Подова настилка с експандирана глина

Ако искате да имате равномерен, здрав и красив под, тогава при подмяната на подовете можете да инсталирате замазка с експандирана глина.

Когато се прилага подова замазка с разширена глина?

Това замазка е идеално, ако:

  • Припокриването в къщата е представено под формата на бетонни плочи,
  • Когато ламинат, паркет, балатум или плочки е подово покритие върху бетонен под,
  • Необходимо е да се скрият комуникациите, които минават под пода,
  • На пода има надморска височина.

Какво представлява разширената глина?

Разширена глинаОсновният материал за монтирането на замазката е глина - порест, силен, екологичен, лек материал от печена и пенеста глина.

Разширената глина е овална и закръглена гранули с различни размери. Благодарение на външната изгорена черупка, силата на експандираната глина е много висока и порестата структура я осигурява с ниско тегло и ниска топлопроводимост. Поради това този материал често се използва като подов нагревател.

Claydite има много високи звукоизолиращи свойства.

Замазка с помощта на разширени глина се използва за дълъг период от време и не изисква допълнителна поддръжка и почистване на под, разбира се, ако всичко инсталация е извършена правилно.

В тази статия ви предлагаме два начина за монтаж на пода с експандирана глина.

Етапи на полагане на подовата замазка

Монтажът на подовата замазка е разделен на няколко етапа, които се произвеждат в определена последователност. Първият етап е подготвителен, състоящ се от разглобяване и подготовка на основата на пода за запълване на тази подова настилка.

Необходимо е:

  • разглобявайте пода до земята
  • премахнете всички боклуци
  • чисти и правете дупки в него
  • обвийте жиците, лежащи на пода в полиетилен, и ги обвийте със скоч лента

Хидроизолиращ слой

мигащСледващата стъпка е инсталирането на хидроизолация със специален течен мастик или хидроизолация. Използвайки четка, мастикът се нанася върху бетонната основа и върху стената малко над желаното ниво на замазката.

След 3 часа слоят се прилага многократно. Също така, полиетиленовото дебело фолио може да бъде хидроизолация, която се поставя върху основата на пода, като се отчита подходът към стените 5-10 cm над бъдещата замазка.

Голяма залепваща лента залепва ставите на филма.



След това, в основата на пода, са изложени фарове.

С помощта на лазерно или водно ниво по стените, стаите обозначават горната граница на бъдещото подово покритие.

Едновременно с това базата се разделя посредством маяци в определени секции, така наречените карти, с ширина от 0,8-1,0 м.

Т-образните маяци са направени от метал и са предназначени директно за изливане на замазка. Рейки-маяците са изложени на ниво, като се вземат предвид белезите по стените.

След това отидете на инсталирането на експандиран глина и излива замазка, които се извършват по два начина.

Монтиране на маяци

По този начин работата се извършва в следната последователност:

  • Клейди се излива равномерно между маяците с маяци под повърхността на тези релси с 1,5-2 см.Фарове
  • В цялата експандирана глина е необходимо да се пръска цимент "мляко". Благодарение на това, глина ще се грабне и върху него ще се появи филм, който ще предотврати плаванията на експандираните глинести гранули по време на монтирането на замазката и няма да остави водата в разтвора.
  • За да се захване циментът, работата се прекъсва за 24 часа и след това се излива от всяка стена на помещението, като постепенно се придвижва към изхода.

Съвет: За подовата замазка, разтворът може да се приготви ръчно от Портланд цимент 400 и например морски пясък в съотношение 1: 3.
Можете да използвате вече приготвената суха смес, която се отглежда в съответствие с инструкциите.

  • Смесете няколко кофи на разтвора и излейте върху основата, като го дърпате заедно с правило върху себе си над фаровете. За да направите разтвора равномерно разпределен между маячните маяци, правилото трябва да се премести в зигзагов модел. По този начин се полага замазка върху цялата площ на основата.
  • След като се свърши работата, трябва да се подадат 3-4 седмици на пода за сушене и е необходимо редовно да се намокрят с вода.

Съвет: Вместо постоянно овлажняване на замазката, към разтвора може да се добави пластификатор, който да предотврати пукнатини и други проблеми. Пластификаторът се добавя към водата, в която разтворът ще бъде смесен по-късно.

Двуслоен замазка

Във втория метод, замазката се състои от два слоя, но ерекцията се изпълнява много по-бързо от предишния метод.

Етапи на работа:

  • С разтвор се смесва керамит и покрай всяка стена стека карти под формата на една лента на ширина от 60-70sm. Разтворителният слой трябва да бъде 1,5-2 см под горната част на фаровете. Използвайки мистрия, то е равномерно изравнено. Това решение трябва да е плътно, равномерно и не сухо.

Съвет: Слоят от замазка с разширена глина може да бъде по-широк, всичко зависи от това колко удобно е да го издърпате заедно.

  • След това незабавно поставете циментово-пясъчна замазка без разширена глина. След това правилото за правилото се премества наляво и надясно с амплитуда 2-3 cm, като се изтегли разтворът, без да се стига до края на първия слой.
  • След изравняване на покриващия слой тази процедура се повтаря отново, първо с разтвор от експандирана глина, след това с обикновена замазка. Ако на повърхността има ями и локви, разтворът трябва да се добави и да се затегне отново. Този процес понякога трябва да се направи няколко пъти, докато повърхността бъде гладка и гладка.
  • След това, на замазката се дава време в 3-4 седмици, за да изсъхне и гадно. В края на този период можете да поставите линолеум, паркет и други довършителни настилки.

Покритието с експандирана глина ще ви издържи много години. На височинни люлки тази подова настилка лесно изравнява подовете, може да бъде положена всякакви покрития. Тази замазка се използва и за монтаж на всякакъв вид топъл под. Глината за замазка е евтина, удобна и практична.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…Затоплянето на пода с експандиран глинен дъб и подробно описание на техниката, тайните на…
Изливане на пода с експандирана глинаИзливане на пода с експандирана глина
Разширена глина като подов нагревателРазширена глина като подов нагревател
Топлоизолация на пода с експандирана глинаТоплоизолация на пода с експандирана глина
Какво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолацияКакво е по-добре да изолирате пода? Избор и инсталиране на оптимална изолация
Плътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалитеПлътност на характеристиките на разширената глина и степента на материалите
Намажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНамажете пода с експандирана глина със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
Изливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глинаИзливане на пода с експандиран глина - начини за подравняване на пода с помощта на глина
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Разширена глина за подаРазширена глина за пода
» » Подова настилка с експандирана глина
© 2021 BggeHat.com