Самонивелиращи се подове и техните сортове

Много хора, които се занимават с ремонт, се интересуват от издаването на течни подове и технологията на тяхното изливане. Въпреки новостта на течните подове, те вече успяха да спечелят своето място в сектора на модните подови настилки. С подходящо внимание, запълване на пода за пълнене - процесът е прост. Всички компоненти на това покритие са на разположение и лесни за употреба.

Сортове самонивелиращи се подове

  • Състои се от цимент
  • Състои се от полиуретан
  • Състои се от епоксидни слоеве

Цимент, съдържащ подНасипният циментов под е съставен предимно от цимент, който заедно с някои добавки е евтин метод за изливане и изравняване на пода.

Подовият полимерен под е съставен от полиуретан с висока якост. Това покритие е универсално, устойчиво на различни химически и механични натоварвания. Това е най-често срещаният тип подови настилки в жилищните помещения.

Епоксидният пълнеж се състои от епоксидни смоли и комбинирани примеси. Той предпазва подовата основа добре от нефт, основи, соли.

Жив под

Жилищен етажLive floor и технологията за запълването му са прости въпроси. Жилищният под има определени визуални качества. Този етаж е уютен, издръжлив, функционален, атрактивен.

Това покритие в апартамента го прави удобен, практичен, издръжлив и екологичен. Това покритие има много предимства. Но всичко зависи от качеството на подреждането му. Само висококачествено запълване на такъв под ще ви позволи да се насладите от него години наред.

Монтаж на самонивелиращи се подове

Първо трябва да подготвите базата. Най-добре е да се вземе като основа бетонно изливане, покрито с цимент и пясъчна замазка, тъй като тази основа ще даде сила на пода.



Необходимо е:

  • Вярвайте на силата и влажността на изливането на бетон. Ако субстратът е представен като бетонна плоча, е необходимо да се премахне неравности и грапавост, след това се изсипва съединител, състоящ се от пясък и цимент в съотношение от три части на малка част от пясък към 1 част цимент M400. Ако е необходимо, подовата замазка се ремонтира или е напълно отстранена.
  • След изсъхване на основата, трябва да се почисти от прах, да се премахнат неравностите и грапавостта и да се използва нивото за проверка на цялата площ на сградата.
  • При монтаж на плочки на пода на плочката, тогава е необходимо да се провери качеството на нейното закрепване, и ако има плочки дисбаланс, а след това се отстранява, а останалата част след празнотата се запълва с циментов разтвор или замазка.
  • За по-здрава инсталация на подложката за пълнене, грундът трябва да се грундира.
  • След това се подготвя решение за изливане на пода. Преди да направите това, трябва внимателно да прочетете инструкциите и препоръките от производителя. Обикновено този процес се състои в изсипване на вода в контейнер, след това изплакване на сухата смес в нея и смесване на цялото съдържание на контейнера с бормашина със специална дюза при ниска скорост.
  • Това решение се излива на пода. Най-добре е да започнете да изливате пода от далечния ъгъл на изхода.
  • Тази маса трябва да се опъне с правило или широка шпатула, така че дебелината на пълнежа да е 3-5 мм.
  • След това, използвайки иглена ролка, тази дебелина се навива до 2 мм. Тази ролка подравнява петна, премахва различни мехурчета и уеднаквява покритието.
  • По този начин, запълване на цялата площ на помещението и като се уверите, че няма неравности и неравности, покрийте повърхността с филм, така че да не се получи прах. Материалът се нуждае от време за замразяване.
  • След като подът е замръзнал, той трябва да бъде покрит със специален лак, който включва полиуретан.

Подът захваща в рамките на един час, но напълно замръзва в рамките на 4-5 часа. За работа, подът ще бъде готов само след 6-14 часа. Всичко зависи от влажността в стаята. След 5-6 дни подът може да бъде пуснат в пълна експлоатация.

Ако преди това сте инсталирали топъл под с вашите ръце, тази система може да се използва само 7 дни след втвърдяване на подовата плоча.

Дървени подови настилки от дърво

Етаж на дървена основаСлучва се, че подът за даден под не се състои от бетон. Тя може да бъде представена и от дърво. И независимо от факта, че дървената основа в нейната здравина и дълготрайност е по-ниска от бетона, този под може да бъде монтиран на базата на дъските.

Технологията за монтаж на подложката за пълнене на дървена основа не се различава от изливането на бетонна основа.

Подгответе основата за такъв етаж малко по-трудно:

  • Необходимо е да премахнете стария плинт, боя и лак.
  • Всички пукнатини и фуги се почистват и след това се шлайфат с шкурка.
  • Ако има свободни плоскости, те са фиксирани с пирони или самонарезни винтове.
  • Използвайки мелница, повърхността се изравнява. Най-добре е да направите дървен под.
  • Премахнаха цялата мръсотия и прах, с помощта на прах, цялата повърхност е обезмаслена.
  • С помощта на разтвора всички пукнатини и фуги са запушени.
  • Най-добре е да поставите бетонна замазка. За целта е необходимо да се монтира полиетиленов филм върху цялата повърхност, да се залепят ставите с лепилна лента, след това да се излее разтвора и да се нагласи.
  • След това отново отстранете праха и разпределете сместа на подложката, следвайки описаната по-горе последователност.

Моля, обърнете внимание! Често се използват подсилени подове на основата на дървесина под формата на решетка от плетене тел и добавянето на пластификатор в разтвора. Пластификаторът може да бъде представен под формата на детергент в пропорция от една шепа от 80-100 литра вода.

Ето защо можем да заключим, че процесът на самостоятелно изливане на пода не е сложен, но изисква внимание и търпение. Но не забравяйте, че трябва да използвате съветите на опитни професионалисти. Само компетентните съвети ще ви спестят от преработката. Най-доброто от късмет!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
Смесване на подаСмесване на пода
Какво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхватаКакво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхвата
Епоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полаганеЕпоксидни настилки в насипни епоксидни подови настилки - технология за полагане
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
Как правилно да изравнявате пода с саморазливна смесКак правилно да изравнявате пода с саморазливна смес
Колко е пода сухКолко е пода сух
Самонивелиращи подове 3dСамонивелиращи подове 3d
» » Самонивелиращи се подове и техните сортове
© 2021 BggeHat.com