази на тухли. Трябва да се отбележи, че дебелината на стената с единични стени трябва да бъде по-голяма от тази на стените с двойни стени и затова е по-добре да ги издигнете от големи зидарски елементи. Така че, от тази гледна точка тухла също не е оптимален избор. Говорейки за еднослойни стени, също е важно да се отбележи, че тук се изисква по-внимателно изпълнение на зиданната работа, тъй като всякакви нередности и дефекти могат да станат мостови студове. Освен това за такива стени е необходима по-широка основа. Всичко това поставя под въпрос целесъобразността от използването на тази възможност при изграждането на жилищна сграда.



Що се отнася до стените с двойни стени, техните характеристики на топлоизолация са по-високи сами по себе си. Освен това би било по-правилно да се наричат ​​трипластови, тъй като те се състоят от два слоя зидария и една изолация поместена между тях (което също влияе върху способността им да съхраняват топлината). Такива стени могат да бъдат издигнати не само от пореста керамика, но и от бетон и силикатни тухли. В същото време минерална вата или полистиролова пяна се използва като нагревател. Дебелината на двуслойните стени може да бъде относително малка. Тук не трябва да се обърне специално внимание на зидария (това, между другото, в този случай е по-лесно да се извърши), но задълбочено изолацията, тъй като тя е на този етап трябва да се отървете от всички възможни топлинни мостове. Изграждането на стени с двойни стени е по-скъпо, но по отношение на пестенето на енергия това е печеливша възможност.

Е, като посетите сайта fanerapiter.ru, ще намерите качествена шперплат в Санкт Петербург за всяко приложение. Само там е най-добрият шперплат за вашата конструкция и ремонт на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Колко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолацияКолко тухли в 1 м зидария в трислойна стена с изолация
Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къщаЦената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
Топли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къщаТопли керамика са недостатъците на този материал, когато полагане на стените на една къща
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Изборът на екологично чист материал за декорация на стениИзборът на екологично чист материал за декорация на стени
Как да изчислим потреблението на тухли за зидарияКак да изчислим потреблението на тухли за зидария
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Укрепване на стените на напълно сглобени сградиУкрепване на стените на напълно сглобени сгради
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
Ефективна тухлаЕфективна тухла
» » Единична или двуслойна стена как да избирате?
© 2021 BggeHat.com