Приложение на венецианска мазилка

Красотата на венецианската мазилка остава непроменена в продължение на много векове, въпреки че съвременните сухи смеси в състава са малко по-различни от тези, които прославяха изискания интериор на Венеция. Единият остава непроменен - ​​оттогава многослойното релефно приложение на венецианската мазилка изисква необходимите умения за мазилки, съчетани с висок артистичен вкус. Технологията на мазилките не е проста, но всички усилия са възнаградени със сложна релефна повърхност на завършената стена, която задоволява окото с матов блясък и изглежда различно, когато светлината се променя в къщата.

Завършени материали за венецианска мазилка

Завършени материали за венецианска мазилка

Първоначално съставът на шпакловъчните материали включва прах от мрамора и малки парчета от него, останали след мраморния интериор на богатите къщи. Но в наше време трохите от мрамор успешно се заменят с отпадъци от обработка на оникс, гранит или кварц. Друг постоянен компонент на сухата маса става варова вар, която дава силата на мазилката и издръжливостта.

Технологията за нанасяне на венецианска мазилка и без цветни пигменти е немислима, което позволява да се действа по-активно срещу въздушните течения и разрушителното влияние на ултравиолетовата радиация. Съвременните сухи смеси за венецианска мазилка съдържат някои съставки на акрила, които дават на Венецианската мазилка по-голяма пластичност и предотвратява образуването на микроструктури.

Modern мазач не е необходимо да независимо се смесват сухи съставки, да се прилага венециански мазилка, водени от собствената си умения и развита интуиция. Сухата смес вече работи продават в пластмасови кофи, където всеки от производителите предлага производни за производство на различни видове повърхности, от гланцирана брилянтни нюанси, цвят матово да ограничени и кадифено мек оттенък мазилка. Kohler е част от сухата мазилка или повърхността е боядисана след пълно втвърдяване на основата на мазилката.

Инструменти за завършване с венецианска мазилка

Инструменти за завършване с венецианска мазилка

Прилагането на венециански мазилки изисква внимателно изпълнение на всички подготвителни операции. Следователно, прилагането на венецианска мазилка трябва да бъде определен инструмент с високо качество, добре полиран и без драскотини. За този тип мазилки се използват:

  • мистрия полирана неръждаема стомана със заоблени ръбове - тя се прилага и дава облекчение декоративна мазилка, мистрия форма може да бъде правоъгълна, или като други контури, в зависимост от формата на релеф;
  • основни инструменти за прилагане на венециански мазилка шпатули са с различни форми и размери - това е полиран от двете страни и са с правоъгълна форма, от метален нож. И, за прилагането на мазилка се прилага от всички страни полиран шпатула форма на трапец - тя се използва за производството на "кора бръмбар" мазилка, която да имитира симптомите на този вредител в дървото, лишени от кора;
  • за заглаждане на мазилката след прилагането на приложените стоманени плувките, които се движат по специален път и желязото имат форма - тя може да бъде друга форма, но рендета ширина трябва да е 20 и 25 см;
  • понякога, шаблоните върху пресните мазилки формират плоча - мазилката е под формата на жлебове върху плочата и многократно я дублира на стената. Комбинацията от различни модели, приложени от ролката, с подменяем валяк, образуват сложна и уникална композиция. За да получите уникален модел, дори не е нужно да сменяте ролката - просто го увийте с въже или го покрийте с полиетилен, който е сгънат, за да получите оригиналния релефен модел;
  • допълнете специалните шаблони за гипс, които ви позволяват да нанесете на стената огромен брой изображения;
  • обемното нанасяне на венецианска мазилка и създаването на специални видове релефи се извършва с помощта на мазилка. Той работи на принципа на компресора и постоянно изхвърля въздух от фунията, който изтласква мазилката върху повърхността на стената. По време на работа, трябва постоянно да актуализирате решението във фунията на пистолета, като премахнете старата така, че да не замръзва. Използването на такова устройство значително намалява времето, необходимо за цялостната работа на мазилката.
  • четките се използват в два типа - класическа плоска и кръгла четка - макловица с дебели четини;
  • полезна лента мярка, ниво и метален владетел на голяма дължина.

Подготовка за нанасяне на венецианска мазилка

Подготовка за нанасяне на венецианска мазилка

В основата на красотата и издръжливостта на венецианската украса е цялостна подготовка на стени. Цялата база трябва да се почисти от прах и мръсотия, парчета мазилка и останките от маслена боя.

След това, пукнатини, чипове и пукнатини са внимателно запечатани, а стените са напълно почистени.



Прилагането на венецианска мазилка със собствен видеоклип се извършва с нанасяне на оригиналния слой мазилка и след пълното му втвърдяване стената се шлифова с шкурка или пемза. Остават останки от мазилка и се извършват работи на земята.

След пълно изсъхване на грунда, прилагането на венецианска мазилка трябва да се повтори още веднъж, или може да се наложи трети слой, за идеално изравнена повърхност. За да изсъхне всеки от слоевете трябва да премине поне един ден, а при по-ниска температура, ще е необходимо повече време. След крайното залепване можете да продължите с творческото въплъщение на венецианската мазилка.

Работи по нанасянето на венецианска мазилка

Работи по нанасянето на венецианска мазилка

Горната част на стената е залепена с лента за боя, която се отстранява веднага след завършване на стените. Ако е необходимо, сухата смес за мазилка е боядисана и изборът на сянка се извършва на малка част от стената, незабележима за окото. В жилищен район е по-добре да изоставите ярки цветове и да останете на пастелни нюанси на цветовете - пигментът трябва да съответства на марката суха смес.

Венецианските гипсокартонени уроци показват, че работата се извършва на малка част от стената, не повече от един квадратен метър, започвайки отгоре. Първият слой се нанася със солидна основа и настройва тона за бъдещия цвят на стената - движението на мистрия, когато първият слой е приложен, е къс и заоблен. Мазилката е направена от ляво на дясно и няма никакво значение дали мазилката работи от горе надолу или обратно.

Материалът се нанася в тънък слой и без изчакване за сушене се разпределя по стената чрез дъгови движения. Шпатулата плътно прилепва към стената под ъгъл от 15-20 градуса към повърхността - тази техника помага да се получат известни вени, които ще направят стена подобна на естествения камък.

Първият слой изсъхва не по-малко от 4-8 часа, след което шпатулата се движи и вторият слой се нанася при къси напречни движения. Според технологията за нанасяне на венецианска мазилка, мазилката се нанася върху едната страна и излишъкът се отстранява в другата. Това движение "пеперуда" напълно надвишава основния слой и образува вени, като естествен камък. След това процесът се повтаря, а за да се увеличи дълбочината и вътрешната луминесценция, броят на слоевете често се коригира до девет.

При нанасянето на венецианска мазилка повърхността се полира с восък, което придава допълнителен блясък и осигурява защита от влага. Можете да направите и допълнителна украса с помощта на ръкавица, златна или сребърна веница. След това стената е окончателно полирана с машина за полиране с накрайник.

Венецианската мазилка се отнася до елитните видове декорация и е известна със своята дълбочина и грандиозно отражение на стените от осветителните тела. Това впечатление се постига чрез много слоеве мазилка и специални методи за фино нанасяне. За да може стената да изглежда равномерно, преди да нанесете мазилката, тя внимателно се изравнява, а мазилните слоеве продължават 4 часа, подреждат се и се измазват отново. Окончателният блясък се прикрепя към стената, като се полира от безцветен или перлено восък, който се разтрива с приставка за четка. След цялата работа се произвежда лъскава или матова стена, отразяваща светлината, блещукаща на слънце и създаваща илюзията за стена, изработена от естествен камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове декоративна мазилкаВидове декоративна мазилка
Венецианска мазилка със собствените си ръце как да я направите и да я сложите на стенитеВенецианска мазилка със собствените си ръце как да я направите и да я сложите на стените
Методи за нанасяне на декоративна мазилкаМетоди за нанасяне на декоративна мазилка
Венецианска мазилкаВенецианска мазилка
Мазилка мистрияМазилка мистрия
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Маси от маси от естествен камък в интериораМаси от маси от естествен камък в интериора
Венецианска теразотова мозайкаВенецианска теразотова мозайка
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
» » Приложение на венецианска мазилка
© 2021 BggeHat.com