Подаване на пода

Изливане на пода

Ако подът в къщата или апартамента е крив, има ями и издутини, тогава няма да е възможно да се инсталира модерно покритие върху него. Ще трябва да изгладите повърхността, която ще изисква изливането на пода с бетон или други строителни смеси. Нека да разгледаме техните основни типове и технологии на приложение.

  • Бетонът е един от най-разпространените строителни материали. Използването на добавки в състава му дава възможност за получаване на модификации с различни свойства:
  • обикновен тежък бетон;
  • фини зърна и полимерни бетони;
  • лек, клетъчен и влакнест бетон;
  • разтвори, мастики;
  • специални бетони.

Изливане на пода в апартамент - стъпка по стъпка ръководство

Подготвителна работа

Преди да започнете основната работа, определете нивото на довършителния етаж, което ще служи като нулев знак за всички измервания. Изчислете дебелината на пълнежа е достатъчно проста. За да направите това, от нулевата точка на довършителния етаж е необходимо да се изважда височината на всички планирани покрития.

Например, дебелината на всички слоеве на един от вариантите на ламинираното покритие е 15 мм (ламинат със субстрат - 10 мм, завършващ под - 5 мм). Измерете от нулевата точка на довършителния под 15 мм. На получения етикет нарисувайте хоризонтална линия по целия периметър на стаята.

Съвет! При изчисляване на нивото на запълване, помислете за вида на довършителните подове в различните помещения. В този случай горната граница на довършителния етаж трябва да бъде еднаква за всички стаи, освен ако, разбира се, не искате постоянно да се придържате към праговете.

Хидроизолация на пода

хидроизолация

Подова настилка за хидроизолация

  1. Премахнете старата подова настилка и почистете повърхността на основата от отломки и прах.
  2. Управлявайте хидроизолацията на всички стави в стаята, разположена в близост до пода. За да направите това, използвайте течен мастик, който ще ви предпази от изтичане на вода до съседите. Обърнете специално внимание на дупки, пукнатини, места близо до водопроводи и отоплителни тръби. Те трябва да бъдат внимателно запечатани и допълнително обработени.
  3.  Поставете подовата настилка от хидроизолацията.

Инсталиране на фар

Като водачи използвайте:

  • профил за гипскартон PS 47 × 17 mm;
  • мазилка 10 мм маяци.

В момента на избиране на маяците е необходимо да се пренебрегва и анализира съдържанието на масата.

Видове строителствопредимстванедостатъци
Строго маяциНе е необходимо да изваждате от пода след изливането муНиски механични свойства (чупливост)
Профил за гипсокартонВисоки механични характеристики (якост и твърдост)Необходимо е да се извлече 1-2 дни след изливането на пода и получените кухини трябва да бъдат затворени с разтвор
Инсталиране на фар

Изравняваща технология

Това е много удобно да се сложи маяци, като поставите парчета от гипсокартон, а определяне на техния алабастър или мазилка решение на всеки 20-30 см.

Разстоянието между екстремните маяци трябва да бъде по-малко от 20-30 см в дължината на използваното правило (дължината му трябва да е поне 1,5 м). От стените на фарове трябва да бъде на разстояние от около 20 см.

Полагане на експандирана глина

LECA използвате за спално бельо, ако е необходимо да се повиши височината на пода повече от 7 см. Армировка налива използвате метална решетка с 4 mm мрежа 10 х 10 см. Преди изливането на разтвора по повърхността трябва да бъдат разширени глина с вода.

Изливане и замазка на груб под



За да запълнете грубия под, използвайте суха циментова пясъчна смес "Pescobeton" (марка M-300), която се продава в магазина. Също така можете да подготвите сами решението.

Проектна версия - подравняване с фар

Подова настилка

Планирайте обема на една партида при степен на пълно използване в рамките на 1 час. Опитайте се да попълните пода в стаята за един ден. Ако това не работи за вас, трябва да извършите работа по маркираните секции.

Независимо от факта, че на следващия ден е възможно да се ходи на нов етаж, не се препоръчва натоварването му да се натовари още 3-4 дни. Изливането напълно изсъхва в рамките на един месец. През този период не забравяйте да намокрите повърхността с вода или напълно да я покриете с полиетилен.

Съвет! Ако сте използвали нестандартни маяци, не забравяйте да ги почистите за 1-2 дни и да запечатате формираните кухини със същото решение.

Попълване на подовата настилка

За идеално изравняване на повърхността използвайте довършителния под. Излива се в дебелина няколко милиметра.

  1. Подгответе грубия под.
  2. Подгответе хоросана за финалния под съгласно препоръките на производителя. Не е необходимо да използвате маяци.
  3. Налейте финиша, като го изравнявате с иглена ролка. Пълното изсъхване на слоя се извършва в рамките на 4-5 дни.

Съвет! Ако възнамерявате да използвате плочки за довършителни работи, не е необходим завършващ под.

Технология на изливане на бетонни подове в гаража

Бетонна опция в гаража

Изливане на бетонни подове

Помислете за евтин и висококачествен начин за изливане на бетонни подове в гаража. Покритието лесно ще издържи на различни товари, без да се разгражда от навлизането на гориво и смазочни материали. Бетонният под - огнеупорен и устойчив на влага, който се изисква предимно за паркиране и поддръжка на автомобила.

Редът за бетониране на пода в гаража:

  1. Отстранете свободната земя, вместо която поставете слой чакъл. Дебелината на каменната обвивка зависи от вида на почвата, но се препоръчва използването на слой от около 20-30 см.
  2. Гладко и натопете чакъла, а отгоре напълнете слой пясък с дебелина около 10 см.
  3. Изгладете пясъка.
  4. Направете слой хидроизолация от гъст полиетиленов филм, чиито фуги са залепени заедно с лепилна лента. Краищата на стената на нивото на бъдещия пол.
  5. Задайте сигналите. Можете да използвате същата технология, както при подови настилки в апартаменти. Също така дървени греди на височина 10 см широко се използват като маяци. Поставете метална мрежа върху пода.
  6. Бетонът се приготвя ръчно или механично и се излива малко над релсите. Препоръчителният слой е около 30 см.
  7. Затегнете и изравнете бетонната смес. Ако сте използвали релси или профили, ги извадете, след като ги хванете. Попълнете празнините с решение.
  8. Препоръчително е да дадете този етаж на няколко седмици до един месец. През това време е необходимо редовно да се налива бетона или да се затвори с филм.

Друга възможност е, когато подът в гаража се извършва на два етапа. Първо изсипете груб бетон с дебелина от 8-10 см. Хидроизолацията се полага върху него и основният бетон се излива върху него, без да се забравя и за армировката.

Съвет! Височината на бетонното изливане трябва да бъде най-малко 30 см. Когато инсталирате маяци, осигурете наклон към гаражната врата. Това ще гарантира потока на водата на улицата, а не в стаята.

резюме

След като сте проучили материалите на изделието, научихте какви технологични работи се използват при изливане на подове в различни помещения. Следвайки препоръките, можете самостоятелно да извършите необходимата работа, от маркирането на етажа до завършването му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Изграждане на бетонни подове на земятаИзграждане на бетонни подове на земята
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Самозалепващ се бетонСамозалепващ се бетон
Саморазливни подови смеси за подовеСаморазливни подови смеси за подове
Декоративен бетонДекоративен бетон
Пълнители за строителни разтвори и бетониПълнители за строителни разтвори и бетони
Изравняващо съединение за подаИзравняващо съединение за пода
» » Подаване на пода
© 2021 BggeHat.com