Сух запълване на пода Knauf

Сред най-новите методи за подови настилки може да се идентифицира сухата замазка. Основните предимства на това решение са икономията на средства и време. Същността на технологията е използването на сухи запълващи и GVL плочи. Сухата замазка е лесна за изпълнение, така че не изисква никакви специални познания. Днес можете да монтирате такъв "сух" под, без дори да напускате дома си. Този тип замазка ви позволява да премахнете всички неравности на бетонния под. С помощта на панели GVL се дава силата и равномерността на пода, към която можете впоследствие да ламинирате, плочки, паркет или дървена дъска. Сухото запълване поддържа много добре топло и звукоизолацията на пода.

Сух запълване на пода Knauf

Сух запълване на пода Knauf

Един от най-известните производители на суха пълнеж е KNAUF. Този производител произвежда специални системи, които се наричат ​​сглобяеми настилки. Това са много прости и лесни за инсталиране материали, които отговарят на всички стандарти на подови настилки.

Суха глинеста пълнеж Knauf

Суха глинеста пълнеж Knauf

Кнауф (на обратната страна на опаковката)

Кнауф (на обратната страна на опаковката)

Къде мога да използвам сглобяеми подове?

Областта на приложение на сглобяеми подове е много широка. Могат да бъдат жилищни или промишлени помещения, граждански сгради. Основното е, че тези сгради трябва да имат нормална влажност, температурен режим и да претърпят минимално механично въздействие. Ако се грижите за хидроизолацията, тогава можете да използвате тези подове в сгради с високо ниво на влага.

Характеристики Спецификации / описание
Минимална височина на насипа20 мм
потребление10 л / м2 за слой от 10 мм
Обемна плътностне повече от 600 kg / m3
Сила при притискане в цилиндърне по-малко от 2,5 МРа
Коефициент на топлопроводимостне по-малко от 0,12 W / m ° С
предварително пакетиранехартиена торба, 40 л
опакованетиган
приложениее предназначен за изравняване, звукоизолация и топлоизолация на базите, последвано от сглобяване на сглобяеми основи от Knauf-superfield и KNAUF-супер влагоустойчива (GVLV)
препоръкинапълнете материала на сух субстрат

Сухо запълване на Knauf

Кнауф суха настилка е най-добрата основа за пода. Струва си да се отбележи, че на територията на нашата страна сухият пълнеж за пода на този производител все още не е получил подходяща популярност. Това се дължи на факта, че не е толкова лесно да се придобие. Самото запълване е обикновена разширена глина, но има идеален гранулометричен състав. Това гарантира, че няма да има свиване на пода.

Пълнежът има идеално разпределение на размера на частиците

Пълнежът има идеално разпределение на размера на частиците

За да се спестят пари, много от тях се опитват да прибягнат до подобно решение, като да използват вместо сухо запълване Knauf обикновена глина, чиято фракция е до 5 мм. В този случай подложете подовете на подове, което ще доведе до разваляне на цялата подова настилка. Всичко това ще се случи поради факта, че натрошената глина няма точен състав и съдържа голям брой фини частици и прах. Точно тогава, когато прахът изчезне, зърнените пясъци ще се утаят и подът ще се деформира.

Разширена глина

Разширена глина

Индикатори 10-20 mm5-10 mm0-5 mm
Обемна плътност, kg / m3280-370300-400500-700
Якост на смачкване, N / mm2 (MPa)1-1,81,2-23-4
Гранулометричният състав, 480
Устойчивост на замръзване от 20 цикъла, загуба на чална маса, 0.4-20.2-1.2не се регулира
Процент на натрошени частици, 3-103-10не
Топлопроводимост, W / m * K0.09120.09120.1099
Водопоглъщане, mm250250290
Специфична ефективна активност на естествените радионуклиди, Bq / kg270270290

Сухият резервоар, произвеждан в Knauf, има части от строго определен размер, доказано разпределение на размера на частиците, чиято форма и плътност е идеално подходяща за този вид работа.

Какво трябва да дават приоритет на: Кнауф пълнене или глина с фина фракция?

Висококвалифицираните растителни технолози непрекъснато подобряват производството, провеждат голям брой лабораторни тестове. Като тествани материали бяха взети глина и глинен пясък. Покупката на разширена глина се извършва от различни местни доставчици. В хода на проучването беше възможно да се установи, че разширената глина не отговаря на необходимите стандарти и параметри.

Запълване на Knauf

Запълване на Knauf

Днес може да се каже с точност, че най-качественият разширен глинен пясък се произвежда само в белоруския завод "Випол". Това е този пясък, в който Кнауф е използвал за изпичане на подове.

Техническите характеристики на сухото запълване на Knauf могат да включват следните предимства:

  • височината на пълнежа е около 2 см;
  • на 1 квадрат. м на пода ще се нуждаят от 10 кг запълване (1 см слой);
  • насипната плътност е 600 кг за 1 кубичен метър;
  • якостта на материала е 2,5 MPa.
  • Характеристики на изпълнението на суха подова замазка
От разтоварването на материала до момента на завършване на работата не преминават повече от 1-2 дни

От разтоварването на материала до момента на завършване на работата не преминават повече от 1-2 дни

Процесът на извършване на суха подова настилка е съвсем прост. Поетапното изпълнение е следното:

  • почистване на пода от бетон от замърсяване;
  • нанасяне на слой от сух пълнеж;
  • полагане на листов материал.

Струва си да се изясни, че дървените изоставания могат успешно да се използват като основа за сухо поле.

Суха подова настилка

Суха подова настилка

Защо повечето програмисти предпочитат този тип запълване? Какви са техните предимства? Основното "подчертаване" на сухия под е самото организиране на този процес. Тук не ви е необходим конкретен миксер и други "мокри" инструменти за пълнене. Това ви позволява значително да намалите разходите за труд. Самият цикъл на работа е много по-бърз. Всичко това като цяло дава по-лесен достъп до инсталирането на различни комуникации, увеличава потенциала за термична защита на пода и неговата звукоизолация.

Сухата замазка в апартамента

Сухата замазка в апартамента

Сухите подови замазки се използват най-вече за:

  • подреждане на стари сгради;
  • бързо изпълнение на строителни работи;
  • зимен период, тъй като бетона замръзва;
  • подова настилка от дървени подове.

Преди да започнете работа по подреждането на подове със суха замазка, трябва да запомните, че подобна работа се извършва след завършване на планираните водопроводни работи и дейности за електричество, водоснабдяване и отопление.

Етапи, които трябва да бъдат изпълнени за внедряване на подове със суха замазка

Инструмент за сухи връзки

Инструмент за сухи връзки

Подготвителни работи за припокриване

Пример за разрушаване на подови покрития

Пример за разрушаване на подови покрития

Преди да започнете инсталирането на сглобяемия под, е целесъобразно да работите по подготовката на пода. За да направите това, премахнете старата подова настилка (ако има такава), запълнете съществуващите процепи и пролуки, вдлъбнатини и дупки с циментова замазка, почистете добре всички строителни отпадъци.

Суха замазка. Началото

Суха замазка. Началото

Той замръзна. Изчисляване на материала

Той замръзна. Изчисляване на материала

Доставка, разтоварване и повдигане на материал

Доставка, разтоварване и
повдигащ материал

Полагане на хидроизолация

Много хора знаят, че основният бич на сухи подове е прекомерна влага. Ето защо е необходимо да се уверите, че водата не изтича през сухата замазка, която може да се появи в случай на аварийна ситуация с водопровод. За тази цел изолационният материал за влага трябва да бъде поставен върху самия под. Тя ще се превърне в гаранция за отсъствието на ненужна влага (и със сигурност ще бъде) между припокриването и основата на пода. Защо се появява? Факт е, че има две основни причини: двойки от стаите по-долу и влага, освободена от бетонната основа.

С помощта на лазерното ниво е необходимо да маркирате повърхността на резервоара на стената и да поставите полиетиленовото фолио като хидроизолация. Филмът трябва да се постави с 20-25 см един слой от другата. Струва си да изберете филм с дебелина 250 микрона. Можете също така да използвате пергамент или битумна хартия.

звукоизолация

При запълване на сух под, около периметъра на цялата стая остава празно пространство от 8-10 мм. Това е необходимо, за да се изключи появата на "звукови мостове" и изкривяване на готовия под, в резултат на термичното разширение. В пролуките, можете внимателно да положите стъклена вата или минерална вата, полиетилен.

пълнеж

Пример за суха замазка

Пример за суха замазка

На хидроизолацията се изсипва насипен материал. Тя ще служи като основа на плоската повърхност за подовата настилка и ще укрепи звукоизолационната и топлоизолацията на пода. Нивелиране на запълването може да се извърши с обичайните релси. За тази цел сухият резервоар на Knauf е най-подходящ, тъй като има висока порьозност, течливост, ниска хигроскопичност и ще се превърне в обещание за минимален дебит на пода. Дебелината на запълването е регулируема в зависимост от избраното подово покритие. Средно е 30-50 мм.

Изравняване на сухия запълване по ниво

Изравняване на сухия запълване по ниво

GVL инсталация

Работата по инсталирането на GWL се стартира от вратите, така че да не се печата още веднъж върху изравнената повърхност на резервоара. Като листове за пода, можете да изберете шперплат, ПДЧ и OSB, но най-добре е да използвате листа Knauf. Те вече са тествани във времето.

Полагане на подови елементи от гипсова мазилка

Полагане на подови елементи от гипсова мазилка

Технологията на монтажните листи зависи от техния тип. Най-често всички видове листове се наслагват един върху друг в 2 слоя, залепват се с лепило и ставите се фиксират с винтове. След това остава само да се залепят шевовете и да се шлайфа. Това е готов под с суха мазилка. Такива подове могат лесно да издържат на същото натоварване като бетон, но тяхната цена е няколко пъти по-ниска. И прах по време на тяхната инсталация е много по-малко.

Всеки елемент на пода е покрит с PVA лепило в жлебовете. Също така всеки нов ред започва с преместване на листа спрямо предишния ред. За да се постигне по-голяма твърдост на пода, е необходима съкращаване

Всеки елемент на пода е покрит с PVA лепило в жлебовете. Също така всеки нов ред започва с преместване на листа спрямо предишния ред. За да се постигне по-голяма твърдост на пода, е необходима съкращаване

Ние продължаваме да поставяме подовите елементи Knauf

Ние продължаваме да лежим
Елементи на пода Knauf

Обръщаме подовите елементи с винтове

Обръщаме елементи
самонарезни винтове за под

Така че, нека да обобщим. Въпреки факта, че технологията на сухата подова замазка е съвсем нова, тя вече е широко използвана от разработчиците. В допълнение към насипния материал Knauf, трябва да се погрижите за подовите плочи на този производител. Спестяването на пари и време за замазка привлича вниманието не само на големи, но и на частни предприемачи. Кой иска да изчака 28 дни, кодът ще бъде укрепен от бетонна замазка? И за процеса на пълнене се изисква разнообразие от специално оборудване и оборудване. Не можете да правите без познания за профила. Ако използвате сух пълнеж, няма да имате нужда от нещо такова.

Друг плюс на сухия запълване на пода Knauf е липсата на необходимост да се извадят от къщата или апартамента цялата мебел. Тя може просто да бъде преместена от стая в стая, тъй като подовете се пълнят, тъй като сухият насипване не създава огромно количество прах, което ще покрие цялото ви имущество.

Сравнение на сухи и циментови замазки

Сравнение на сухи и циментови замазки

Значително предимство е, че дори бетонната подова замазка не винаги гарантира равномерно равномерно ниво на повърхността като сухо и това далеч не е важно. Особено ако по-късно ще поставите върху такива подове ламинат. На равна основа на пода няма да скърца с течение на времето и ако поставите керамични плочки на пода, можете да останете лесни - няма да се спукат.

Изчисляване и сравнение на теглото на пода knauf и цименто-пясъчна замазка

Изчисляване и сравнение на теглото на пода Knauf и цименто-пясъчната замазка

След като прочетете инструкциите за извършване на сухата мазилка, дори най-неопитен човек може да я изпълни независимо, без да прибягва до услугите на строителите. Също така, този подход ще спести много пари.

Можете да си купите сух запълване на пода Knauf в торби от 40 кг. Такава опаковка традиционно се счита за една от най-удобните.

Видео - тестване

Видео - Кнауф суха замазка

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е сухата замазка и как е инсталирана?Какво е сухата замазка и как е инсталирана?
Насипно покритие Knauf TechnologyНасипно покритие Knauf Technology
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Правила за оформяне на подаПравила за оформяне на пода
Как да направите плаващ под с вашите ръцеКак да направите плаващ под с вашите ръце
Плаващ под с вашите ръцеПлаващ под с вашите ръце
Кнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиранеКнауф сухи подови покрития ползи и схемата за складиране
Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?Защо се нуждаете от сухо запълване на пода?
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
» » Сух запълване на пода Knauf
© 2021 BggeHat.com