Характеристики на венецианска мазилка

Характеристики на венецианска мазилка

Днес в строителния пазар можете да намерите декоративни материали, които създават различни видове текстури. Един от най-интересните варианти е венецианската мазилка - многослойно покритие, което имитира текстурата на мрамора. В този случай стената, завършена с помощта на такава мазилка, изглежда много изящна и в същото време отговаря на най-високите стандарти за екологична чистота и противопожарна безопасност. Трябва също да се отбележи, че венецианската мазилка се различава от нетърпение в грижата, водоустойчивостта и износоустойчивостта.

Всички тези качества го дават със своя състав, който включва прах (обикновено мрамор, кварц или гранит, но има и възможни варианти - например оникс или малахит). Различната текстура на материала осигурява степен на смилане - финият прах дава по-фин модел, а по-големите частици позволяват имитиране на издялан камък. Също така в състава на венецианската мазилка е свързващото вещество (обикновено акрилно съединение) и пигментите, които придават на материала сянка.

Трябва да се отбележи, че качеството на повърхността, завършена с помощта на венецианска мазилка, зависи от техниката на нанасяне. В този случай, подготовката на основата играе специална роля. Освен това, трябва да запомните, че венецианската мазилка е подходяща само за тези повърхности, които могат да издържат на теглото си. Това е бетон, тухла, гипсокартон, фибростъкло. Мазилката може да се нанася дори върху стари покрития, но първо трябва да се обработи с боя за боядисване или на водна основа.



Е, ако се интересувате от цената на кабела на VBBSHV - посетете mcabel.ru. Само там ще намерите качествен захранващ кабел на разумна цена с бърза доставка.

За да се гарантира качеството на покритието на венецианска мазилка, се препоръчва подсилването да се подсили с фина мрежа и повърхността да се обработва с шпакловка. Не забравяйте за грунда (за това се използват състави за дълбоко проникване, които осигуряват добра адхезия на мазилката към субстрата).

За да се създаде симулация на мрамор върху повърхността на стената или тавана, е необходимо да се приложи мазилка масивно хаотично, и след това да се разпределят върху цялата област в много тънки слоеве. Това е комбинацията от такива слоеве, която създава визуална имитация на мраморната текстура. Обикновено покритието има от 2 до 7 слоя. И колкото повече от тях, толкова по-видима структура. Всички слоеве се внимателно изглаждат с помощта на шпатула. Когато повърхността изсъхне, за да се предпази от влага, тя се обработва със специален восък, който също подобрява блясъка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Венецианска мазилка със собствените си ръце как да я направите и да я сложите на стенитеВенецианска мазилка със собствените си ръце как да я направите и да я сложите на стените
Текстурирана мазилкаТекстурирана мазилка
Приложение на венецианска мазилкаПриложение на венецианска мазилка
Мраморна мазилкаМраморна мазилка
Венецианска мазилкаВенецианска мазилка
Иновативен декоративен материал от MicrocementИновативен декоративен материал от Microcement
Мазилка мистрияМазилка мистрия
Венецианска теразотова мозайкаВенецианска теразотова мозайка
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
» » Характеристики на венецианска мазилка
© 2021 BggeHat.com