Изборът на екологично чист материал за декорация на стени

При декорирането на апартамент в еко-стил неизбежно възниква въпросът за избора на материали, които отговарят на най-високите екологични изисквания. В края на краищата тези материали не само трябва да бъдат трайни, но и екологосъобразни и в същото време да отварят определено пространство за дизайнерски експерименти.

Например, декоративна мазилка отговаря на тези изисквания. Това е материал, който не е по-малко издръжлив от традиционните хартиени тапети, но е доста интересен и грандиозен. Декоративната мазилка се различава от пластичността, определена от използваното свързващо вещество, както и от достатъчно богата тонирана палитра. В допълнение, тя включва възможността за създаване на разнообразие от текстури, които се получават чрез използването на различни технологии за приложение.

При избора на декоративни мазилки за еко-стил, си струва да се даде предпочитание на водните материали. Въпреки че те са малко по-ниски в изпълнение на други препарати (на базата на различни смоли или полиуретан), но се смятат за по-безопасни от гледна точка на околната среда. Също така те създават достатъчно силно и устойчиво на износване покритие, което не поддържа изгаряне, а при нагряване не отделя токсични вещества. Последният имот ги отличава отлично от мазилките на основата на полиуретан, които все още могат да отделят токсични вещества, макар и в малки количества. Що се отнася до сравнението с хартия тапети, след това въпреки факта, че мазилката се счита за по-траен и ефектен материал, тя се нуждае от професионално приложение, и то е по-скъпо, отколкото обикновено Лепене на тапети.



Мога ли да използвам декоративни бои в екологичен стил? Това зависи от техния състав. В този случай основното внимание трябва да се обърне на разтворителя, тъй като то е източник на токсични вещества. Трябва да се отбележи, че в екологичните бои обикновено водата се използва като разтворител. Ето защо, оптималният избор ще бъде водно-дисперсионна боя. Характеризира се с отлична адхезия към всяка повърхност. Освен това почти не мирише на нищо. При изсушаване той образува достатъчно силен полимерен филм, който не абсорбира влагата, но се отличава с пропускливост на парите, т.е. позволява на стените да "дишат". Обикновено такива бои се представят само в бяло и желаният цвят се постига чрез оцветяване с подходящ пигмент.

Ако се интересувате от боя за детската стая, която е още по-взискателна за безопасността на околната среда, трябва да потърсите специален състав с подходяща маркировка.

Е, можете да си купите плочки за баня, като посетите сайта plitka-stupeni.ru. Има само качествени подови плочки на най-ниските цени и с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
Декориране в колониален стил и барокДекориране в колониален стил и барок
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Приложение на гипсокартон в частно строителствоПриложение на гипсокартон в частно строителство
Обзавеждане и ремонт на хотелОбзавеждане и ремонт на хотел
Строителни разтвориСтроителни разтвори
АвангардАвангард
Няколко съвета за интересни стенни декорацииНяколко съвета за интересни стенни декорации
Мазилки за зидарияМазилки за зидария
Работи по зидарияРаботи по зидария
» » Изборът на екологично чист материал за декорация на стени
© 2021 BggeHat.com