Мраморна мазилка

За много материали като мраморната мазилка е известно на много хора. Обикновено е свързано с това да се довършат повърхностите в стаите и извън сградата.

Мраморна мазилка не може да се нарече новост в украсата на сградите и помещенията, както и мазилка от този тип, известен още от древността, но тя започва да набира популярност едва през последните години.

Удобства

Удобства

Материалът е наречен така поради използвания пълнител. Като основа се използват мраморни чипове и прах. Също така в състава има синтезирани вещества за свързване на компоненти - емулсия на базата на вода от съполимери на акриловия сорт. Съставът съдържа разтворители, консерванти, както и специални добавки. Решаващата роля обаче играе точно пълнежната мазилка на подобен план.

Мраморните нюанси са доста разнообразни и осигуряват огромен потенциал за създаването на различни видове покрития. Но не 100% мрамор се използва в производството.

Разпределени и смесени варианти, като например гранитна мраморна мазилка.

Използването на различни материали позволява да се придадат на смесите нови свойства, които се различават от първоначалните вариации.

Въпреки сходството на мрамор и гранит, има достатъчно разлики в тях.

Мраморните чипове се прилепват добре към полимерите, но по отношение на механичната устойчивост, тя е по-ниска от сходните естествени материали. Повърхностните частици се характеризират с повишена грапавост.

Типът от трошлив гранит има средна адхезия към полимерите, на повърхността му има много грапавост, а нивото на якост под въздействието на механичния план се увеличава.

Важно е да споменем, че най-новите технологии и инструменти дават възможност за боядисване на покрития, създаване на ефект на перла и т.н.

предимства

предимства

Сега знаем какъв е материалът. Поради състава и материала, използвани при производството на мазилки от този тип, компонентите определят неговите свойства. Важно е обаче да се отбележат основните предимства. мрамор декоративна мазилка характеризиращи се с:

  • устойчивост на механични удари, като по този начин се осигурява трайност и висока якост на покритието;
  • разнообразие от нюанси, което позволява да се постигнат нестандартни варианти на дизайна - не чрез преминаване на пара, така че стените и повърхностите да получат възможност да "дишат";
  • устойчиви на атмосферни влияния отвън. Те няма да причинят разрушаване и загуба на цвят;
  • екологична безопасност.

Нанасяне на мазилка

Нанасяне на мазилка

Мраморните фондове с такива необичайни свойства могат да се използват за решаване на разнообразни проблеми. Най-важното му предимство е използването му в ролята на крайното покритие, а при всички основни видове покрития. Мраморна мазилка вътре в сградите може да бъде поставена в нестандартен вид, контрастиращ с обичайните стени, облицован с плочки или банално боядисване.

Но потенциалът на материала не е изчерпан. Такава пластикова мазилка е идеално пригодена за задачи за външен декоративен план. На външните повърхности на къщата, покрити с подобна мазилка, много уважаван външен вид, предоставяйки на собственика желаното изображение.



Независимо от целта, предметът на изделието попада перфектно на почти всички вероятни равнини. Това може да бъде стоманобетонна или циментова замазка, зидани зидарии, измазани с обикновени повърхностни материали, гипсокартон, ПДЧ.

Мраморната мазилка се използва главно при проектирането на нежилищни помещения, а това са зали, стълбища и т.н.

Ако нарисувате паралели от състава на мраморния сорт с други много често срещани сортове за декоративни цели, като например мозайка, можете да намерите много прилики. И в двата случая синтезираните вещества и мраморните чипове се използват като пълнител.

Разлики в топената мазилка на пазара

Разлики в топената мазилка на пазара

Има много производители на такъв план, но за историята, първата мазилка бе доставена на пазара от Bairamix. Продуктите от това производство се считат за почти идентични в тази индустрия. Поради това името marmoura stucco bairamix е често срещано явление.

Като правило, в случай на широка гама от продукти на пазара, ценовите етикети за продуктите също са разнообразни. Значителна роля в това играе разнообразието от характеристики на материала, който ни интересува. Под една марка могат да бъдат представени стоки, различни страни, които ще имат различни характеристики. Това се дължи на размера на мраморните фракции.

Нюанси на приложение и експлоатационни характеристики

Нюанси на приложение и експлоатационни характеристики

Мазилка с мраморни чипове се нанася с помощта на такива инструменти:

  • резервоари за развъждане;
  • мистрия от метал;
  • смилане на неръждаем материал;
  • четка;
  • свредло с миксер;
  • ръкавици, памук, тип залепваща лента, измервателни уреди.

Принцип на прилагане

Принцип на прилагане

Първата стъпка е да подготвите решението. За тази цел се поставя в съд за разреждане, където се прибавя около един литър вода и след това се смесва със смесител, за да се получи смес, подобна на заквасена сметана на изхода. Тази процедура отнема най-малко една четвърт час. Следователно разтворът трябва да бъде без свободна течност.

Когато се завърши със сместа, обикновено се прехвърля върху повърхността. За тези цели използвайте метална ренде. Използвайки мистрия, нанесете малко количество материал.

След това, с натискане с определени усилия на стената, под която се простира по равнината, а след това се простира с помощта на шпатула. Понякога те добавят нови продукти и обработват цялата стена.

Също така е важно процесът на прилагане на повърхността да протича непрекъснато, иначе могат да се появят нередности. В края на материала трябва да изсъхне за известно време. По правило отнема от 15 до 30 минути. Предметът, който ни интересува, се обработва с ренде за пълна гладкост, като по този начин се извършва фугиране.

Сушенето на материала от интерес за температура най-малко пет градуса се извършва в рамките на 48 часа. В този интервал процесът на полимеризация се извършва и само ако са изпълнени необходимите условия, резултатите ще бъдат много задоволителни.

Подробно проучване на това как декоративните мазилки от мазилка се полагат върху стените може да бъде представеното видео по-долу.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Венецианска мазилкаВенецианска мазилка
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Декоративна декорация на стениДекоративна декорация на стени
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Работи по зидарияРаботи по зидария
Декоративна мазилкаДекоративна мазилка
Декоративна мазилка като опция за довършителни работиДекоративна мазилка като опция за довършителни работи
» » Мраморна мазилка
© 2021 BggeHat.com