Декоративни мазилки

Декоративни мазилкиДекоративните мазилки всъщност се използват на същото място като обикновените гладки бои. Но това е сравнително нов материал за нашия пазар и поради това повдига повече въпроси.

Така декоративните мазилки са покрити с дебелина на слоеста структура. Дебелината на слоя варира от 1 до 10 мм. Що се отнася до появата на обработените стени, това зависи от това кой пълнител се използва в този състав. Тя може да бъде гранит, мрамор, кварц, доломитна троха, найлон или целулозни влакна, както и различни синтетични гранули. Релефът на повърхността обаче зависи не само от пълнежа, но и от техниката на нанасяне на мазилките, както и от използването на различни инструменти.

Декоративните мазилки се предлагат в няколко вида. Той е силикатен, силиконов, минерален и акрилен. Отделно, е необходимо да се разграничат водните мазилки и органо-разредените съединения. Всеки от тези сортове има свои собствени приложни характеристики и нюанси на експлоатация.

В интериора (по отношение на безопасността на околната среда и съвместимостта с други материали) най-често се използват акрилни водни съединения. Те могат да бъдат оцветени в стотици различни нюанси. Такива мазилки са устойчиви на влага и, което е по-важно, образуват покритие, характеризиращо се с висока износоустойчивост. Това покритие пропуска водните пари (което също е много важно), може лесно да се измие и почисти.



Декоративната мазилка обикновено се продава като набор. Има директно основа (тя е пластмасова плътна маса от бял цвят), почва, а също и оцветители, които дават различни нюанси.

Акрилните мазилки помагат да се създадат гладки повърхности, дори ако се прилагат върху гипсокартона, първо трябва да се научите как да поставите гипсокартон под гипс. Но какво да се направи в случаите, когато вътрешна повърхност в средиземноморски или етнически стил изисква текстурирана повърхност? Това изисква състав с груби доломит агрегат, който се прилага с помощта на шпатула - с гранули на пълнителя проследени чрез повърхностен прорез. Резултатът е много интересна груба текстура, понякога дори напомняща за кората на дървото.

Можете също така да създавате повърхности с различна текстура. Например, това може да се постигне с помощта на гипс с фини мраморни чипове. Прилага се чрез комбиниране на различни инструменти (четки, валяци, шпатули). В резултат на това можете да получите много интересна рисунка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Методи за нанасяне на декоративна мазилкаМетоди за нанасяне на декоративна мазилка
Нанасяне на декоративна мазилка на всички популярни начиниНанасяне на декоративна мазилка на всички популярни начини
Течен тапет върху тавана за довършителни материали от ново поколениеТечен тапет върху тавана за довършителни материали от ново поколение
Мазилка за банята, която смес е подходяща за мокро помещение?Мазилка за банята, която смес е подходяща за мокро помещение?
Коприна мазилка луксозен финал на достъпна ценаКоприна мазилка луксозен финал на достъпна цена
Мраморна мазилкаМраморна мазилка
Строителни инструментиСтроителни инструменти
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Мазилки за зидарияМазилки за зидария
» » Декоративни мазилки
© 2021 BggeHat.com