Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?

Knauf Superpole

Понякога в строителството се случва, че по някаква причина отхвърлената и забравена технология изведнъж се появява в подобрена форма и започва да се използва масово. Разбира се, това се улеснява от нови материали, които досега не са били известни на строителите. Например Knauf е супермаркет от едноименната фирма. Масивните подове са били използвани дълго време за изграждането на основи, но поради високата цена и теглото на носещите конструкции те са изоставени.

Монтиране на пода в стаята

Суха подова настилка

Днес много се промени, защото тежкият речен пясък беше заменен от лек чакъл от експандиран глина. Всъщност това е загуба на продукцията на самата глина, което означава, че веднага се решават два въпроса: оползотворяване и спестяване, тъй като цената на този материал е незначителна. На мястото на скъпи шперплат дойде gipsovoloknistye листове, които в качеството им на изпълнение не са по-ниски от първите. И така, как организирате процеса на изграждане на супер поле със собствените си ръце?

За да започнете, трябва да закупите специален материал, за да подредите пода. Това не са само листове от гипсови влакна - те са двойни листове, които са офсетни една спрямо друга. Този дизайн формира монтажен жлеб, който ви позволява да свържете листовете плътно и без празнини. И това е много важен индикатор, който оказва влияние върху качеството на субстрата и неговите топло- и звукоизолационни характеристики. Всичко това прави възможно да не привличате специалисти отвън, а да изградите сами сградата.

Как да сложим суперпола

Както обикновено, на първо място е необходимо да се подготви бетонна основа - да се поправят всички дефекти и да се извърши втвърдяване на горния слой. След това се инсталират маяци в района. Като правило, това са дървени барове, чиято височина определя слоя изолация. Не е трудно да инсталирате маяци, но един трик в този процес все още е налице. Първо, монтирайте двата екстремни ленти, между които се простират здравите нишки. За тях се инсталират междинни елементи.



Когато щайгата е готова, е възможно да се запълнят елементите с подготвената експандирана глина между нейните елементи. Имайте предвид, че тя веднага е подравнена с маяците, за които ще ви е необходимо дълго правило. След това топлоизолационният материал задължително трябва да бъде уплътнен. Майсторите за това използват специални вибратори за плочки. Ако нямате, можете да правите с импровизирани материали.

Сега, по целия периметър на помещението на нивото на щайгата, трябва да се постави уплътнителен материал. Това може да бъде тласкаща лента или лента от минерална вата. Но имайте предвид, че честотната лента не трябва да бъде по-малка от 10 милиметра. Такава малка пролука ще бъде необходима, когато гипсовите влакна започват да се разширяват, тъй като температурата и влажността в помещението се увеличават. Между другото, след полагане на подовата настилка, пролуката ще бъде затворена с цокъл, така че да не се вижда.

Сега можете да започнете да инсталирате супер поле. Всичко е нормално тук, така че процесът не се различава от инсталирането на нивелиращ се керемиден материал:

  1. Първо, работата трябва да започне във всеки далечен ъгъл от входната врата.
  2. На второ място, плочите се подреждат с отместване, за да разпределят равномерно всички товари в района.
  3. Трето, чрез съединяването на двете плочи заедно е необходимо смазващите връзки да се смажат с уплътнител или свързващ мастик. Между другото, компанията Knauf вече се е погрижила за това, така че специален уплътнителен материал идва на суперзвука.

Самите пластини са прикрепени към елементите на щайгата чрез самобръчкови винтове. Двойната конструкция позволява да се увеличат звуковите и топлоизолационните качества на основата. Както можете да видите, няма нищо трудно. Мнозина могат да се усъмнят в силните характеристики на такъв пол. И напразно - няма да се отдава на циментово-пясъчна замазка. Освен това, когато инсталирате такава подова структура, имате възможност да изградите комуникационни мрежи под нея, като по този начин осигурите лекота на тяхната работа и ремонт. Много е лесно да демонтирате листовете GVL - отнема само няколко часа, за да ги поправят и опаковат на място. С бетонна замазка това е малко вероятно да работи.

Изглежда суперполите от Кнауф - това са само добродетели. Не оставяйте душата си надолу. Листата от гипсови влакна се страхуват от влага, под влияние на която бързо се провалят. Но защо тогава пазарът продава съвременни хидроизолационни материали? Например поставете полиетиленово фолио върху тази основа и това ще даде абсолютна гаранция, че няма да премине влага.

Заключение по темата

Сега имате представа какво е суперпола. Както се оказа, това е отдавна известна технология, която е придобила нов живот с навлизането на най-новите строителни материали. И от всичко казано по-горе, можем да направим едно важно заключение - тази технология има много предимства, но на практика няма недостатъци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е сухата замазка и как е инсталирана?Какво е сухата замазка и как е инсталирана?
Технология на подовата изолация с експандирана глинаТехнология на подовата изолация с експандирана глина
Сух запълване на пода KnaufСух запълване на пода Knauf
Насипно покритие Knauf TechnologyНасипно покритие Knauf Technology
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиранеКнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
Как правилно да запълни подовото покритие видео, снимки и детайлна технологияКак правилно да запълни подовото покритие видео, снимки и детайлна технология
Как да направите сух под KnaufКак да направите сух под Knauf
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
» » Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?
© 2021 BggeHat.com