Как се отразяват видовете припокриване и стените при избора на изолация?

Изборът на конкретен вид изолация обикновено зависи от вида на преградите и стените, за които е предназначен. Така че, при вентилирани фасади, където няма сериозно натоварване на изолацията, плътността и здравината на този материал не са от особено значение и неговата пропускливост на пара и устойчивост на пожари се появяват на преден план. Ето защо за такива конструкции се препоръчва да се избере изолация от минерална вата, която напълно запълва неравностите на фасадата. Но употребата на експандиран полистирол в такива случаи е забранена, главно поради факта, че той е силно запалим.

Друго нещо - стените, които в бъдеще ще бъдат покрити с мазилка. От нагревател в този случай се изисква сила. И ако стените са направени от керамични блокове или газобетон, пропускливостта на парите е от основно значение. Поради това в този случай плочите от мека минерална вата изобщо не се използват, но се допуска използването на твърди плочи.

В изолацията на стените на рамката изглежда, че няма тежък товар. Но е важно не толкова силата му като еластичност, nonsusceptibility процеси се свиват, пропускливостта на водна пара принцип не е от значение. Оптимален избор ще бъде фибростъкло или мека каменна вата.



Екструдираната пяна от полистирол обикновено се използва като нагревател в трислойни стени, тъй като достъпът до този слой в такива конструкции е труден, почти невъзможно е да се промени. И тъй като изолацията изисква устойчивост на разпад, появата на гъби и мухъл. В някои случаи пропускливостта на парите е важна, но това не важи за тухлени стени, за които се използва най-често експандиран полистирол.

Но за да изолирате плоския покрив и подовете на таванското пространство, можете да изберете нагревател от всякакъв вид - и минерална вата. И екструдираната пяна от полистирол, обаче, плочите задължително трябва да са твърди, тъй като такъв покрив обикновено се състои от стоманобетонни конструкции. Понякога полистиролът се използва за изолиране на покривен покрив, но не и от вътрешната страна на покрива, но и от покривалото - този дизайн позволява да се увеличи пестенето на енергия. Въпреки че най-често в нашия климат, собствениците на жилища са ограничени до минерална вата за отопляем мансард, това вече е достатъчно.

Е, тук ще научите всичко за цената на тапети в Москва от най-добрите специалисти. Само там ще ви помогнат бързо и без допълнителни разходи, за да поставите тапета си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Как да изолирате рамка къща с минерална ватаКак да изолирате рамка къща с минерална вата
Как да изолирате и отрежете дървена къща отвънКак да изолирате и отрежете дървена къща отвън
Затопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действияЗатопляне на вентилирани фасадни пътища и последователност от действия
Базалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалтБазалтови изолационни характеристики и прегледи за нагреватели от базалт
Типове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за домаТипове топлоизолационни материали и свойства на топлоизолаторите за дома
Силикон на фасадата, в която се използват материалитеСиликон на фасадата, в която се използват материалите
Затопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистиролЗатопляме къщата от облицовки от пяна навън с експандиран полистирол
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Нагревател knauf knaufНагревател knauf knauf
» » Как се отразяват видовете припокриване и стените при избора на изолация?
© 2021 BggeHat.com