Монтиране на полусух замазка как правилно да се съхранява?

За правилното свързване на пода са необходими няколко ключови фактора. Първият е подземният слой, неговата дебелина и материалът, от който е направен. В края на краищата, самата замазка е смес от цимент, вода и пясък, която няма толкова малка маса. Има ли полу-суха подова настилка със собствените си ръце? Да, ако следвате ясни указания. Но вие също ще се нуждаете от използването на специализирано оборудване.

Основни етапи

Поддържане на полусухи подови покрития се извършва на няколко основни етапа:

  1. Подготовка на повърхността, почистване от остатъци и мазни петна.
  2. Затваряне на всички видими повреди и пукнатини в нелегалния слой. Ако е необходимо - премахва повреденото покритие (гнилости, глина с мухъл и т.н.).
  3. Маркиране на марки (избираме ново ниво, подготвяме скелет, в който ще се излива разтворът).
  4. Монтаж на т.нар. Амортисьорна връзка по цялата площ на помещението. В случай, че общият периметър е повече от 100 квадратни метра, препоръчваме да отделите амортисьора в две зони. Така че работата ще бъде по-лесно и да напълни решението - по-бързо.
  5. Приготвяне на хоросан на база суха циментова смес или цимент с пясък.
  6. Монтиране на "фарове".
  7. Пълнене на разтвора за свиване.
  8. Крайно смилане и отстраняване на драскотини.

Приготвяне на разтвора

Желателно е оборудването за полусух замазка да се използва само от професионалист. И това е пневматичен миксер, мелница, апарат за смесване на разтвора с влакна.

стъклопласт

В този случай е използването на фибростъкло, което отличава полу-сухата замазка от т. Нар. Wet. Освен това, самият разтвор се приготвя с ниска консистенция. Той се изработва от 75 кг пясък, 50 кг цимент и около 8-12 литра пречистена вода.

Най-добрият вариант е дестилиран. Влакната се добавят в количество не повече от 900 грама за цялата маса на получения разтвор. Това означава, че за всеки кубичен метър цимент отнема около 1 кг влакно.

Монтиране на маяци и полагане на разтвор

Маркерите се инсталират от готово смесено решение с влакно, подсилено с влакна, към така наречената "карта на пода". Те трябва да бъдат разположени в една и съща приемлива точка. Това означава, че полагането се извършва изключително от едно място от строителя. В същото време, техният връх трябва точно да съответства на нивото, определено при маркирането.

Подравняването на горните маяци се извършва с помощта на устройство като ниво. На откритата карта цялата площ е пълна с хоросан, а се оставя да изсъхне за няколко часа.

Монтаж на маяци и полагане на хоросан

Монтаж на маяци и полагане на хоросан

Готовият състав на полусухата замазка е леко лепкава. При минимално натоварване (натискане) трябва да се освободи пенестата влага.

Крайно смилане

След като дъската е частично изсушена (с 50%, което се случва около 2 дни при температура от поне 5 градуса по Целзий), повърхността се полира.

полиране

полиране

Едно от най-добрите съоръжения за това е призната мелница от загрижеността на Bosch. Основното му предимство е силното и надеждно шлифово колело, изработено от титан и медна сплав. С това устройство можете да смилате дори напълно суха замазка.

Предимствата на метода

Защо повечето хора предпочитат полусух подова замазка? Тъй като технологията в този случай е възможно да се монтира нагревателен слой и да се излее с готов разтвор. Как изглежда? Под замазката първо се монтират водопроводните тръби и се изсипват върху подготвения хоросан. Препоръчваният слой заедно с тръбите е не повече от 10 сантиметра. Моля, имайте предвид, че от горната страна на такава замазка не се препоръчва паркет и ламинат. По-добре изберете керамични плочки или линолеум.

Завършен етаж

Завършен етаж

Но недостатъците на полусухия подова замазка могат да се отдадат на факта, че целият цикъл на монтажа й отнема около 2 седмици. Самият процес се осъществява в размер на около 20 квадратни метра на ден. Сушенето отнема най-малко 10 дни (около 2 дни за всеки сантиметър от замазката).

За да настроите едновременно повърхността или обратно - за да създадете наклон, препоръчваме да запълнете разтвора директно под рамката. Рамката може да бъде дървена или алуминиева.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полу-суха подова настилка силна основа за четири дниПолу-суха подова настилка силна основа за четири дни
Полусухи подова настилка със собствени ръцеПолусухи подова настилка със собствени ръце
Какво представлява полусух подова замазка и как се извършва?Какво представлява полусух подова замазка и как се извършва?
Как да направите подова настилкаКак да направите подова настилка
Намажете пода с топла водаНамажете пода с топла вода
Суха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvlСуха подова замазка със собствените си ръце, използвайки knauf и gvl
Как да запълним подовата топла водаКак да запълним подовата топла вода
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Каква трябва да бъде дебелината на замазката за подово отопляемия под и как да се напълни основата?Каква трябва да бъде дебелината на замазката за подово отопляемия под и как да се напълни основата?
Подова настилкаПодова настилка
» » Монтиране на полусух замазка как правилно да се съхранява?
© 2021 BggeHat.com