Мазилка Трябва ли да плащам повече?

Мазилка. Струва ли си да плащате повече?

Важен етап от вашия ремонт е мазилката. Мазилките са създадени като изравняващ слой, втвърдяващ се и формиращ плоска повърхност и в момента е най-популярният вид декорация на стени.

Те се предлагат в три типа: конвенционални, декоративни и специални. Ще разгледаме обикновените мазилки, които като правило се представят под формата на варови разтвори, гипсови смеси и цименто-пясъчни разтвори.

1) Варовик мазилки - прост материал, често се използва за довършителни фасади и вътрешни пространства. Те работят дълго време с вар и огромният брой строители знаят всички тънкостите на работата с тях.

Тези мазилки имат голям брой предимства. Най-очевидното предимство е спестяването на материали, тъй като този вид мазилка е класифициран като бюджет. Освен това, ако не правите грешки при работа, варните мазилки ще обслужват дълга услуга - това е материал, който е издръжлив.

При приготвянето на разтвор, вар се смесва с различни компоненти. При избора на компонент се планира външна или вътрешна работа и какви качества са необходими за решението. Като правило, вар се смесва с глина, цимент, пясък и гипс.

Недостатъците са разтвора на дългата си сушене (ако не са изпълнени с това категорично - използване варов разтвор, гипс, което е необходимо за сушене на 10-15 минути), когато дълга работа вече получава смес, се наблюдава загуба на вискозитет и че мазилка не е покрита с пукнатини, не забравяйте да използвате само загасена вар.



2) Смеси от гипсокартон - това е най-скъпата опция. Сухите смеси от гипс обаче са много по-скъпи от циментовите мазилки. Циментът може да се използва както за фасадна работа, така и за работа на закрито, тъй като циментът не се страхува от влага, за разлика от гипса и вар, т.е. скъпите гипсови смеси са подходящи само за интериорни пространства.

За удобство и лекота на работа с гипсови смеси, можете да създадете легенди. За една минута, чрез пропорционално смесване, можете да получите идеалния материал, готов за работа.

Този вид мазилка има един недостатък - това е цената.

3) Цимент-пясъчни замазки за мазилка се използват често както за измазване на външни помещения, така и за висококачествена вътрешна работа. Това решение е доста трудно, защото пясъкът се утаява и "циментовото мляко" се потапя. За да се елиминира това, към разтвора се добавят пластификатори.

Основният аргумент при избора на този вид мазилка е неговата ниска цена.

Е, ако се интересувате от ценовите помещения - посетете сайта elfa-room.ru. Има всичко, за да създадете отлична гардеробна на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Строителни инструментиСтроителни инструменти
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
Възстановяване на стара мазилкаВъзстановяване на стара мазилка
Изборът на екологично чист материал за декорация на стениИзборът на екологично чист материал за декорация на стени
Остъклена хидроизолацияОстъклена хидроизолация
Мазилки за зидарияМазилки за зидария
Работи по зидарияРаботи по зидария
Декоративни мазилкиДекоративни мазилки
Как да се прилагат дезинфекциращи мазилки?Как да се прилагат дезинфекциращи мазилки?
» » Мазилка Трябва ли да плащам повече?
© 2021 BggeHat.com