Аквапанел Кнауф

Аквапанел КнауфРазвитието на германската компания Knauf винаги е иновативно и насърчава пазара на строителни материали за нов цикъл на развитие. Ето и последното им развитие - това беше изненада както за конкурентите, така и за клиентите на компанията.

Аквапанел Кнауф е материал, който може да работи при сурови условия на ниски температури и висока влажност. Продуктът е издържлив, лек и заема малко място, когато е инсталиран. Фирмата произвежда панели за вътрешни и външни работи. Има някои незначителни разлики в тях, които ще разгледаме в следващия текст на статията.

Aquapanel Knauf - технически спецификации

Характеристики на Knauf AquapanelsПанелът е трипластова структура с плътна вътрешна сърцевина и фибростъкло от двете страни. Основата на панела е направена от портланд цимент, разширена глинена маса и различни добавки. Панелите на конвейера се произвеждат. Това гарантира строги геометрични размери на продукта.

Малките размери на продуктите позволяват да се извърши облицовката на дори сложни геометрични форми. Благодарение на външното еластично покритие панелът може да се огъне. За това не е необходимо да се навлажнява или нагрява. Дебелината на платното е само 12,5 мм, което спестява значително пространство в интериора, когато се монтира вътре в конструкцията.

Краищата на плочата са допълнително защитени от усилен фибростъкло, поради което по време на монтажа и транспортирането няма да има чипове или счупвания в ъглите.

Материалът при тестовете е с висока якост и устойчивост на замръзване. Последната цифра позволява проектирането да работи след 75 цикъла на замразяване / размразяване. Такива индикатори се осигуряват чрез приемливо водопоглъщане на материала.

Продуктът не променя формата си, когато е във водата дълго време и не се накисва. Също така, при сушене, панелите не се свиват, не се пукат и не се разпадат.

Aquapanel Knauf вътрешен

Панелът Knauf за вътрешна употреба е специално проектиран за помещения с въздушна влажност до 80. Външното покритие не позволява повърхностният слой да се омекоти и да се разпада. Следователно, животът на продукта, дори при най-неблагоприятни условия, е достатъчно дълъг.



Повърхността на плочата е гладка от едната страна и грубата от другата. Неравностите се дължат, първо, на ориентацията на местоположението. Това е тази повърхност, че панелът трябва да бъде монтиран към стената. На второ място, гофрираната основа има по-голяма адхезия, в случай на панелна конструкция върху адхезивни разтвори. Използва вътрешен аквапанел за довършване на бани и душове, перални и автомивки, устройство за прегради и потоци. Тази украса е популярна в помещенията на басейните и баните.

Аквапанел Knauf на открито

Екстериорните панели са разработени от специалисти от Knauf, особено за довършителни конструкции във вода. Панелите се използват за довършване на основите и сутерена на сградата. В някои случаи те защитават фасадата.

Такъв материал има 100 защита срещу проникване на влага. Също така е устойчива на мухъл, гъби, стареене и механичен стрес. На върха на идеално гладките плочи може да се извърши огромен комплекс от мерки. Те могат да бъдат боядисани, монтирани обшивка или дървена облицовка.

Плочите могат да се използват като отделен материал за строителство. От тях са монтирани беседки, навеси за домашни любимци и птици, бани, хангари и др.

Монтаж на аквапанели Knauf

Монтаж на аквапанели KnaufМонтажът на аквапани може да бъде върху метална или дървена рамка, тухлена или бетонна основа. Принципът на закрепване се свежда до поставяне на панела върху стената и завинтване с винтове с самонарязващ се размер 25-35 мм. Разстоянието между продуктите не трябва да надвишава 5 мм.

За да се образува същото разстояние между монтираните части, се монтират винтове. Плочката се завинтва на пет места. Закрепването започва от средата. Тогава краищата се закрепват диагонално. След инсталирането на продуктите, междинните болтове са усукани.

След монтажа на плочите се пристъпва към поставяне на фугите, които се произвеждат от сместа Knauf-Sevener. Сух прах се добавя към водата в съответствие с пропорциите и се разбърква дюзата на свредлото. Приложете получения разтвор в шевовете. Над укрепване на дизайна на пролуките с мрежа от фибростъкло, притискайки го към разтвора, който не е твърде сух.

Лепилото изсъхва от 3 до 5 часа. След това смеси сместа върху цялата повърхност на сградата с аквапласти. Дебелината на слоя не трябва да е по-голяма от 5 мм. На гъвкавата маса отново подсилваме армиращата мрежа. Внимателно го изгладете с шпатула на повърхността на финала.

Пълното изсъхване на мазилката трае от два до три дни. След това, aquapanel Knauf е готов за по-нататъшни събития. На повърхността на такава стена, можете да приложите не само леки мазилка или боя. Също така е възможно да се залепят порцеланови плочки и други тежки довършителни материали към основата на панела.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кнауф подът е със собствени ръцеКнауф подът е със собствени ръце
Насипно покритие Knauf TechnologyНасипно покритие Knauf Technology
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Окачен таван Knauf - етапи на устройствотоОкачен таван Knauf - етапи на устройството
Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок класPrimer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас
Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиранеКнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?
Нагревател Knauf технически характеристики на нагревателНагревател Knauf технически характеристики на нагревател
Замазка KnaufЗамазка Knauf
» » Аквапанел Кнауф
© 2021 BggeHat.com