Избор на декоративни мазилки

Добра алтернатива на боята и тапетите е декоративната мазилка, която изглежда много по-оригинална и обслужва по-дълго време. Днес в строителните обекти можете да видите голям асортимент от този строителен микс, при избора на който е много лесно да се объркате. Декоративната мазилка може да бъде: акрилна, минерална, силикатна, силиконова.

Минералната мазилка е подходяща за декориране на баня или фасадата на къща, тъй като е снабдена с водоустойчивост и пропускливост на парите. Минералното покритие е огнеупорно, но не реагира добре на вибрациите. Мазилка акрилова, също устойчиви на валежите, но за разлика от минерална мазилка има дълъг експлоатационен живот - до 50 години, за разлика от минерала, чийто срок на услугата - 30 години.

Решавайки да използваме полимерна мазилка, не е излишно да знаем, че тя е надарена с по-малко пропускливост на парите. Като се има предвид този факт, той не може да бъде приложен към фасадата на къщата, където е използвана изолацията от минерална вата. От всички видове мазилки, силиконовото покритие се счита за най-издръжливото, което лесно може да продължи до 60 години. Освен това, силиконовите мазилки имат много предимства. Той не гори на слънце, тъй като е снабден с ултравиолетова устойчивост и лесно се почиства. В допълнение, това покритие изключва плесен и гъбички.



От всички мазилки покрития, най-доброто качество, но най-скъпите са силикатни. Това покритие ще продължи 50 години. Този вид мазилка е надарен с водоустойчивост, висока пропускливост на парите, не позволява появата на гъбички и мухъл, както и е огнеупорен. Силикатната мазилка е лесна за използване при покриване на фасадата на къща, изолирана с минерална вата.

При избора на мазилка е необходимо да се има предвид, че тя трябва да изпълни редица условия, една от които е устойчивост на различни климатични явления. Обърнете внимание на това какви топлоизолационни материали са били приложени и дали мазилката, която сте избрали, е съвместима с тях. От голямо значение е екологичната съвместимост на мазилката.

С класификацията си прави разлика между обикновени и декоративни мазилки. Обикновено се прилага като основа за боядисване. С помощта на декоративна мазилка са направени вътрешни и външни повърхности на сгради и помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнениетоДекоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнението
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Изберете довършителни материали за стените сиИзберете довършителни материали за стените си
Какво е по-добре да се използва при декорация стени в апартаментКакво е по-добре да се използва при декорация стени в апартамент
Съвети за избор на мазилки за външна употребаСъвети за избор на мазилки за външна употреба
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Изборът на екологично чист материал за декорация на стениИзборът на екологично чист материал за декорация на стени
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
Мазилка Трябва ли да плащам повече?Мазилка Трябва ли да плащам повече?
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
» » Избор на декоративни мазилки
© 2021 BggeHat.com