Венецианска мазилка

Венецианска мазилкаЕдин от най-популярните видове декорация на стени е Венецианска мазилка

. Това е много по-добре от много съвременни покрития. Защитава повърхността от гъби и мухъл, както и елегантността си допълва интериора в къщата.

Въпреки трудностите с технологията на приложението му, много хора искат да прилагат този материал. Тъй като мазилката се е появила на пазара на строителни продукти доста дълго време, има много майстори в тази работа. Поради това ще бъдат осигурени качествени и трайни ремонти.

Венецианска мазилка в интериора

Венецианската мазилка е изобретявана в древни времена, а по-късно тя просто печели популярност. Светлината на слоевете и лекотата на нанасяне прави възможно стените да бъдат декорирани с камък. Не е необходимо да използвате тежки мраморни или гранитни елементи.

Материалът не само служи за формиране на определен стил в стаята. Той предпазва повърхността на стената от механични и химични влияния. Покритието може да бъде матово или гланцово, в зависимост от метода на дообработка и вида на използвания материал.

Венецианска мазилка - приложна технология

Технологията на нанасяне на венецианска мазилкаИма няколко начина за покриване на стените с този материал.

Метод номер 1: класически.
се използва от:

  • кожен валяк;
  • баня;
  • електрическа бормашина с миксер за дюзи;
  • машина за шлайфане на восъчна шпатула.

Преди нанасянето на покритието е необходимо повърхността да се нагласи с латексова замазка. След подготовката, за да се предотврати появата на глаопория и плака. След това повърхността се изсушава и се почиства със шпатула. За да се добави цвят към сместа, се добавя пигмент. Особеността е, че оцветената текстура не променя цвета си след изсъхване. Трябва да се има предвид, че е невъзможно два пъти да се получи същия цвят. Затова трябва да се обадите на материала с марж.



Нанесете материала със шпатула. Покриването на камъка включва прилагането на два слоя. Венецианската мазилка изсъхва, в зависимост от повърхностната влажност. Чертежът се прави внимателно, за да се избегнат драскотини върху сухата повърхност. Ако помещението е с висока влажност, мазилката е защитена с восък. След нанасянето защитният слой се полира със специална машина за полиране или електрическа бормашина с мека дюза. Резултатът е красива лъскава повърхност.

Метод номер 2: текстуриран

Инструментите се използват еднакво с добавянето на четка. Преди полагането, стените се изравняват и покриват с латекс. След това се обработва с акрилно грундиране. След обработка с втори слой почва, повърхността се изсушава и остъргва със шпатула. Когато покритието се нанася в текстура, се използва цветна замазка. За желания цвят се използва специален пигмент. Коленете произвеждат електрическа тренировка.

За да се довърши покритието, венецианската мазилка се смесва с лаковото покритие 1: 2. Структурата се нанася в тънък слой, като се използва ролков колан. След изсушаване трябва да почистите стените със шпатула. Вторият слой е образуван от метална шпатула, създаваща островчета. След като сухът изсъхне, той се почиства с мистрия. Покритието е матово. При необходимост се използва декоративен восък за защита.

Метод номер 3: Craquelure

Използваните инструменти са същите като при предишния метод с добавяне на специална сешоар за коса и гъба за пяна. Замазката на стените се извършва с латексова замазка. След това поставете грунд, за да предотвратите появата на гъбичките.

За окончателна обработка се използва златен емайл. Трябва да се разрежда с вода в съотношение 1: 2. След това покритието за стена се моделира с мистрия. Без да чака естествено изсъхване, повърхността на венецианската мазилка се издухва със сешоар. След пълно изсъхване стената се смила. Довършителната повърхност е позлатата на повърхността. Декоративният слой се нанася два пъти с интервал от два часа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Приложение на венецианска мазилкаПриложение на венецианска мазилка
Мазилка мистрияМазилка мистрия
Мазилки и материалиМазилки и материали
Венецианска теразотова мозайкаВенецианска теразотова мозайка
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Работи по зидарияРаботи по зидария
Декоративна мазилкаДекоративна мазилка
» » Венецианска мазилка
© 2021 BggeHat.com