Етажната технология за изравняване на пода Knauf

Подов елемент на Knauf

Всеки познава традиционния метод за изравняване на бетонни подове - изсипвайки върху него конвенционална замазка. Този процес е съвсем прост, но мръсен, защото трябва да се справите с циментовите каши. Освен това трябва да изчакате много дълго време, за да изсъхне тази замазка. Ремонтът се отлага за почти месец. Въпреки това, всичко може да се направи много по-бързо, ако се обърнете към елементите на Knauf секс. Това е отличен материал, наречен суха замазка. В интерес на истината, това е gipsovoloknistye листове, които се подреждат на нагревател - обичайната експандирана глина.

Монтажна технология

Ако бетонната основа бъде подготвена, можете да продължите с инсталационния процес. На първо място, подът е покрит с полиетиленов филм с дебелина най-малко 200 микрона. Това е хидро- и парна бариера, която предпазва пода от негативния ефект на мокър дим, проникващ от долните етажи. В резултат на това животът на изравняващия материал се увеличава.

Сега около периметъра на стаята в ставата на пода и стените лежащ материал. Това е чудесно звукоизолиращо устройство, което ви спестява от шумни съседи. Това завършва подготвителната работа. Сега покрийте изолацията - експандирана глина. Те запълват цялата площ на стаята, а дебелината на топлоизолационния слой не трябва да бъде по-малка от 2 сантиметра. Ако това не се вземе под внимание, тогава по-късно пода ще се огъне.

Свободният материал на пода е неравен, така че трябва да бъде изравнен. За да направите това, металните релси се поставят върху експандираната глина, изложени на същото ниво в хоризонталната равнина. Това ще изисква правило и ниво на сградата. На водачите директно да изтеглите правилото, като по този начин изравняване на разширената глина.



След това можете да продължите директно към монтажа на пластини GVL. Подовите елементи Knauf са залепени заедно с фаза на фабрика, две гипсови влакна. В резултат на това се образуват гънки, които играят ролята на заключваща става.

Първият лист е поставен в ъгъла на стаята, а краищата на гънката са обработени с лепило. На него се полага втори лист, така че двете гънки да се съединяват, като се образува здрава и надеждна връзка. Но такава връзка се счита от експертите за нестабилна, така че винтовете се използват като допълнителни крепежни елементи. Те са инсталирани по сгънатата линия на стъпки от 5 сантиметра. В този случай плочите вече не се разпръскват точно и между тях няма пукнатини.

Остава само да се режат изпъкналите ръбове на крайната лента и да се извърши завършването на пода. Разбира се, не си струва да боядисвате такова покритие, но да поставите върху него ламинат или линолеум, керамични плочки или други подови настилки могат да бъдат безпроблемно.

Заключение по темата

Елементите на подовите гипсови настилки днес се използват все по-често при подравняването на всякакви самолети. Сексуалната основа не е изключение. Предимствата на тази технология - повече от достатъчно:

  • Първо, това е евтино.
  • На второ място, това е просто.
  • Трето, възможно е да се съкрати времето за ремонт.
  • Четвърто, този метод включва едновременно два опростени процеси - затопляне и изравняване.

Както виждате, това са доста сериозни критерии, които оказват влияние върху избора на материали и върху технологията на тяхното полагане. Следователно, си струва да се обърне специално внимание на сухата замазка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изравни етаж в апартаментКак да се изравни етаж в апартамент
Какво е сухата замазка и как е инсталирана?Какво е сухата замазка и как е инсталирана?
Технология на подовата изолация с експандирана глинаТехнология на подовата изолация с експандирана глина
Сух запълване на пода KnaufСух запълване на пода Knauf
Насипно покритие Knauf TechnologyНасипно покритие Knauf Technology
Универсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимстваУниверсална суха подова замазка Knauf има своите характеристики и оперативни предимства
Кнауф суперетажна - суха замазка KnaufКнауф суперетажна - суха замазка Knauf
Какви са сухия подов замазка, монтажната технология и тайните на майстораКакви са сухия подов замазка, монтажната технология и тайните на майстора
Правила за оформяне на подаПравила за оформяне на пода
Насипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпкаНасипни етажи със собствени ръце инструкции стъпка по стъпка
» » Етажната технология за изравняване на пода Knauf
© 2021 BggeHat.com