Декоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнението



Мазилката на тавана не е трудна и затова дори любители строители могат да я държат в къщата си. Но в същото време декоративната мазилка на тавана е много по-трудна опция. Въпреки че с правилната подготовка може да се извърши дори и от мирянин. Имайки желание и малко преживяване, възможно е да спестим услугите на строителите. Освен това, това е добра възможност да реализират своите фантазии в интериорния дизайн. Таванът на декоративната мазилка снимка, която удивява с красотата си, е отлично решение за уютна всекидневна на частна къща или апартамент.
декоративна мазилка за тавана
Благодарение на своята пластичност декоративната мазилка ви позволява да създавате различни текстури и модели. Използването на този материал позволява да се скрият такива недостатъци в тавана като пукнатини, неравности и фуги на плочите.

Декоративна мазилка на тавана със собствените си ръце

Какво трябва да направите, за да изпълните работата?
Първо, ние определяме факта, че мазилката може да бъде от три типа:
декоративна мазилка на тавана
Освен това трябва да запазите тези инструменти:
  • шпатули от различни размери;
  • перфоратор;
  • капацитет на смесване;
  • за разпръскване.
В зависимост от състава на получената смес, декоративната мазилка на тавана ще лежи по повърхността по различни начини, като по този начин създава интересни текстури.
Декоративна мазилка за таван се прави само от материали за вътрешни работи или универсални смеси. Строителен материал за външни работи има съвсем различен състав, който пряко влияе върху неговите свойства.
декоративна мазилка на тавана снимка
Когато избирате необходимата смес, първо трябва да се съсредоточите върху нейното качество и цена.
Към днешна дата най-често срещаните са следните опции:
  • полимерна смес, която включва различни полимери;
  • силикатна смес, която съдържа течно калиево стъкло;
  • Минералната смес е базирана на вар и цимент.

Декоративна мазилка за довършителни работи: нюанси на изпълнение

Преди да започнете мазилка върху тавана, повърхността трябва да бъде изравнена с шпакловка или монтаж на гипсокартон.
завършване на тавана с декоративна мазилка
Работейки с тавана, същите инструменти се използват за цялата му площ и също така е невъзможно да се промени техниката на нанасяне на материала и изравняването му. Всичко това пряко засяга еднородността на резултата в целия таван. Ако завършването на тавана с декоративна мазилка е ново занимание за вас, тогава не бъдете прекалено мързеливи, за да дадете на този аспект малко влияние, тъй като цялата ви творба зависи от него.
За да получите в крайна сметка добър резултат, трябва да помните някои от нюансите:
  • Повърхността, върху която ще се нанесе мазилката, трябва да бъде чиста и суха. В противен случай тя може да предизвика появата на гъбички. Предимството на подобна обработка е, че не е необходимо внимателно да се изравняват и затварят неравностите на тавана. Но няма да е излишно да се грундира таванът, тъй като в този случай сцеплението на материала се подобрява значително, което пряко засяга качеството на завършеното покритие;
  • преди употреба, сместа трябва да се смеси с винт. Не се препоръчва да включвате инструмента при високи скорости, тъй като това може да доведе до повреда на пелетите и до получаване на напълно различна текстура, която е била планирана;
  • мазилката е подобна на шпакловката. Всички движения трябва да са гладки;
  • за да се даде получената повърхност на фактура, пластмасова резачка, ролка и шпатула.
декоративна мазилка със собствени ръце
Използването на различни техники ви позволява да получите невероятни резултати. Така например, като правите кръгови движения, можете да създадете картина, която прилича на мида. Използвайки пластмасов плувка, трябва да направите ротационно или транслационно движение. Това ви позволява да получавате различни канали.
В допълнение, същите движения, използващи различни инструменти, позволяват да се получи съвсем различен резултат. За да получите равна повърхност, използвайте обикновена шпатула.
Ефектите се отличават не само от начина на приложение и инструментите. На тавани с декоративна мазилка, можете да създадете един вид гранит, мрамор или перла повърхност. Но за да постигнете това, ще трябва да се обърнете към истински професионалисти за помощ.
таван на декоративна мазилка със собствените си ръце
Ако имате съмнения дали можете да изпълните гипсови тавани със собствените си ръце, добре е веднага да се откаже от идеята за самостоятелна работа, тъй като това може да доведе до неправилно качество на тавана.
Ако сте смели и сте извършили цялата работа сами, след като гипсът на тавана е изсъхнал, трябва да се обработва с восък. Това е необходимо, за да се даде на повърхността лъскав блясък и допълнителна защита. В допълнение, таванът е много по-лесен за почистване. Ако не знаете как изглежда декоративната мазилка на тавана, снимките от нашия сайт ще ви помогнат да разберете това.
Нанасяне на декоративна мазилка с ролка, подробно за видеото:

Довърши се. Някои препоръки

След като сте решили да завършите тавана с декоративна мазилка, не забравяйте за времето, необходимо за работата.
Ако имате малко свободно време за ремонт, по-добре е веднага да изберете различен тип покритие. Това се дължи на дългото изсъхване на мазилката - този процес отнема минимум една седмица. Само след като покритието е напълно сухо, може да се покрие с боя или лак.
Ако не ви харесва бял цвят, който по подразбиране е мазилка, то може да бъде много лесно да се промени. За да направите това, по време на приготвянето на сместа и нейното смесване, избраното багрило трябва да се добави към контейнера. Но за да не се заблуждавате с интензивността на цвета, първо трябва да покриете малка част от тавана, като проверите резултата.
декоративна мазилка за довършване на тавана със собствените си ръце
Популярността на декоративната мазилка е напълно оправдана. Такова покритие на тавана го прави лесно да се превърне в истинско произведение на изкуството. Декоративна мазилка на тавана, картини, от които можете да видите на интернет страницата, украсява различните стаи, вариращи от частни салони, довършителни галерии и концертни зали. Освен това популярните списания за строителството не пропускат възможността да поставят на страниците си изображения на интересни решения, изпълнявани от професионални дизайнери.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подготовка на стени за декоративна мазилкаПодготовка на стени за декоративна мазилка
Какво и как правилно да измаза таванаКакво и как правилно да измаза тавана
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Работи по зидарияРаботи по зидария
Декоративна мазилкаДекоративна мазилка
» » Декоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнението
© 2021 BggeHat.com