Мазилка Knauf Rotband

Дървесна мазилкаНа строителната площадка не можете да направите без мазилка, това е важен етап от довършителните работи, които крият всички ями и изпъкнали повърхности. Към днешна дата, много сухи смеси от различни производители, които дори могат да бъдат загубени.

Мазилният ратан от немската фирма Кнауф се утвърди сред строителите като универсален, бързосъхнещ материал. Изработва се на базата на гипс със специални добавки за най-добра адхезия. Нека разгледаме по-отблизо този материал.

Ратан мазилка - технически спецификации

  • Допустимата температура е от 5 до 30 ° С.
  • Дебелината на слоя е от 5 до 10 мм (максимум до 50 мм).
  • Консумация - 8,5 кг / 1 м2. Чувал от 30 кг се изразходва на 3,5 м2 със слой с дебелина 10 мм.
  • Времето на зреене на сместа е 10 минути. при нормална влажност на въздуха.
  • Съхранението на разредената маса в неотворена форма може, без последствия, да бъде около 25 минути.
  • Времето за втвърдяване на 10 mm хоросан слой е от 45 до 60 минути.
  • Силата на сместа и пълното й изсушаване се извършва 7 дни след прилагането.
  • Плътността на мазилката е 950 кг / м3.
  • Силата на материала за компресия е повече от 2,5 мегапаскала.
  • Срокът на годност с опаковката е затворен - 6 месеца.

Цветът на сухата смес зависи от природен гипс и е бял, сив или rozovyy- размер на частиците - от 0,5 до 1,2 mm (бяло-сив смес малък зърно розови). Силата на мазилката в завоя е 1 мегапаскал.

Инструкции за употреба

Преди нанасянето на мазилката повърхността трябва да бъде почистена от предишни слоеве, прах, мръсотия. Тогава работните зони се грундират. Металните части са покрити с антикорозионни септични резервоари. Мазилка се прилага върху суха и траен повърхност с температура под + 5 ° С Гладки нехигроскопични основи като бетон, полистиренови плаки обработват betonokontaktom, за добра адхезия към материала на стената.



Подготовката на разтвора трябва да бъде технически коректна. В нея се изсипва повече от половин кофа вода и се изсипва суха смес до точката, в която плъзгачът за прах излиза от водата за 2 сантиметра. Смесва се със смесител, разчупва се бучките, добавя се вода или смес, в зависимост от състоянието на разтвора. Издържаме 5-7 минути и се разбъркваме отново. Трябва да се има предвид, че по време на мазилката разтворът трябва да се смеси и да се добави с вода или прах е нежелан, губи свойствата си.

Мазилка на стени с вода за уста

Мазилка на стени с вода за устаПрясният разтвор се разстила върху основата с мистрия или кофа с дебелина не повече от 50 мм в продължение на 25-30 минути след смесването. Мазилката се изравнява с правилото с зигзагови движения. За да се увеличи слоят, е необходимо да се направи релеф на прясна мазилка със специален гребен и да се остави да изсъхне.

Освен това, той е покрит с грунд и е поставен втори слой. На повърхността на тавана се полага само 1 слой мазилка. За повърхности, изработени от експандиран полистирол, мазилният слой е подсилен със специална капронова мрежа с клетка от 5 х 5 мм.

Когато мазилният ратан е леко закален, е необходимо да се балансира правилото, като се премахнат натрупванията и неравностите, на този етап е възможно да се напълнят вдлъбнатините. В ъглите и склоновете на неравностите отстранени мазилка равнина. Влажната измазана стена се избърсва с филц или гъба ренде. Knauf се специализира в други довършителни материали, които се съчетават добре помежду си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разходите за замазка от цвекло на 1 m2 на това, което зависи и как да се изчислиРазходите за замазка от цвекло на 1 m2 на това, което зависи и как да се изчисли
Как да се разтварят съвети за гипс от майсториКак да се разтварят съвети за гипс от майстори
Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?
За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещиЗа да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи
Измазан ратанИзмазан ратан
Аквапанел КнауфАквапанел Кнауф
Замазка KnaufЗамазка Knauf
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
Инструменти и материали за стенни мазилкиИнструменти и материали за стенни мазилки
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
» » Мазилка Knauf Rotband
© 2021 BggeHat.com