Мазилка на стени от фасадни довършителни работи

Мазилка на стени от бетон - фасадни довършителни работи 1обхват гипс

ще запази полезните свойства на блоковете от газобетон като сила и същевременно ще се справи с трудностите при пропускливостта на парите. Стените за мазилка от газобетон ще предпазват стените от вредните въздействия на околната среда.

Избор на мазилка

Външните стени на къщата са особено предразположени към такива атмосферни явления като валежите, което може значително да повлияе на безопасността на блоковете и атмосферата в самата стая. За несъхранени газови силикатни блокове представляват заплаха и температурни промени, тъй като мокрите блокове изсъхват неравномерно, което неизбежно води до пукнатини.

При избора на мазилка за работа с газобетон, трябва да изберете съставите, които имат висока водоустойчивост. Определено не е необходимо да се използват мазилки класически, цименто-пясъчни разтвори. Такъв материал има нисък индекс на пропускливост на парите, често дори по-нисък от този на самите газови блокове.

За правилно запечатване на къщата има процент, при който всеки слой трябва да надвишава параметрите на предишния, който ще подслони защита от прекомерна влага и няма да позволи строителство напукана, деформиран, повреден. За газобетонни блокове е необходима специална мазилка.

Мазилка на стени от газобетон - фасадни довършителни работи 2

Подготовка на стената

Преди да започнете да шпакловате стени от газобетон, трябва да подготвите повърхността. Преди всичко, стената трябва да бъде почистена от отломки, големи замърсители. След това повърхността е грундирана. Също така трябва внимателно да инспектирате стените за пукнатини и чипове. Ако се открият такива, трябва да се поправят преди подготвянето и да се оставят да изсъхнат.

за работи с газобетон Необходимо е да се закупи конкретен грунд на базата на комбинации от акрилат силоксан. Този грунд е идеален за стени от газови силикатни блокове.

Уверете се, че внимателно изучавате инструкциите, които идват с грунда, и следвайте всички инструкции. Неправилната подготовка на формулировката е застрашена от факта, че технологичните грешки ще повлияят върху това как се намира следващият слой, мазилката.

Всъщност, грундът е основата преди нанасянето на основния слой мазилка. С помощта на грунд стената придобива водоотблъскващи свойства. В този случай трябва да се има предвид, че повърхността за нанасяне трябва да бъде не само чиста, но и суха.

В допълнение, всички работи по подготвяне на стени се провеждат при топло време, поне на улицата трябва да бъде 10-12 градуса. При екстремна топлина над 25 градуса не се препоръчва грундиране, съставът ще изсъхне твърде бързо и ще се изпари силно.



Мазилка на стени от газобетон - фасадни довършителни работи 3

Използвайки армираща мрежа

За да може мазилният слой да държи и защити стените за дълъг период от време, професионалистите препоръчват мазилки за стени от газобетон с армировъчна мрежа. Освен това е необходимо да се вземе задължително алкално устойчива версия, тъй като разтворите за мазилка имат доста агресивен химически състав, който може просто да разтваря мрежата от други материали.

Това ще доведе до счупване на гипсовия слой, на стените ще има пукнатини, които се нуждаят от спешна ремонт. Непоправени във времето малки пукнатини могат да доведат и изобщо до недостатъци и повреди на всички стени.

Заслужава си да се разбере цената на такава мрежа, тя ще бъде по-висока. Но ако стените на пенобетонни блокове вече стоят, струва си да приведе процеса на издигане на къщата до края на технологично компетентно. Вземете под внимание, че други решетки просто не са подходящи за технологията на издигане на къщи от газови силикатни блокове.

Определянето на такава решетка на стената може да бъде много проста. Обичайните винтове се използват на интервали от еднаква дължина, като фиксират окото на стената. На ставите на мрежата е по-добре да се припокриват, това ще добави допълнителна сила мазилен слой. Но прекалявайте също не си заслужава, в противен случай мазилният слой ще бъде прекалено тежък и ще се придържа към основната повърхност.

Мазилка на стени от газобетон - фасадни довършителни работи 4

Нанасяне на мазилка

При избора на мазилки обърнете внимание, преди всичко, на водопропускливостта на състава. Тези параметри са посочени на опаковката, можете да се консултирате с продавача при покупката, което показва, че това ще бъде мазилката на блокове от газобетон.

Мазилката се разрежда в строго съответствие с инструкциите, след това се нанася върху стената със слой за покриване на армиращата мрежа. Мазилният слой се изравнява със специални инструменти и изсъхва. Този процес е бавен и освен това изисква умения, ако е възможно, да се практикува на всяка повърхност, която симулира стената.

Мазилка стените на бетонни блокове - скъп процес, но да се запишете на материали в никакъв случай не може, защото от това зависи не само от силата на замазката, но всички стени като цяло.

Само използването на материали, подходящи за технология, може да гарантира издръжливостта на дома.

Мазилка на стени от газобетон - фасадни довършителни работи 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Какво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стениКакво е по-добре да изберете тухли или газобетон за стени
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Как да мазилка газ блоковеКак да мазилка газ блокове
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
» » Мазилка на стени от фасадни довършителни работи
© 2021 BggeHat.com