Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране

Кнауф Етаж

Циментовата замазка като традиционен начин за изравняване на бетонния под постепенно заменя суперния под Knauf. Това е бърза и удобна технология, която е известна от дълго време. Но немската компания Кнауф го усъвършенства в идеалното състояние. Оттук и високата популярност на този метод.

Какво представлява технологията Knauf?

Полагане на пода

Суха замазка

Специалистите в областта на сградните технологии знаят от първа ръка какво е замазката от цимент. И въпреки че много жители, които многократно са се сблъскали с ремонтна дейност, са наясно с тази конструкция и ремонт, не всички притежават нюансите на процеса.

И има проблеми тук:

  1. Искате ли го или не, но циментовият пясък замазва по-тежката плоча и това не може да избяга.
  2. Това е "мокър" метод на изравняване, при който е необходимо да спрете последващите операции и да изчакате пода да изсъхне.

Knauf superpol ще ви спести от всички изброени проблеми. С неговата помощ, подовата основа може да бъде изравнена след няколко часа и тежи няколко пъти по-малко.

Самият процес на ремонт се състои от няколко лесни операции:

  • Подът е покрит с лек експандиран глинест пясък.
  • Полагат се дъски от гипс.
  • Завършва се.

Между другото, всеки завършващ материал може да се използва като довършително подово покритие. Предполага се, че такъв под в мокри помещения не може да бъде използван. Ако влажността е твърде висока, тогава, разбира се, това не трябва да се прави. Например, в душове и басейни. Но ако нивото на влажност е малко над нормата, няма проблем. Нивелиращият слой е покрит с полиетиленово фолио и може да се полага покритието. Такава технология може да се използва в кухнята, в тоалетната и в банята.

Обърнете внимание на сравнението на сухата замазка с цимент. Ако за подравняване на пода се използва цименто-пясъчна замазка с дебелина 7 сантиметра, теглото на един квадратен метър от слоя е 154 килограма. Със същите индикатори, теглото на пода knauf е 55 килограма.

Предимства при използване на суха замазка

Показателите за якост на всяка основа са от основно значение. Те определят качеството на секса. Компанията Knauf проведе много експерименти, тестове и тестове, преди тази технология да бъде създадена. И това, което е изненадващо - основният фокус не беше върху gipsovoloknistye табела, и върху разширена глина podsypku. Тестовете показват, че този нагревател при определянето на характеристиките на здравината се е превърнал в основен. Следователно, техническите параметри на материала са точно посочени. Керамитен пясък трябва да се използва за сухия под Knauf, чийто максимален диаметър на гранулите не надвишава 5 милиметра.

Какво обяснява този строг подход при избора?

  • Този финозърнест материал напълно елиминира подвижността на подредените слоеве. Това е първото.
  • Втората е липсата на материална миграция и пропуски.
  • Третият е не само добра изолация, но и отличен шумоизолатор.
  • Четвърто - дефектите на бетонната основа не е необходимо да се елиминират, защото разширеният глинен пясък ги затваря напълно.
  • Петият е един от най-евтините топлоизолатори.
Свързващи елементи

Продукт готов за фабрика

Всички тези характеристики се отнасят до глина. Но тази технология има и други предимства:

  1. Бърз процес на инсталиране.
  2. На практика няма отпадъци - и това е икономическата страна на проблема.
  3. Възможност за извършване на работа през студения сезон.
  4. Висок показател за трайността на създадената база.
  5. Екологична чистота на всички използвани материали.
  6. Най-голяма равномерност на основата.

Но това не е всичко, защото подът от Knauf е листов материал от гипсови влакна. За GVL можете да кажете много, но забелязваме основните му качества и свойства:

  • Първо, висока хигроскопичност. Такъв материал може да абсорбира излишната влага в помещението и, ако е необходимо, да ги върне, ако влажността значително се е понижила. Това означава, че този материал ще бъде един вид микроклиматичен еквалайзер.
  • На второ място самите пластини от гипсокартон са перфектно подлежащи на обработка, за които не е нужно да използвате сложни и специални инструменти. Рязането може да се извърши с обикновен трион или остър нож. И един човек може да се справи с това.

Моля, обърнете внимание! Ако полагането на рафта на Кнауф е направено в жилище, където хората вече живеят и мебелите са там, тогава експертите препоръчват районите да бъдат изравнени.

Ценообразуване на инсталационния процес



Много хора на първо място се занимават с въпроса какви ще бъдат разходите при използването на тази възможност за подравняване на пода. Не всичко ще зависи от цената на материалите, въпреки че гипсовите плочи от Knauf са продукти с демократични цени.

Елементи на пода

Практичен и удобен за монтиране на материал

В този случай е необходимо да се вземат предвид и други фактори:

  • Площ на помещенията и техния брой.
  • Сложността на конфигурацията на помещенията.
  • Височината на издигането на пода - колкото по-висока е, толкова повече ще трябва да се използва.
  • Кой ще извърши процеса. Цената на услугите за майстори често е 50 от стойността на всички закупени материали. Въпреки това, изграждането на такъв етаж със собствените си ръце не е проблем.
  • Ще бъде ремонтирана бетонната основа. При извършване на цялостна реконструкция на къщата това условие е задължително.

След като отговорихме на всички тези въпроси, е възможно да изчислим предстоящите разходи с голяма точност. Цените на самите материали могат да бъдат намерени в най-близкия строителен магазин или в интернет страниците на производителите.

Ако сте решили да извършите тази технология сама и вече сте започнали да придобивате необходимите материали, тогава трябва да знаете правилата за тяхното съхранение и транспортиране. На първо място, това се отнася до GVL. Листовете трябва да бъдат поставени хоризонтално в опаковка, където броят им не трябва да надвишава 70 броя. Съхранявайте материала само на плоска и много суха повърхност с лице надолу. Ако това не се вземе предвид, тогава материалът бързо ще се деформира. Ако в къщата няма суха повърхност, поставете полиетиленовото фолио под листовете. Съхранявайте торбите с разширена глина във вертикално положение, като ги поставяте на суха повърхност.

Монтаж на суха замазка от GVL от Knauf

Подобно на много строителни и ремонтни процеси, това е разделено на два етапа - подготвителни и основни.

Подготвителен етап

хоризонтално управление

Изравняваща замазка

Така че, решихте да поставите самостоятелно етажа на кнауф, като по този начин спестите значителна сума от семейния бюджет. Поради това се препоръчва да се обърне специално внимание на подготвителния процес. Първо, разгледайте конкретната основа. И ако откриете големи разстояния между стената и пода, не забравяйте да ги запечатате с бетон или циментова замазка, така че разширеният глинен пясък "да не избяга".

Сега трябва да определите нивото на запълване и да зададете хоризонталната равнина. Това най-добре може да се направи с лазерен растер. Контурът, образуван по стените, се очертава или се монтира по линиите по стените на самонарязващите се винтове.

Моля, обърнете внимание! Ако се инсталира свръхмок Knauf в мокри помещения - в кухнята, банята, тоалетната - уверете се, че покривате бетонната основа с полиетиленово фолио, за предпочитане на няколко слоя. Необходимо е ръбовете на фолиото да се поставят по-високо върху стените, отколкото самата суха мазилка.

В случай, че ремонтираната стая има голяма площ, на пода трябва да бъдат монтирани няколко метални профили. Те са подравнени по контура, като теглят резбите между винтовете. След това се напълва разширената глина, която задължително трябва да бъде уплътнена. Можете да направите това със специална ръчна ролка. Всичко, подготовката е завършена.

Главен етап на сглобяване

Superpole Knauf е материал от двоен лист, два слоя от които са офсетни една спрямо друга, така че да се образува връзка на шевовете. Залепването на два слоя се прави във фабриката, така че не можете да си спомните високото качество - това е очевиден факт.

Процесът трябва да започне от входната врата. Ако направите това по някаква причина не можете, и кокошки плочи трябва да се започне от отсрещната стена, се препоръчва по време на движение разположен на етаж островите на листа от гипсокартон с. Това ще позволи лесно да се движи по повърхността на пода и да не се повреди слоя от експандиран глина.

Lay-by-Lay lay-up

Подът Knauf е подходящ за полагане на подови настилки

Така че, първият панел се вписва в ъгъла на стаята. В този случай сгъвката от едната страна, която ще бъде насочена към стената, е отрязана. Следващият панел е поставен в един ред с предходния, но съединителната ключалка преди е смазана със специално лепило, което се доставя с листовете. В този случай трябва да стоите на първия панел, като по този начин го запечатвате с тежестта си. За проектирането на нов под е по-надежден, капитанът препоръчва да прикачва всеки лист към нивелиращите профили с винтове на всеки 30 сантиметра.

Обърнете внимание! За да се монтират подови покрития на Knauf е необходимо с леко изместване един спрямо друг. Този размер варира в диапазона от 25-30 сантиметра. Това устройство прави възможно равномерното разпределение на товара в цялата площ на пода.

Заключение по темата

Както можете да видите, процесът на редактиране е прост въпрос. Разбира се, знаейки, че някои от нюансите ще спомогнат за бързото му и по-високо ниво. Но надежден и топъл под може да бъде незабавно експлоатиран и зареден веднага след като бъде издигнат. Това значително намалява времето за ремонт като цяло. Майсторите гарантират, че пода в един градски апартамент може да бъде покрит със суха замазка от GWL за няколко дни.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е сухата замазка и как е инсталирана?Какво е сухата замазка и как е инсталирана?
Сух запълване на пода KnaufСух запълване на пода Knauf
Насипно покритие Knauf TechnologyНасипно покритие Knauf Technology
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок класPrimer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас
Как да направите плаващ под с вашите ръцеКак да направите плаващ под с вашите ръце
Как да направите сух под KnaufКак да направите сух под Knauf
Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?Какво е суперпола кнауф и как да го кажа?
» » Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
© 2021 BggeHat.com