Подова настилка

Подова настилка

Довършителното, декоративно покритие не се монтира на неподготвени плочи. Преди да положи паркет, ламинат, балатум и др, не забравяйте да направите т.нар груб корпуса: грамотен замазка етаж, сложи слоя шумоизолираща, звукоизолационни и хидроизолация на строителни материали. Ако се планира монтирането на топло подова настилка, това важи и за процесите на предварителна подготовка на пода за основни декоративни подови настилки.

Преди да покриете подовото пространство с каквито и да е слоеве, е необходимо да направите правилната основа - замазка.

Настилка на пода: стъпка по стъпка

Преди да започнете работа, трябва да се снабдите с необходимите строителни материали и инструменти. За да направи своя собствена подове около 80 квадратни метра, ще трябва: сух цимент смес в 50 кг торби (140 чанти) - метална мрежа с размер на отворите не повече от 4x4 см поток - амортисьор в ролка (ролка 1) - строителни маяци - 1 торба със сух гипсокартон - конструктивно ниво - лазерно ниво - вода.

За да започнете работа, трябва да се подготви за тях работна повърхност: премахване на остатъци, премахване на всички ексдлифицирани области, напълно вакууми.

Използвайки лазерното ниво, трябва да отблъснете цялата хоризонтална област и точно да определите местоположението на най-високата точка на повърхността.



В строителните складове се продават сухи смеси, които се разреждат с вода и се нанасят върху повърхността, преди да се образува замазката върху тях. Вземете тази смес предварително. Следвайте указанията, подгответе съединението и го нанесете върху основата на пода. Благодарение на тези действия, замазката е гарантирана с висока якост. Един от добре доказаните инструменти, които подобряват адхезията на строителни материали, е специалният състав Knauf VP 332.

В случай, че необходимостта от дебело покритие на подова настилка не е достатъчно, и тънка замазка. За да се гарантира, че тънката замазка е с високо качество, допълнително се използва метална армировка за нейната инсталация. Мрежата се завинтва към пода с помощта на винтове със самонарязващ се среден размер, които се завинтват през шайбите на пресата. Изтриващата лента трябва да бъде залепена по целия периметър на помещението. Това ще осигури на композицията за цимент необходимото пространство за разширяване с неизбежни температурни промени по време на експлоатацията на подовата повърхност.

Следващият етап на работа: инсталирането на сградни маяци на цялата площ. Платформа под маяците от разтвора на суха специална смес под замазка, е необходимо да се третира с гипсова смес (тънък слой). На решението, разчитайки на показателите за нивото на строителство, фаровете са равномерно подредени.

Сега можете да започнете подготовката на сместа за отливане на цимент. Тези, които нямат голям опит в подобни работи, се нуждаят, без да отчитат окото си, когато смесват суха циментова смес с вода, да използват инструкцията и да я следват точно. Факт е, че неспазването на техническите правила е изпълнено с негативни резултати от работата, която като правило се усеща само след приключване на всички довършителни работи. За да избегнете разочарование, изслушайте препоръките на производителите на сухи смеси.

След като подготвите сместа, трябва да започнете да изливате пода. Най-често започва да се излива от прозореца. Сместа трябва да бъде над нивото на маяците, които са разположени по цялата площ на пода, с 3 мм. Стъпка по стъпка, изсипвайки сместа по парче, тя трябва да бъде съобразена с правилото за сградата. В рамките на един ден, след като излеете пода, ще трябва да изтриете най-горния слой до фаровете.

Тази дъска обикновено има височина не повече от 4 см и изсъхва след един ден. Трябва да се помни, че няма да трае повече от месец. Ето защо окончателната довършителна работа трябва да бъде отложена за този период. В случай, че планирате да поставите керамични или гранитни плочки, можете да започнете работа по поставянето й в рамките на една седмица.

Ако се интересувате от цената на машинна мазилка - посетете сайта nordepox.ru. Само там можете да разберете всичко за цените на мазилката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изливане на пода с експандирана глинаИзливане на пода с експандирана глина
Плаващ под с вашите ръцеПлаващ под с вашите ръце
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Бетонна подова замазкаБетонна подова замазка
Как да подготвим подовата замазка за професионалистиКак да подготвим подовата замазка за професионалисти
Подаване на подаПодаване на пода
Нивелиране на пода със собствените си ръцеНивелиране на пода със собствените си ръце
Корк субстратКорк субстрат
Монтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалистиМонтаж на бетонна подова замазка без помощта на професионалисти
Шперплат на подаШперплат на пода
» » Подова настилка
© 2021 BggeHat.com